DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Návody a postupy

Cílem tohoto textu je poskytnout orientaci v systému uživatelských skupin Eleferna z pohledu uživatele. nebude to tedy pohled ajťačky, ale spíš uživatele, který na to všechno kouká s němou otázkou "k čemu mi to, kurva, bude?" Pojďme tedy na to. Jo, text je dílem redakčním, to, že jsem pod ním podepsaná já je prostě marketingový tah.

Číst dál: Systém uživatelských skupin

Pro všechny, kteří stihli zaregistrovat změny na Elefernu přinášíme stručný návod k tomu, jak na revitalizovaném serveru přežít bez zoufalého bušení do stolu a otázek typu "co je, kurva, toto?" A těch změn je opravdu hodně, proto jim bude oněch návodů věnována postupně celá řada.

Podobně, jako má marxleninismus tři zdroje a tři součásti, má náš server zdrojů pět a součástí hafo (pro ty, kteří nebyli na vojně - nespočet). Zdroje si vyjmenujeme: staré bdsm.cz, Stádečko, komunita kolem Bdsmklubu (počínaje Starou poštou a konče Ateliérem), eleferní core a v neposlední řadě studii Jinej kraj, ze které jsme načerpali spoustu zajímavých nápadů a postřehů a kterou aktuálně považujeme za určitý nosný dokument Eleferna.

Jak mnozí z vás vědí, Eleferno začínalo a v podmínkách přelomu tisíciletí se prezentovalo jako poměrně specializovaný server, bazírující na kvalitním, verifikovaném a odborně vyprofilovaném obsahu z oblasti elektrosexu, elektrostimulace, elektrotortury, k nimž časem přibyly i mechanické prostředky a podtlakové techniky. Přidané funkcionality sloužily převážně pro usnadnění komunikace mezi příznivci této - přiznejme si to - dílčí části bdsm života, pořádání akcí, srazů, výměně materiálu a zkušeností. Pro komunitní záežitosti fungovala celá řada jiných webů - námatkou ve spektru od ds-lifu po Sluneční Tvrz, facebook nebyl a žilo to na diskusácích, přičemž jedna každá úchylná akce byla událostí, o které se mluvilo dlouho před a ještě déle po jejím uskutečnění. To se ale změnilo, dramaticky změnilo a v době, kdy se úchylové stali mainstreamem se změnila i situace toho, co rádi nazýváme úchylwebem. Z mnoha diskusí a částečně i jako důsledek zkušeností s jinými nízkoprahovými projekty jsme se proto rozhodli Eleferno rozšířit a udělat jej příjemnějším prostředím i pro návštěvníky a uživatele z jiných částí ohromné plochy bdsm života a zábavy. Jste vítáni :)

Číst dál: Komunitní funkce Eleferna

Na této stránce najdete aktuální informace z facebooku Eleferna a v dohledné době i Ateliéru. Zatím testovací režim, mějte prosím pochopení :)

 

{fbevents}

Pokud přistupujete z mobilního zařízení a vidíte tuto stranu,
přepněte si, prosím úplně dole "Mobilní verzi" na "Standardní 

verzi

."

Na nápravě se pracuje, promiňte...
____________________________________________________*sF*


Vítejte!

Vítejte na novém Elefernu. Jste-li zde poprvé, vězte, že Eleferno je asi největším česky psaným zdrojem informací o používání (nejen) technických prostředků v BDSM praxi. S ohledem na vývoj situace na české bdsm scéně a v oblasti, kterou pracovně nazýváme "úchylweb" si ale klademe za cíl stát se svým způsobem komunitním portálem, tedy místem, které budou bdsm pozitivní rádi navštěvovat a využívat.

19.05.2013
Migrace fakticky byla dokončena a tato provizorní titulka pomalu ztrácí své opodstatnění. Od zítřka (tedy od pondělí 20. května) zde budete v pravidelných intervalech nacházet texty, popisující jednotlivé části a funkcionality serveru. Rád bych jménem a z pověření coreteamu poděkoval vám - našim uživatelům - za trpělivost během migrace a za spousty cenných nápadů, podnětů a upozornění na chyby, kterých jsme se během migrace a upgrade redakčního systému dopustili. Dolaďování systému bude probíhat i nadále, od pondělí ovšem spíš tiše v pozadí. Chcete-li se stát součástí týmu, který Eleferno připravuje a spravuje, jste velmi vítání.  Sgt
Rozběhal jsem Deviopedii. A hledám tlupu zapálených deviopedistů, aby ji polidštili (design, čeština, stylování, faktické úpravy). T.

Pokud během migrace někomu zmizela nějaká práva (hláška s gramatickou chybou Nemáte přístup k soukromím částem systému), napište elebotovi - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Nainstalujte si náš toolbarDrobná legrácka pro naše uživatele - nainstalujte si eleferní toolbar :)

toolbar

 

Server prošel a ještě stále prochází rozsáhlým upgradem na modernější, lépe chráněnou a výkonnější verzi. Pro naše zkušené uživatele se nějaké věci změní, nicméně maximum dat staré verze (včetně kompletních dat uživatelských) a prakticky všechny funkcionality jsou zachovány. Na této stránce vás o nových změnách budeme informovat když ne s předstihem, tak rozhodně alespoň včas.

Čeština v jádru dočištěna. Pokud na někoho ještě vyleze nějaký cizácký string nebo joomlí jazyková šablona (PSANÁ_VELKÝMI_PÍSMENY_ALA_SMRŤ), reportujte, prosím.

A nyní již o novinkách.

doplněno 13.5.2013:

Máte, po čem jste volali - tedy možnost přispívat vlastními články. Je to poslední položka v menu uživatele - Přidat článek.  Povolí vám to vytvářit blogové články, o kterých redakční rada případně rozhodne,  že zaslouží být zařazené do "dospělých" kategorií. Trochu jsme ohnuli standardní systém, který tak v této jediné kategorii povolí vytvářet obsah registrovaným uživatelům s obyčejnou úrovní oprávnění. Autoři, kteří projeví zájem o fundamentálnější spolupráci mohou samozřejmě i nadále získávat oprávnění autora, editora či publikujícího redaktora.

Pokud by vám nevyhovoval náš defaultně nastavený editor JCK, může vám kterýkoliv administrátor na přání editor změnit za v lecčems pohodlnější JCE nebo běžný joomlí TinyMCE.

Do běžného provozu jsme pustili anketní a průzkumový modul. kromě toho, že nám slouží jako zpětná vazba bychom byli rádi, abyste s jeho pomocí kladli i vlastní otázky, nikoliv nutně jenom ze života serveru. Nebráníme se ani tomu, abyste si zrealizovali vlastní soukromý průzkum například na téma Kolik ran na prdel snese váš miláček :)

Dodělali jsme konečně přepínání zobrazení ve fóru - přímo v tématu lze použít přepínací tlačítka vzhledu Plochý, Stromový a Odsazený.

Systém uživatelských skupin byl uvolněn k normálnímu provozu - vyzkoušet jej můžete například tudy.

Můžete také vyzkoušet spřažení svého účtu zde s Facebookem. budete se tak moci přihlašovat prostým kliknutím na facebookové tlačítko v přihlašovacím dialogu. Současně tím ve svém profilu získáte klikatelný odkaz na vaši facebookovou stránku a možnost komentování a sdílení obsahu i na FB.

doplněno 2.5.2013:
Menu Texty a články.
Toto je nejrozsáhlejší menu systému. Obsahuje přístup ke všem zveřejněným článkům podle jejich kategorií (zhruba řečeno tématických okruhů). První úroveň menu zpřístupní přehled všech článků v dané kategorii (a krátkou infomraci o podkategoriích), z druhé úrovně pak získáte přehled přímo na jednotlivé texty, v kategorii zveřejněné ve stejné struktuře, jaká byla použitá na starém Elefernu.Specifickou pozici mají prvé dvě volby menu. První z nich (Home) vás odkudkoliv vrátí na tuto (výchozí) stránku, druhá položka (volba Nové články) vám ukáže přehled nejnovějších článků napříč kategoriemi, tedy stejně jako titulka starého serveru. Struktura menu není ustálená napevno, očekáváme, že spolu s posílením portálové funkce serveru dojde ke změně zejména v kategorii BDSM.
 


doplněno 30.4.2013:

Nové menu textového obsahu.

Textový obsah je kompletně překatalogizován. Seznamu nově vytvořených kategorií odpovídá struktura první úrovně menu Texty a články, jejich podkategoriím pak úroveň druhá, dostupná po rozbalení úrovně první. Kliknutím na položku menu první úrovně zobrazíte (kromě druhé úrovně menu) i komplexní výpis obsahu kategorie, kliknutím do druhé úrovně menu pak získáte přístup k obsahu kategorie s náhledy článků ve formě stránek.

Uživatelské funkce uvidíte až po přihlášení, přístup k fóru, chatu a dalším komunitním funkcionalitám bude nově zredukován pro nepřihlášené návštěvníky.

Novinkou je systém uživatelských skupin. Každý uživatel se automaticky stává členem dvou skupin - skupiny Uživatelé, sdružující všechny registrované uživatele Eleferna a dále pak součástí jedné z regionálních skupin (volba podle toho, jaký region si při registraci zvolí), sloužících pro usnadnění komunikace a života na regionální úrovni. Systému skupin bude věnován podrobný text, který vyjde koncem týdne.

Rádi bychom, abyste se více zapojili do dění. Máte možnost stát se například regionálními "lídry", tedy lidmi, spravujícími záležitosti daného regionu. Naším cílem je pro každý kraj (a Prahu a Brno jako samostatné regiony) vytvořit skupinu tahounů, koordinujících aktivitu uživatelů (sem patří vlastní diskusní fórum, nástroje pro správu událostí a akcí, vytváření vnořených skupin a další pomůcky, vše s prakticky libovolnou úrovní přístupnosti, od striktně uzavřené po veřejnou). Uvítáme i zájemce o pozice redaktorů, autorů, správců nebo  i lidi, kteří by "rádi něco dělali" :)

V rámci revitalizovaného Eleferna bychom rádi, kdybyste více používali fórum jako komunikační nástroj - ať již pro formulaci vašich nápadů či připomínek k chodu serveru, hlášení bugů, úblbů a nonsensů v softwaru či překladech, nebo pro artikulaci věcí, souvisejících s BDSM životem a komunitou.

Eleferno bude víc než v minulosti tvořeno svými uživateli. Redakční skupina i Tormans Elefernus osobně vám děkují za to, že tento server používáte a přejí vám, aby se vám na novém Elefernu líbilo, abyste jej používali rádi a ku svému užitku i zábavě.

 

Je to tak. Včera a dneska jsem si projížděla Eleferno, svoje staré poznámky ke kódu i funkcionalitám. Proběhla jsem si logy, podívala se na návštěvnosti a na to, jak můj milovaný server poslední dobou fungoval. No, šéfova vytíženost mu evidentně k duhu nejde a moje pářící aktivity taky ne.

Číst dál: Náměty ke zlepšení

Je prima, že zase začínáte přispívat. Nové autory ale prosím o to, aby svým příspěvkům věnovali trochu pozornosti - mám na mysli interpunkci, velká písmena, rozumné formátování a štábní kulturu. Příspěvek na blog MUSÍ mít název. Na blogu uživatele je příspěvek k vidění hned, ovšem na titulku ho musí dát redaktor. Docela chápu ten přetlak emocí - sama jsem před třema léty nebyla jiná - ale nenechte za sebe ty emoce psát :)

Případné dotazy ráda zodpovím a počítám, že když napíšete Baumgartnerové, odpoví ráda taky, pokud tedy zrovna nebude mít plné ruce práce povinností novomanželky. Nebo pusu.

Zcela jistě jste zaregistrovali hromadu soukromých vtípků a nenápadných avíz, zaměřených nebo zmiňujících kohosi jménem Elebot, případně nemístné narážky na blondatého bota nebo dokonce Blondobota. Další díl Eleferna for dummies vám pomůže s orientací v této prolematice.

Číst dál: Jak se stát robotářem

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 123 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 123

Nejnovější uživatelé

  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin
  • robert