DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Blogy uživatelů


Tato kategorie zahrnuje blogy uživatelů. Texty jsou publikovány ad-hoc, jen s minimální redakční kontrolou na přípustnost obsahu  a elementární gramatickou kontrolou.

Mám rád zmrzlinu. Kromě chuti mám na zmrzlině rád i onen zvláštní pocit z toho, že pokud ji nevyřeším hned teď, nebude k ničemu (odhlédneme-li od možnosti nalít ten blemt do eurestího nekafe a učinit z něj lépe pitelnou tekutinu).
Jsou prostě věci, které je lépe udělat teď hned a příliš o nich nepřemýšlet.

Číst dál: Přípondělník o  přívlastcích věcí.

Pokud bych chtěl být obzvlášť nechutný, začal bych citací romantických básníků, něco ve stylu "každého dne se něco překrásného končí". Jsa ale vcelku dobře naladěn, odpustím p.t. čtenářům, potažmo příznivcům eleferním romantických vzdechů a nytí a napíšu to zcela natvrdo - Eleferno se během víkendu již definitivně rozešlo s Passive24, s nímž od roku - ježíšmarjá, to je let - 1999 spojilo svoji existenci. Přesunem na profihosting (tehdy Globe), zřízením vlastní domény a pořízením celé řady (snad) prestižních adres cosi@eleferno.cz se z hobbywebu stalo postupně to, co máte před sebou. Dobrotu to dělalo do doby, než se z
Globe stalo Active24 a do té doby výborný a bezpřipomínkový hosting šel do kytek "modernizace" a "zeštíhlení". Znechucení dokonala výměna Squirellu za Horde mail engine a děravý spamový filtr, nutící členy týmu denně mazat stovky spamů. V neděli jsme MX záznamy přesměrovali na nové servery a www.eleferno.cz už ukazuje sem. Zbývající obsah už budeme přesouvat z offline záloh :-) další etapa života Eleferna se završila.
Původně jsem chtěl psát o předšucích a pošucích, ale té práce je nějak moc a proto si téma nechám napříště.

Číst dál: Přípondělník nikoliv o předšucích

Před sebou máte text, který se dlouho vzpíral zveřejnění - četlo ho sice mnoho blízkých lidí, jichž jsem se ptal na jejich názor, ty názory ale byly příliš nejednoznačné - od "hezké první kapitoly romantické novely" po "naprosto šílený úlet". Text není aktuální, pochází z roku 2004.   T.

Číst dál: Text, který se vzpíral

Některé věci musí mít duši. Felicií s úchylnou espézetkou SMx-nn-nn jsem najezdil bez čtyř tisíc tři sta tisíc kilometrů a nikdy mne nenechala ve štychu. Vždycky chytila na první otočení klíčku. Ráno, když jsem ji chtěl odvézt novému majiteli, nastartovat nešla. Pomohly startovací kabely a Gábinina Corsa, ale ve zmatku jsem už nevyndal z přihrádky bývalý Renčin obojek ... Některé věci prostě člověku přirostou k srdci víc, než si je ochotný připustit, je mi nějak smutno. I úchyl se někdy potřebuje ožrat. Půjdu a učiním tak :-)

 

Bez minulého týdne bych se obešel. Pokud přistoupíme na anglosaský zvyk začínat týden nedělí, začal tím, že mi kdosi přejel kočku. V plynulém sledu pokračovaly další a další příjemnosti, posílené trably blízkých lidí, přičemž některé z trablů bych nepřál ani Vladimíru Špidlovi. Ne, kecám, jemu všechny. Najednou :-) Zasvěcení pochopí celou hloubku mé obliby sociální demokracie. Týden je ale pryč a je načase udělat resumé.

V první řadě chci poděkovat všem, kdo se mi snažil udělat radost - ať mailem, telefonem nebo osobně. Tolik koček, kocourů a koťat bych opravdu neuživil. Snažil jsem se poctivě odpovědět všem, pokud jsem na někoho zapomněl, sumární generický dík je zde. Pokud máte pozitivní vztah ke kočkám a pocit, že chcete udělat něco užitečného, podpořte projekt Kočky-online Sue Fenclové. Lze tak učinit mnohou cestou - umístěte na své stránky některý z bannerů (můžete třeba ten spodní s Myšelínou  - všechny kočky online), vytvořte sami nějaký chytlavý grafický materiál nebo si vezměte domů nějakou útulkovou kočku a nechte se ochočit. A jezděte opatrně, těch přejetých koček je na silnicích strašně mnoho.

Nějaké drobné změny se dějí i na Elefernu - Lizz nějak přestává mít čas na údržbu, na vývoj a jak to vypadá, i na své netradiční záliby. Dohodli jsme se, že si vezme něco, jako dovolenou, mailová adresa zůstává funkční a o její (notný) kus agendy se podělí zbytek týmu. Důsledek je snadno předvídatelný - eleferno bude asi hodně trojčit, než si nově upravovaný kód sedne. V souvislosti s tím prosím o trpělivost a včasný report bugů, ať s tím můžeme něco provést.

Věc následující v pořadí - nefunkční a přeplněné schránky v adresách. Zatím byl klid a Elebot    se příliš nerozčiloval, jen v nejkřiklavějších případech rušil účty. To by se mělo s říjnem změnit, proto prosím všechny registrované, aby si zkontrolovali, jakouže adresu uvedli do registrace. Mám za to, že je dětinské vymýšlet si kvůli registraci nefunkční adresu, když založení účtu na freemailu je otázkou pár minut a Elebot opravdu není určen ke spamování ani sběru adres. Ještě v souvislosti s tím - pár účtů je duplicitních z hlediska adresy, často se liší prvním písmenkem v identifikaci - pokud jste si někdo omylem podobný účet založil a nepoužíváte ho, napište a ten účet bude svižně zrušen

Akční dění a prostory - momentálně je to špatné, s obtížemi nacházíme volná okénka pro své vlastní dění, takže seminář není v dohledné době na pořadu dne :( . Na individuální školení se okénko najít dá, ale sklep s dobrou fixací je na delší dobu prostě problém. SP chybí víc, než se zpočátku zdálo. 

Na závěr něco optimismu - i ten nejohavnější den má jenom čtyřiadvacet hodin, i ten nejhorší měsíc má  maximálně 31 dnů.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 370 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 370

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin