DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Příhody kravaťákovy

S programem, přišedším vniveč a sobotou, během níž se nedařilo vše, co se nedařit mohlo zvednul kravaťák telefon s neznámým číslem. Pod ním se skrýval kousek kravaťákova minula - hned v dvojím smyslu. Něco následného času pak padlo na dohledání černooranžové přilby a přemýšlení nad tím, nakolik jsou eleferní montérky vhodným oděvem pro zamýšlenou akci. Zvítězil zdravý rozum a slib zapůjčení kombinézy, takže kravaťák vyrazil v civilu, tedy ve džínách a flanelové košili, s přilbou v kufru černého auta. 

Číst dál: Kravaťák závodním jezdcem

Pendler je člověk, dojíždějící za prací do některé příhraniční oblasti sousedního státu. Obvykle denně a obvykle jen pár kilometrů za hranice. Na stávající kravaťákův status by sice lépe pasoval módní termín expat, nicméně konec třicátého čtvrtého plánovacího týdne byl rázu spíše pendlerského.

Číst dál: Kravaťák pendlerem

Místo, kde kravaťák s duši milou úchylkou a jejím přítelem plánovali zakoupení vily a kde na tento projekt již vyhlédli jak vilu s luxusním rozsáhlým sklepením, tak i použitelný způsob financování se v nedávné době proměnilo v sídliště lovců mamutů. Opravdu.

Číst dál: Kravaťák mamutem

Americký týden skončil pro kravaťáka poněkud neočekávaně. Rychlovýlet jeepem po Alamogordu a okolí, přesun nadvakrát přes dvě časová pásma do Bostonu (letiště v Denveru připomíná Domodědovo tak strašlivě, že kravaťák měl pocit neodbytného deja-vu) a totálně rozhozené vnímání času způsobily, že kravaťákovi do přehledu odžitého času chybí nějaké hodiny. Na první duši milou úchylku pak kravaťákovi zbývalo výrazně méně času, než by si bývali oba zúčastnění přáli. Noční Lufthansa přes oceán představovala v tomto směru tvrdý milník, jehož pevnost umocňovaly i další kravaťákovy plány na následující večer.

Číst dál: Kravaťák povalečem

Americký Turnov má nějakých dvanáct tisíc obyvatel a rozlohu něco kolem dvacíti čtverečních kilometrů. Na rozdíl od toho českého ale leží v nadmořské výšce Jahňacího štítu a počasí je tu, mírně řečeno, kontinentální. V americkém Turnově se nachází velký výzkumný ústav, připravující jedno z řešení pro onen penězodárcův projekt, za jehož část pro východní Evropu a postsovětské státy kravaťák po technické stránce odpovídá. 

Číst dál: Kravaťák návštěvníkem amerického Turnova.

Kravaťák má rád starý bigbít a nepohrdne ani dobrým popíkem. Šedesátá a sedmdesátá léta. Vzhledem k svému vcelku bouřlivému mládí a bezstarostnému přístupu k autoritám všeho druhu toho stihnul naposlouchat poměrně hodně a s leckterými interprety se stihnul i více či méně seznámit, mnohdy za okolností poměrně bizarních.  S panem Matuškou jej ovšem seznámila tehdejší dívka jeho ... ehm ... srdce. 

Číst dál: Kravaťák dovozcem žlutých kytek.

Kravaťákovi se opět po dlouhé době podařilo sednout s Blaníkem do terénu. Termika se ukázala jako méně stabilní, než se zdálo zdálky a méně výrazná,  než by odpovídalo peroucímu slunci prakticky nad hlavou. Blaníček prostě dospěl k názoru, že se mu nahoře už nelíbí, že má létání a vození kravaťáka plné zuby a že chce na zem. Teď, hned.

Číst dál: Kravaťák válečným pilotem

Kazachstán je hodně zvláštní země. Vždycky byla, alespoň, co kravaťák pamatuje z dob, kdy byl ještě mladý kravaťáček a místo drahého obleku nosil džíny a v lepším případě tvídové sáčko, v horším pak kostkované flanelové košile či roláky s norskými vzory. Kravaťák se v oné době vzdělával v sovětském ekvivalentu MITu a velmi, velmi ho zajímala dívka jménem Světa - tedy Světlana - studující o ročník níž jistý obor, související s rychle roztočenými setrvačníky a precizními přístroji s mnoha ručičkami, stupnicemi a škálami. Původem z Kazachstánu, z hnízda jménem Usť-Kamenogorsk.

Číst dál: Kravaťák nostalgikem

Sapí aktivity kravaťákovy ve městě K. spočívají (mimo jiné) v zavádění modulů FI, CO, MM a VM a jejich dotrimovávání na poměry ruského zákonodárství. To s sebou v určitých aspektech přináší i potřebu občasného dojasňování a odsouhlasování některých procesů a procedur s ruskými státními orgány. Nyní přišla na řadu celní správa.

Číst dál: Kravaťák návštěvníkem celnice v Kokrhákách.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 387 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 387

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara