DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Návody

Jedna technologická libůstka - véčko lze vyrobit i jako svítící. Ačkoliv se Fronéma vyjádřila o této feature jako o poněkud samoúčelné, část týmu ji považuje za úhlednou a zábavnou. A dobrá zpráva na závěr - v pondělí začíná ostré testování na lidech. Měření ukazují, že véčko je použitelné.


Chromovaný semifinální produkt - do finále zbývá přechodka a kabelážní systém. Technologie je založena na vaginálce chudého amatéra, zalévací hmotou je potravinářsky atestovaná pryskyřice, šev je navíc zaplněn kyanakrylátovou hmotou s vysokou roztékavostí.

Na ukázku konfigurace, definovatelná jako 1R50-H/18 nebo 2R50/18. Touto technologií je vyrobitelná de-facto libovolná konfigurace nRxx-(H)/10+


V rámci projektu Bobr se narodily dva nové poloprovozní prototypy - na přiložené dokumentaci nejsou dosud chromovány. Technologie je založena na vaginálce chudého amatéra, zalévací hmotou je potravinářsky atestovaná pryskyřice, šev je navíc zaplněn kyanakrylátovou hmotou s vysokou roztékavostí.

Tato konfigurace se špatně formalizuje, ale zřejmě by šla popsat jako 1R65-H/18 nebo 2R65/18. Podle očekávaného dojmu se bude chovat středointenzitně.

 http://eleferno.cz/images/rsgallery/display/128-2865_IMG.JPG.jpg

Trojpólová modifikace s užší izolační mezerou v konfiguraci 3R80/18

http://eleferno.cz/images/rsgallery/display/128-2866_IMG.JPG.jpg

Fotografie je možné spatřit ve větším rozlišení v galerii.

 

Ještě jeden projekt, zasluhující pozornost - autorem projeku je FMulder . T.

Toto zapojeni je prototyp pro realne EMS, zde si muzete zkusit nastaveni ruznych casovani impulsu a reakci na jejich aplikaci :) Lze nastavit delku sepnuti a delku cele periody spinani. Dale je mozne tuto frekvenci modulovat pomalejsi frekvenci (menu Burst).

Číst dál: Projekt Úhoř - mikroprocesorem řízený generátor, foto a popis

V dílně klub se narodil jeden projekt, zasluhující pozornost - autorem projektu je  Atlanta . T.

Projekt nového véčka pokračuje dále. Poslední poloseminář sice proběhnul v zábavné atmosféře, dané svérázným kostýmem jedné z přítomných, bohužel za malé účasti konstrukční skupiny. Pozornost byla tentokrát věnována zapuštění elektrod - k diskusi byl předložen projekt zapuštěných poddajných elektrod, v testovací fázi hliníkových, ve finále pak z galvanicky pokovené hlubokotažné mědi. Na obrázku je maketovací kus, určený pro ověření elektrické pevnosti, přechodových odporů a realizovatelnosti, čemuž odpovídá i jeho celkový vzhled :-)

Číst dál: Projekt Bobr - diskuse zalití elektrod 

Ještě jeden projekt, zasluhující pozornost - autorem projektu je FMulder . T.

Jako varianta k projektu Rejnok se objevila i v železe zhotovená konstrukce z domácí dílny FMuldera. K jejímu praktickému ozkoušení došlo již na znameninách na Bílé hoře. Pro plánované ostré otestování a sejmutí parametrů, plánované do Eliotu bohužel nebyly vhodné podmínky, proto zatím zveřejňujeme pouze technologické preview. Program pro Atmel a schéma v pdf jsou v přílohách.

schéma zapojení v pdf

program pro Atmel (bin)

 

schema

Text jsem na přání autorů přeložila do češtiny. G.

Také bychom se chtěli podělit se zkušenostmi z elektrohraní. Mašinku jsme si dovezli z Holandska předloni a od té doby experimentujeme. Zatím tedy nemáme digitál, takže obrázky jsou "nafotené" obyčejnou kamerou a nasnímané do počítače. Tahle konfigurace by se možná mohla čtenářům Eleferna líbit - nechtěli jsme posílat obyčejné věci, jaké má vyzkoušené asi každý.

maria02maria03

 

 

Číst dál: Zajímavý nápad na prsní elektrody - obrázky z vlastní realizace

Clancyho popis realizace véčka mě zaujal tak, že jsem neodolal a pustil se do stavby. Nic na tom není, opravdu, dokonce mi přála i má opatrnost při vyhazování "starých nepotřebných krámů", dle slov má drahé žínky - když jsme rušili dětský pokojíček, odšrouboval jsem od stolků nožičky a nechal je v garáži, až budou potřeba. Rozměr je ideální, jenom bylo potřeba vyplnit silikonovým tmelem příčnou díru od trnožky. Na obrázku je to vidět. Přepižlání podél mi udělali za deset korun v bývalých Autobrzdách v galvanovně, finální povrchová úprava je filcováním s lešticí pastou. Je to nějaký hliník, takže představa krásného blýskavého chromu padla za vlast. Pro banánky je pouze vyvrtaná díra, kontakt je i tak dobrý. Obě půlky jsou slepené přes kousek polyuretanového plátku, co pak přečnívalo je odříznuté ostrým knejpem, jen si při lepení dávejte víc pozor na lícování, než jsem dával já, mám trošičku posunuté půlky proti sobě - ta s červeným banánkem je o fous výš.  Posílám obrázek ke zveřejnění, jenom bych prosil dát ho do neveřejné sekce (přístup jen pro registrované).

Funguje to pěkně, za celý týden hračka nevychladla :-) Nemusí se zastrkávat, líp je prý cítit, když je část venku. Milkov někde píše o konzervaci bílou vazelínou, je to potřeba, nejlepší je zvyknout si hned po použití umýt véčko isopropylem, klidně fotografickým a natřít vazelínou, jinak leštění rychle matní. 

Karel  Koukl

img_300457

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 136 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 136

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin