DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Retrozařízení

Japonská konstrukční škola oblasti violet wandů není v českých zemích nijak známá, velká část produkce nikdy neopustila japonské souostroví a pokud ano, odjela s americkými vojáky opačným směrem.  Přitom je léčba violet wandy v zemi vycházejího slunce považována za prakticky lege artis metodu, alespoń v oblastech podpůrné léčby. Popisované zařízení je modernější než běžně na těchto místech zveřejňované konstrukce - štítek s výrobním datem se sice Jeffovi nalézt nepodařilo, ale odhadovaná první půle padesátých let nebude daleko od pravdy. Zařízení má na Elefernu vlastní galérii

Číst dál: NIK - japonský violet wand

No, ne tak zcela doslovně. Tento (a nejspíš i několik dalších) text vás přenese do období mezi světovými válkami, do role lékaře, který právě poté, co utratil 1499 dolarů za nejnovější přístroj renomované firmy H.G. Fischer dohlíží na jeho vybalování a instalaci v ordinaci. Skříň pultového typu o výšce metr a půl stála téměř tolik, co zbytek základního vybavení ordinace a vy se - přesto, nakolik pečlivě jste studovali prospekty a jak dlouze jste s obchodním zástupcem firmy H.G.Fischer Co. probírali veškeré aspekty objednávky a možnosti přístroje - ptáte sami sebe, jestli se vám tahle investice vyplatí.


Poznámka pod čarou na úvod - je ohromná škoda, že se zřejmě nedochoval žádný exemplář tohoto kombajnu na zdraví, v textu budeme čerpat z toho, co Jeff Behary získal pro Electrotherapy Museum  díky spolupráci s archívem firmy Fischer. Celý manuál najdete v Elegalerii v sekci Muzeum.

 

Číst dál: Pořiďte si zcela universání elektroterapeutický přístroj

Popisované zařízení je novou akvizicí Electrotherapy Musea Jeffa Beharyho, jemuž tímto děkujeme za souhlas s převzetím fotografií. Autorská práva k obrázkům zařízení v naší galerii  patří Jeffovi a jejich použití mimo Eleferno je povoleno pouze za podmínky uvedení zdroje původu. Zařízení je mimořádně zajímavé svou konstrukční elegancí.

Číst dál: Desítivoltový violet-wand Vi-rex

Popisovaný violet wand je jedním z nejsvéráznějších exponátů Electrotherapy Musea Jeffa Beharyho - na rozdíl od většiny exponátů medicínského charakteru jde v tomto případě o "spotřební elektroniku".  Přístroj má na Elefernu vlastní galérii, obrázky v ní zveřejňujeme s Jeffovým souhlasem a s výhradou jejich dalšího nešíření bez uvedení zdroje.


Číst dál: Violet wand Fitzgerald

Byla nebyla, za sedmero horami, za sedmero řekami, za sedmero ohradami pro lamy žila, byla mladá slečna. Hodně mladá slečna, zkušenostmi nezkažená. A ta hodně mladá slečna jednou, když prohrabávala staré krámy po babičce mezi nimi našla Věc.

 

Číst dál: Vibrátor ITES 722

Prezentované zařízení patří k tomu nejjednoduššímu a nejoblíbenějšímu v oblasti kombinovaných přístrojů, určených pro praktické lékaře ve 20. letech minulého století. Vyráběla je firma Liebel-Flarsheim Co. v Cincinnnati v Ohiu a dle dostupných údajů činil objem série těchto přístrojů přes osm tisíc kusů, což je na podmínky tehdejší doby gigantické číslo. Přístroj má na Elefernu vlastní galerii.

Číst dál: Jednotka DynElectron

Popisovaná zařízení pochází ze sbírek Electrotherapy Muzea Jeffa Beharyho a zde zveřejněné fotografie jsou chráněny jeho autorskými právy. Jejich použití je možné pouze v rámci citací a s výslovným uvedením zdroje. Jednotky byly vyráběny v letech 1027-1930 v několika různých provedeních chicagskou firmou H.G. Fischer & Co. a stala se svým způsobem etalonem pro výrobky tohoto druhu. Fotografie v textu se týkají dvou různých provedení jednotky. Firmy bratří Fischerů a Robertovy ženy Anny existují dodnes a jsou jedním z předních výrobců medicínské techniky v USA.

Číst dál: Diatermická jednotka Fischer

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 309 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 309

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara