DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Zařízení a elektrody

Wartenbergovo kolečko zná každý a má leckdo. Jde o jednu z nejzákladnějšch a nejzábavnějších hraček, které medicínské instrumentárium poskytuje úchylné veřejnosti. Je eleferní přirozeností tuto hračku elektrifikovat. Dalším stupněm úchylné vynalézavosti je pak znásobení jejích účinků a doladění mechanické konstrukce tak, aby co nejlépe odpovídala provozním potřebám, o hracím efektu nemluvě. Výsledek vidíte na obrázku:

Číst dál: Hračka, kterou nikde jinde nekoupíte

Z diskuse nad připojovacími systémy vyplynula vysoká obliba kolíčkových systémů jak na straně uživatelů, tak i v nabídce dostupných elektrod. Abychom vyhověli této potřebě a učinili zadost tomuto (snad ne zcela)módnímu trendu, budeme postupně obměňovat a rozšiřovat nabídku Eleobchodu o komponeny s kolíčkovým systémem. Pro usnadnění života těm, kdo již mají zařízení a kabeláž postavené kolem systému banánek-zdířka 4mm jsme zajistili precizní redukce Hirschmann. 

Číst dál: Novinka v Eleobchodě - redukce na kolíčkový systém

sanitass40Po TENsech, které se dříve objevily v Plusu a Penny, stály šest až sedm stovek, měly všechny v podstatě stejný firmware a lišily se jen designovými drobnostmi (největším rozdílem bylo u posledních modelů podsvícení displeje), o kterých si můžete něco přečíst tady a tady, se na českém trhu objevil další přístrojek ve stejné cenové kategorii. Přístrojem je Sanitas SEM 40 z řetězce Lidl.

Číst dál: Sanitas SEM 40

Druhý díl recenze se poněkud opozdil, čemuž je na vině rudá jízda, která se naštěstí nikterak neopozdila. A nějak se nám s Micinkou zasynchronizoval cyklus, což je nejspíš pro některé členy týmu hodně iritující. Viď, Tormí ? Úvodní popíchnutí máme za sebou, vzhůru k recenzování. V této části se dočtete o zbývajících předdefinovaných módech hračky, zejména o těch, vyžadujících bohatší konfiguraci elektrod, případně externí zdroj signálu. Nejspíš přidáme i krátké zamyšlení k linearitě výstupu, která není úplně ideální.

Číst dál: ET-312B, Rolls Royce mezi  generátory - IIIb., pohled testerek, druhá část  

Kocour je pryč a myši mají pré. Konečně jsme se dostaly k nějakému samostatnému projektu a protože jsme baby zvídavý (a ještě po včerejšku pěkně líznutý), bude tahle část recenze trošičku atypická. Ale najdete v ní, jak si dvě úchylky oměřily ítího, teda ET-312B a na co přitom přišly.

Číst dál: ET-312B, Rolls Royce mezi  generátory - IIIa., pohled testerek  

Nedalo nám to a pokusili jsme sezjistit, jakým způsobem jednotka ET-312 komunikuje s připojeným PC. Zde jsou výsledky.

Propojovací kabel
Propojovací kabel je ideálně stíněný trojžilový, v nouzi a na kratší vzdálenosti ale vyhoví i stíněná dvojlinka. Jednotka komunikuje s PC po sériovém rozhraní s vlastním proprietárním komunikačním protokolem. Ze séroového rozhraní jsou využity vodiče RX, TX a GND. Zapojení kabelu (pro konektor DB-9) je následující:


Strana ET-312 (jack 3,5") ------ Strana PC (DB-9P)

kuželka ----------------------------------- pin 2
prstenec ---------------------------------- pin 3
tělo ----------------------------------------- pin 5

Komunikační rychlost je pevná 19 200 Bd, 8 datových bitů, 1 stopbit, bez parity a handshake.

Číst dál: ET-312B, popis komunikačního protokolu

Jak už napsala Fro ve své části recenze, jednotka vykazuje určitý nepoměr mezi cenou a deklarovanou pretenzí na hi-tech luxusní přístroj. Zařízení tak v konečném důsledku zůstalo někde na půli cesty mezi technicky pojednaným přístrojem a luxusní hračkou. Tento nepoměr se pak promítá do množství drobných detailů, znepříjemňujících život uživatelům na obou koncích drátu. Nejprve ale o všeobecné filosofii práce s jednotkou.

Číst dál: ET-312B, Rolls Royce mezi generátory - IIb, uživatelský pohled recenzentův

Na vyzkoušení krabičky jsem se těšila od chvíle kdy jsme ji od MKrtka převzali. Musím říct že se opravdu divím že nám ji půjčili, já bych nevydržela čekat. :) 

Tak tedy. Fotky jste už viděli. Osobně mi přijde, že si autoři mohli trochu lépe vyhrát s designem. Vím že to není to, proč si to lidé kupují, ale vzhledem k ceně a k exkluzivnosti hračky by to mohlo vypadat vymakaněji.

Zkoušeli jsme s Tormem postupně snad všechny programy a to v intenzitě low. Ostatní intenzity jistě stojí za prozkoumání, ale v rámci seznamovaní jsem chtěla mít jistotu, že intenzita zážitku nepřesáhne určitou mez. Osobně jsem měla totiž ke krabičce ze začátku lehkou nedůvěru. Jak je hračka moc velká, nebo vypadá příliš technicky (nebudu Interdyn jmenovat), tak získám lehký dojem černé skříňky, že to, co bude jako výsledek, není stoprocentně určováno tím, kdo má hračku v ruce. Z kraje testování jsem se při programech využívající postupné narůstání síly lekala, protože jsem si nebyla jistá, kde se to zastaví. Každopádně intenzita 99 v módu low je něco co už bolí, ale je stále snesitelné a tak jsem se po ošahání hranic přestala bát. Poznámky jsem si začala dělat až asi u třetího programu, takže poznatky o předchozích doplním (snad) až později. Jednotlivé programy budu popisovat tak, jak si je pamatuji, a protože toho bylo dost, tak mě nebijte, pokud se spletu.

  

Číst dál: ET-312B, Rolls Royce mezi  generátory - IIa, uživatelský pohled testerčin

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 372 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 372

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin