DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Dnes popisované zařízení představuje mrtvou větev elektroterapie. Jde o vynález (vynález psáno s velkou dávkou tolerance) "otce radioniky" doktora Abramse.

Abramsova teorie zdraví a nemoci byla postavena na postulátu, že každý orgán i organismus jako celek má své "zdravé" frekvenční vibrace a nemoc je projevem "rozladění" těchto vibrací. V souladu s touto teorií pak Amrams postavil a nechal patentovat několik zařízení a rozjel rozsáhlou propagační kampaň, vysvětlující jejich výhody v léčení. Vymyslel a úspěšně realizoval i zajímavý obchodní model, v jehož rámci svá zařízení pronajímal "pendlerům" - de facto potulným lékařům, slibujícím vyléčení prakticky všech obtíží během několika málo minut. S medicínou to nemá mnoho společného, nicméně v podmínkách amerického Středozápadu počátku dvacátého století nebyla lékařská péče v dnešním smyslu nijak běžnou věcí a potulní léčitelé či lékaři byli považováni za běžnou součást medicínských služeb. 

První Oscilloclast se skládal z dvojice transformátorů s dvojím vinutím a "tikajícího" přerušovače typu tic-toc s kyvadélkem, nastaveným zhruba na frekvenci 3,3 Hz (tedy dokonale fyziologicky neúčinnou). Transformátory byly vinuty bez jádra a lze si je představit zhruba jako teslova trafa s nakrátko spojenými sekundárem. Výstup byl připojen přes trojici knoflíkových reostatů s odporem jednoho kiloohmu, jejichž pomocí doktor Abrams nastavoval "rezonanci" obvodu s organismem. Zařízení produkovalo vysokofrekvenční signál, modulovaný frekvencí kyvadla a již v raných dobách radiotechniky způsobovalo rozsáhlé rušení komunikačních prostředků.

Na Oscilloclastu byl zajímavý zejména obchodní model - zařízení nešlo koupit, ale pouze pronajmout. Dr. Abrams si tak zajišťoval kontrolu nad pohybem a využitím přístrojů, které se dodávaly zaplombované a v povinnostech nájemce bylo stanoveno, že plomby musí být neporušené a kdykoliv předložené k validaci  "otci radioniky". Slibně rozjetý projekt neměl dlouhého trvání, neboť Agentura pro zdraví a potraviny (FDA) poměrně rychle zjistila neúčinnost tohoto "léčivého" stroje a vydala příkaz k zabavení a zničení  již distribuovaných zařízení. Pár přeživších exemplářů je v současnosti sběratelským unikátem a ty, které má Jeff Behary ve svém Museu jsou navíc i v ideálním technickém stavu.

Abrams jako odpověď na zásah FDA postavil dvě modernizované verze Oscilloclastu, vybavené elektronkovým generátorem s frekvencí zhruba 49 Mhz - jedna s nemodulovaným výkonem, druhou pak s elektromechanickým přerušovačem s frekvencí 60 Hz. 

Oscilloclasty mají na Elefernu vlastní galérii. Ve Fajlotéce pak najdete i patentovou literaturu a manuál. 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 438 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 438

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara