DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Dnes popisovaný přístroj je plodem spolupráce konstrukční kanceláře H.G. Fischera a firmy A.S. Aloe.Jde o přenosnou diatermickou jednotku, konstrukčně zajímavou třemi jiskřišti a svérázně řešeným - nicméně ve své době typickým - usměrňováním. 

ZAřízení je vestavěno do klasického dřevěného kufříku (lépe řečeno, kufru), potaženého dermatinem. Cílem firmy bylo vyvinout snadno přenosný přístroj, který by mohli praktikující kliničtí lékaři převážet i za pacientem při zachování nízké ceny. Tomu je podřízen i relativně prostě vypadající design přístroje a absence přídavného vybavení. Veškerá montáž je provedena na horním panelu, který tvoří samostatnou konstrukční jednotku. To výrazně zjednodušovalo opravy, prováděné převážně výměnným způsobem.

Panel nese z horní strany páčkový volič rozsahu měřidla, pod voličem je čtveřice konektorů s různým výstupním napětím (pro každou typovou řadu elektrod byl navržen optimálně přizpůsobený výstup).Vedle je pak umístěn miliampérmetr pro orientační měření vf výkonu a pod ním je výkonový vf výstup pro diatermii. Centrum panelu zabírá trojice jednoduchých paralelně spojených jiskřišť s postříbřenými chladícími disky a kontrolka provozu, vpravo je pak umístěn vypínač, knoflíkový regulátor výkonu (přepínající odbočky na budícím trafu) a čtveřice napájecích zdířek vpravo dole. 

Na spodní straně je umístěn budící (trojcívkový) a výkonový (Teslův) transformátor. Konstruktéry překvapí absence vibrátoru - ten je nahrazen zdrojem stabilního kmitočtu  tepavého proudu 120 Hz, získaného dvojcestným usměrněním sí´tového napětí pomocí dvojice selenových usměrńovačů. Pro jejich chlazení je důvtipně (byť z konstrukčního hlediska obludně) využito jádra .transformátoru.

 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 110 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 110

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin