DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Tento text je převzat z projektu BDSM.CZ a není tématicky zatříděn. Veškerá autorská práva jsou totožná, jako v uvedeném projektu.  Jeho autorem je Asdareel

Abstrakt: Teorie a praxe safe, sane a consensual BDSM vztahu, část 10.

Rizika BDSM vztahů můžeme rozdělit do dvou skupin:

  • rizika fyzická
  • rizika psychologická

O obou typech rizik jsme již pojednali v kapitole safe, sane a consensual. Fyzická rizika jsou ta, která by mohla způsobit tělesnou újmu, tj. spadající do bodu "safe". Psychologická rizika jsou ta, která by mohla způsobit duševní újmu, tedy spadající do kategorie "sane" a "consensual".

Nyní bych se rád ještě zmínil o dalším riziku a to riziku vyplývajícím ze setkání s neznámým člověkem.

Jestliže si nalezneme BDSM zaměřeného partnera či partnerku na inzerát nebo na Internetu (na chatu, diskusních skupinách, elektronických seznamkách apod.), podstupujeme samozřejmě riziko. Jakékoliv setkání s neznámým člověkem představuje riziko a platí zde stejná pravidla opatrnosti jako v běžném životě. Problém je v tom, že výskyt predátorů v BDSM je vyšší než v běžném životě a rovněž ohrožení trestným činem je zde vyšší. Čili zde více než jinde bychom měli dbát základních pravidel opatrnosti. Doporučuji následující opatření:

  • Nikdy se nesetkávat s anonymním člověkem. Protože na Internetu je možné být anonymní (i když při zřizování ID nebo emailové schránky je požadováno jméno a adresa, není problém zadat falešné údaje), je třeba si před setkáním s jakýmkoliv člověkem ověřit jeho či její identitu (např. mu zavolat na pevnou linku). Známe-li identitu dotyčné osoby, je riziko podstatně sníženo.
  • Dříve, než sami prozradíme svoji identitu, s partnerem se snažíme diskutovat např. mailem nebo mobilním telefonem. Snažíme se odhadnout jeho či její povahu.
  • Na první schůzce se vždy setkáváme na veřejném místě. Nikdy nechodíme k nikomu domů, ani do různých obskurních klubů. Pokud nám něco na partnerovi nesedí, přerušíme další kontakty.
  • Vždy zanecháme zprávu, kam jsme šli a s kým.
  • Zajímáme-li se o BDSM, je dobré se nejprve setkávat v takto orientovaných skupinách a klubech, které jsou zároveň zavedenou značkou. Je dobré v těchto skupinách mít několik kamarádů a akce těchto skupin navštěvovat kolektivně.

Pomocí těchto opatření značně snížíme (i když zcela nevyloučíme) možnost únosu, znásilnění nebo zavraždění.

Výše uvedená opatření platí zejména pro ženy. Ženy jsou více ohrožené než muži a je logické, že se musí více chránit než muži. Muži musí značně slevit z výše uvedených opatření, chtějí-li se vůbec s nějakou ženou setkat. To se týká například identity partnerky, protože je součást ochrany žen, že nerady prozrazují svoji identitu.

Setkáváme-li se s partnerem z Internetu, podstupujeme jedno specifické riziko, týkající se komunikace na netu a komunit na netu. Na Internetu si každý účastník vytváří virtuální identitu. Tedy je někým jiným, než je ve skutečnosti. Účastníci diskusních skupin se například často mění v démonické černokněžníky a příšerky z vesmíru... Působení na Internetu je dvojsečné. Lidé zde vystupují pod pláštíkem anonymity, avšak zároveň tím, že vstupují do kyberprostoru, se do značné míry odhalují a odkrývají své soukromí. K tomu patří i to, že většina účastníků těchto skupin si úzkostlivě chrání svoji identitu.

Setkáme-li se s takovým člověkem, riskujeme (mimo výše uvedených rizik) ještě psychologický a emocionální šok. Můžeme se setkat s někým úplně jiným, než jsme očekávali. Vzhledově, věkově, povahově... takový člověk může mít i rodinu a na netu žije svůj druhý život...  je třeba si uvědomit, že na Internetu se neskutečně přehání, lže a předstírá.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 280 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 280

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara