DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Tento text je převzat z projektu BDSM.CZ a není tématicky zatříděn. Veškerá autorská práva jsou totožná, jako v uvedeném projektu.  Jeho autorem je Asdareel

Abstrakt: Teorie a praxe safe, sane a consensual BDSM vztahu, část 9.

24/7 vztah znamená dominantně-submisivní vztah trvající nepřetržitě 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Submisivní partner je podřízen svému dominantnímu protějšku naprosto, bezvýhradně a ve všem a to do konce života, bez možnosti tento stav nějak změnit.

Tento vztah je dobře popsán v článku Polly Peachum "Násilí v zahradě". V tomto článku je popsán velmi silný dominantně-submisivní vztah mezi Pánem a jeho otrokyní.

Převažují názory, že 24/7 vztah je neuskutečnitelný a že žít v trvalém otrockém vztahu po celý život by neunesl ani dominant, ani submisiv. Převládají názory, že pro submisiva by takový vztah znamenal totálně se vzdát normálního života, své rodiny, práce, studia, přátel, koníčků a že by tento submisiv musel žít jako podřadný otrok až do konce života, což je nereálné.

Já s těmito názory však nesouhlasím. Takto by sice 24/7 D/s vztah mohl vypadat, ale nikde není psáno, že by tak musel vypadat. 24/7 vztah může být trvalý vztah, založený na láskyplném vztahu s jemnými D/s prvky. V tomto případě submisivní partner souhlasí, že se dominantnímu partnerovi ve všem a natrvalo podřídí, ale dominantní partner svého postavení nezneužívá a vztah může mít docela normální podobu, bez toho, aby se submisivní partner musel vzdávat svého normálního života. I v životě Polly Peachum, autorky Násilí v zahradě, je mnoho zcela normálních prvků, např. její pracovní uplatnění.

Je jasné, že 24/7 vztah je vztahem, který vyžaduje od obou partnerů mnoho věcí. Především oba partneři musejí mít naprosto jasnou představu o svém zaměření, musejí být vyhraněně dominantní nebo submisivní. Dále mezi nimi musí panovat vztah velké lásky a přátelství, musejí vědět, že právě s tímto partnerem chtějí žít až do konce života. Platí zde to, co již bylo řečeno o charakteru dominantně-submisivních vztahů výše. Zatímco i ve vanilla vztahu rozchod nebo rozvod je velmi bolestná záležitost, v dominantně-submisivních vztazích se rozchod může stát doslova katastrofou nepřekonatelného rozsahu.

Dále je nezbytně třeba, aby oba partneři pečlivě prodiskutovali životní styl, jenž bude pro jejich vztah určující. Měli by procházet dlouhým přechodným obdobím dříve než za sebou spálí mosty a zabouchnou zadní vrátka. Důvěra a odpovědnost, vlastnosti nezbytné v jakémkoliv BDSM vztahu, se v tomto případě stávají ještě podstatně důležitějšími.

Je zřejmé, že rozhodnout se k 24/7 dominantně-submisivnímu vztahu je velmi závažné životní rozhodnutí, srovnatelné např. s rozhodnutím vstoupit do kláštera. Nároky kladené na oba partnery jsou obrovské a obrovská jsou i rizika z tohoto rozhodnutí plynoucí. Ale pokud takový vztah vyjde, mohou oba partneři prožít život šťastný tak, jak jej drtivá většina lidí neprožije. Platí zde přímá úměra, která platí v životě obecně, mezi mírou rizika a možným ziskem...

Otrocká smlouva představuje samostatnou kapitolu v BDSM vztazích. Je určitým závazným vyjádřením otrockého vztahu mezi dominantem a submisivem. Může být časově omezená nebo neomezená.

I když smlouva nemá právní platnost, doporučuji velkou opatrnost před jejím podpisem.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 812 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 812

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara