DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Tento text je převzat z projektu BDSM.CZ a není tématicky zatříděn. Veškerá autorská práva jsou totožná, jako v uvedeném projektu.  Jeho autorem je Asdareel

Abstrakt: Teorie a praxe safe, sane a consensual BDSM vztahu, část 7.

Lze říci, že typů dominantů i submisivů je tolik, kolik je na světě lidí. Protože stejně jako platí, že žádní dva lidé na světě nejsou stejní, platí také, že žádní dva dominanti nebo submisivové nejsou stejní. Nicméně dominanty i submisivy lze rozdělit do mnoha skupin podle několika kritérií. Tato kritéria mohou být následující:

  • podle toho, zda dotyčný jedinec preferuje psychologické nebo fyzické BDSM (nebo oboje)
  • podle toho, zda dotyčný jedinec preferuje spíše DS, nebo SM. To znamená, že jedinec preferující DS bude klást důraz na vztah nadvlády a podřízení, zatímco jedinec preferující SM upřednostňuje fyzickou bolest nebo psychologické ponížení, aniž by to mělo nějaký důsledek pro vztah nadvlády a podřízení
  • podle toho, zda dotyčný jedinec si přeje jednorázový zážitek, nebo dlouhodobý vztah

Tyto kategorie se mezi sebou kombinují. Tak například můžeme vidět submisivního jedince, zaměřeného na DS, ale ne SM (jde mu tedy o vztah nadvlády a podřízenosti, ale ne o bezúčelné týrání), nevýhýbajícího se psychologickým ani fyzickým aktivitám (je podřízen a je ochoten se podrobit tělesnému trestu za konkrétní přestupek), který má zájem o trvalý vztah.

Podobně je možné zkombinovat mnoho kategorií dominantních i submisivních jedinců.

Rozdíly mezi dominancí a submisí mužů a žen

Mezi BDSM zaměřením mužů a žen existují určité rozdíly. Muži jsou orientováni spíše na tělesné prožitky, ženy spíše na oblast duše a vztahů. Dominantní muži svoji dominanci prosazují spíše autoritativním, někdy až výhrůžným dojmem. Jako významný faktor zde působí fyzická síla a tělesná převaha. Přemožení odporu hraje v dominanci mužů výraznou roli.

Dominance ženy spočívá spíše v duševní, psychologické oblasti. Dominantní žena zpravidla nepřemáhá odpor, spíše působí odtažitým, tajemným a nedostupným dojmem. Působí ženským kouzlem a ovládá muže neodolatelnou, tajemnou silou.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 312 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 312

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin