DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Tento text je převzat z projektu BDSM.CZ a není tématicky zatříděn. Veškerá autorská práva jsou totožná, jako v uvedeném projektu.  Jeho autorem je Asdareel

Abstrakt: Teorie a praxe safe, sane a consensual BDSM vztahu, část 2.

Stalo se Vám, že Vás eroticky vzrušila představa nechat se při milování svázat. Nebo si hrajete se svojí partnerkou na královnu a otroka, nebo na paní a páže. Nebo jdete po ulici a zatoužíte pokleknout před pěknou ženou a políbit jí nohy. Nebo Vás vzrušují vzpomínky z dětství na to, jak Vás utlačovala starší děvčata, nebo na přísnou a pěknou mladou učitelku. Nebo Vaše partnerka mohla žertem prohodit, že zasloužíte výprask a Vás tato představa vzrušila. Nebo si ve svých erotických fantaziích představujete, že jste otrokem královny Atlantidy, nebo že jste uneseni do UFO, přicházejícího z planety, kde ženy vládnou a muži jsou otroky... To všechno jsou představy a aktivity, spadající do pojmu BDSM. Nicméně BDSM zahrnuje podstatně více aktivit, z nichž některé jsou i značně riskantní, fyzicky, psychologicky či emocionálně.

Výše uvedené představy a fantazie zřejmě nejprve zanechaly Vaši duši ve stavu zmatenosti. Kladli jste si otázky jako "Jsem normální?" "Jsem zvrhlý?" "Co se to se mnou děje?"  Začali jste hledat odpovědi na své otázky. Hledali jste se v učebnicích psychologie a sexuologie, protože jste se obávali komukoliv svěřit. A zjistli jste to. Masochismus, sexuální úchylka projevující se tím, že takto postižený jedinec touží být mučen, ovládán a ponižován. Sadismus, sexuální úchylka projevující se tím, že dotyčný touží někoho svázat, mučit, nebo ponižovat...

Učebnice sexuologie na Vaše otázky neodpověděly... a pokud ano, jenom to přispělo k prohloubení Vašeho pocitu osamělosti a zmatenosti. Úchylka... jsem tedy úchyl... Mnohé toto zjištění dohnalo na pokraj sebevraždy. Jiní se uzavřeli do sebe a začali se stranit svých vrstevníků a dále tak prohlubovali své odloučení. Své fantazie ventilovali při autoerotice, v hlubokém soukromí a dále prohlubovali svůj pocit viny, osamělosti a odlišnosti...

Po r. 1989 se začalo v našich krajích o podobných jevech zpolehoučka psát. Erotické časopisy začaly nabízet pohledy do studií profesionálních domin. Ale... zjednodušující pohled na věc, kůže, lak, bič, vysoké boty, vysoké ceny, tvrdé až nepřátelské jednání těchto žen a únavně jednotvárně se opakující scénáře Vás také nemohly nadlouho uspokojit. Dominance a submise se mnohdy vnímala jako ohrožující a profesionální - a někdy velmi profesionální - záležitost.

Nyní tedy přicházím s novým přístupem. Všem hledajícím a tápajícím bych rád na jejich otázky odpověděl tak otevřeně a poctivě, jak je to jen možné. A na nejčastější otázku - "Jsem normální?" odpovídám jednoznačně - "Ano, jsi zcela normální".  Na otázku "Mám se za to stydět?" odpovídám - "NE!" Nestyď se, neměj pocity méněcennosti. Erotické fantazie jsou normální a zdravé. A zdravé je snažit se je v rozumné míře realizovat. A na otázky jako například "Jak si mám najít dominantní partnerku?" nebo "Existují rizika těchto vztahů?" či "Jak tento vztah najít a udržovat tak, aby byl pro oba partnery přínosný?" nebo "Mám jakožto submisiv právo říct ne nebo se dokonce rozzlobit?" se v našem dalším vyprávění pokusíme najít odpovědi...

Co je a co není erotická dominance

Definice: Dominance je touha vykonávat moc a vládnout nad partnerem, jenž s tím souhlasí, za účelem vzájemného uspokojení a obohacení.

Pravděpodobně jste se již setkali s mnoha předsudky o dominanci. Dominantní člověk - muž i žena - je dle těchto názorů arogantní, panovačný, sobecký a chladný. A možná jste se již setkali s dominanty, kteří naplňovali tuto představu a zneužívali snadné zrantelnosti a citlivosti submisivů k naplnění svých vlastních sobeckých cílů. Někdy je možné vidět "dominantní ženy", které   "dominancí" projevují svoji nenávist vůči mužům.

Takže - opravdová erotická dominance je něco jiného. Dominantní člověk musí být především vyrovnaný sám se sebou. Musí mít dobré sebeovládání a vysoce vyvinutý smysl pro odpovědnost. Protože submisiv mu svěřuje do rukou svoji duši, své sny a touhy, otevírá se mu, je v jeho či jejích rukou zcela zranitelný. Submisiv svěřuje do rukou dominanta svůj život a své emocionální zdraví.

Dominantně-submisivní vztah není jako normální vztah. Rozdíl mezi D/s vztahem a vztahem normálním je jako mezi jadernou zbraní a bambitkami mušketýrů. Zatímco v tzv. normálním vztahu jde o vztah dvou víceméně rovnoprávných partnerů, kteří si uchovávají svoji duševní integritu - ať již v kladném či záporném smyslu - nedotčenou, D/s vztah zasahuje duši jako uragán. Zasahuje vědomí, osobní nevědomí a dotýká se archetypálních vzorců ukrytých v hlubinách kolektivního nevědomí. Jedná se o velmi silnou magii duše. V D/s vztahu se uvolňuje nesmírné množství duchovní energie.  Tato energie může působit na duši jako blahodárný hojivý faktor - ale také může působit destruktivně a jedince doslova zničit, včetně takových tragických konců, jakým je např. sebevražda. Vím z vlastní zkušenosti o tom, co tato energie dokáže - v kladném i záporném smyslu.

Dominance je

  • safe, sane a consensual (v.d.).Tedy zhruba - žádná BDSM aktivita nesmí způsobit tělesnou ani duševní újmu a všechny takové aktivity musí být konány s oboustranným souhlasem (v.d.)
  • předání moci (v.d.) Submisivní člověk odevzdává moc a vládu nad sebou do rukou dominantního jedince
  • vzájemně obohacující - pro dominanta i submisiva
  • osvobozující
  • kreativní
  • hojivá a léčivá
  • založená na vzájemné zdvořilosti
  • založená na důvěře a vzájemném respektu
  • nikdy nekončící cestou duchovního rozvoje
  • živoucím náboženstvím

Dominance není

  • urážlivá
  • zastrašující
  • perverzní
  • využívající a zneužívající submisivního jedince
  • jednostranná
  • něco, co je možné se naučit za měsíc, či za rok
  • manipulativní
  • výmluva pro hrubost

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 130 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 130

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin