DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Tento text je převzat z projektu BDSM.CZ a není tématicky zatříděn. Veškerá autorská práva jsou totožná, jako v uvedeném projektu.  Jeho autorem je Rider

Abstrakt: Když jsem zveřejňoval Wolfmasterův článek „Slova o úchylnosti a dalších věcech“, slíbil jsem mu polemiku. Nuže, tady je.

Rozhodně nesouhlasím s tvrzením, že BDSM je pokračováním sexu jinými prostředky. Vyjádřeno matematickou terminologií, BDSM a sex jsou podle mne dvě množiny, mezi jejímiž prvky obecně neexistuje žádná relace, ale jejichž průnik je neprázdný. Přirovnávat BDSM k homosexualitě je občas nutné, vzhledem k obtížné vysvětlitelnosti tohoto pojmu. V případě partnerského páru, který provozuje „S/M“ výhradně za účelem vybuzení a zvýšení vlasního sexuálního vzrušení, je to možná i podobné. Ale jakmile se začneme zaobírat věcmi jako je D/s, obávám se, že tady už to porovnání jaksi kulhá.

Možná se následujícím porovnáním dotknu homosexuálů – v tom případě se omlouvám a přivítám polemiku. Nicméně jsem toho názoru, že zatímco hetero nebo homosexualita je v podstatě určení toho, zda mne sexuálně přitahují osoby stejného či jiného pohlaví, dominance nebo submisivita je podstatně rozsáhlejší záležitost než sexuální orientace. Jedná se o výrazný povahový rys, který určuje celé naše chování a jednání. Zatímco hetero nebo homosexualita se projeví pouze v případě akutní potřeby (tj. v případě konfrontace s přitažlivým představitelem relevantního pohlaví), dominance nebo submisivita ovlivňuje naše jednání v jakémkoliv okamžiku, kdykoliv je třeba cokoliv rozhodnout.

Osobně jsem přesvědčen, že jsem osoba povahou a zaměřením dominantní, bez ohledu na sex a erotiku. A že právě ona sebejistota a dominance (jsem si vědom, že místy hraničící až s arogancí) je důvodem toho, že se i v sexu chovám jako „top“.

Pokračováním sexu jinými prostředky může být S/M v případě páru, který je v zásadě normální, ale za účelem sexuálního vzrušení si působí bolest (mechanismy tohoto působení jsme už na BDSM.CZ tuším probírali).

Jako podpora mého tvrzení slouží i to, že řada lidí popisuje, že praktiky BDSM (výprasky, svazování) je přitahovaly již v dětství, v době kdy o sexu jako takovém nic moc nevěděli a se sexem si tuto fascinaci nespojovali. Jsou lidé (zejména ortodoxní spankeři), kteří BDSM praktiky se sexem nespojují vůbec, toto spojení odmítají a sexuálního vyvrcholení (orgasmu) nedosahují a ani se o něj nesnaží.

K označování se za úchyly, devianty a podobně: Pokud chci označit skupinu lidí, kteří jsou příznivci BDSM, a zároveň se nehodlám dopouštět „politicky korektních“ výrazů jako „skupiny s alternativní sexuální orientací“, dostanu se do problémů. Pojem „úchylové“ nebo „devianti“ je k označení této skupiny stejně dobrý jako kterýkoliv jiný. Možná je ještě lepší než některé jiné, protože pokud toto označení vezmu za své, zabráním tím tomu, abych jím byl urážen a tupen. Je to stejný princip, jako když na něčí lamentování, že jsem arogantní a nevychovaný, odpovím tím, že se celý rozzářím a přitakám, že to je jedna z mála mých dobrých vlastností. Pokud jste to nikdy nevyzkoušeli, osobně doporučuji.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 480 uživatelů
MKrtek online 8
Členů: 1 / Hostí: 479

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin