DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Tento text je převzat z projektu BDSM.CZ a není tématicky zatříděn. Veškerá autorská práva jsou totožná, jako v uvedeném projektu.  Jeho autorem je Diavia

Abstrakt: Řekne-li se výprask, obvykle a celkem přirozeně se nám vybaví scéna, v níž trestající vyplácí trestaného. Tento výjev důvěrně a na „vlastní kůži“ znají mnozí příznivci spankingu. Ale "spanking", to není jenom bití.

Řekne-li se výprask, obvykle a celkem přirozeně se nám vybaví scéna, v níž trestající vyplácí trestaného. Tento výjev důvěrně a na „vlastní kůži“ znají mnozí příznivci spankingu, kolem této scény se točí fantazie a představy těch, kteří jsou spankingem přitahováni a cítí na sobě jeho vábení. Ano, pokaždé jde o výprask a ačkoli jeho provedení může být u různých spankingově propojených párů stejné či velmi podobné, samotné pohnutky, příčiny a výchozí situace vedoucí k provedení exekuce mohou být naprosto odlišné. Spanking zdaleka nebývá jen o samotném aktu udělení a přijmutí nářezu. Spanking a tedy i samotný akt výprasku je často třeba chápat ve svém komplexním pojetí s eroticko romanticky disciplinárními prvky, kde každý prvek může být u konkrétní osoby zastoupen tu více a tu méně a kdy daná osoba nalézá ve spankingu potěšení jen při určitém uspořádání a zastoupení toho kterého prvku.

Pokusme se spanking rozdělit do několika kategorií či spíše proudů a vycházejme z toho, že hlavním cílem konsensuálního spankingu je vzájemný příjemný prožitek. Spanking je založen na komunikaci mezi vypláceným a vyplácejícím a nyní nemáme na mysli pouze výměnu slovních sdělení, ale chápeme komunikaci jak oboustranný a vzájemně na sebe působící přenos slov, pohnutek, vůle, řeči těla a pocitů mezi aktéry. Zajímavým a na první pohled paradoxně působícím rysem spankingové komunikace je stav, kdy „dávající“ současně bere a „obdarovávaný“ současně dává. Při bližším zkoumání zjistíme, že právě tento stav je zárodkem harmonie mezi protipóly účastnícími se děje spějícího k výprasku. Zaměřme se na nejcharaktirističtější podoby komunikace provázející tu kterou spankingovou situaci a povězme si něco o jednotlivých druzích či směrech spankingu, jejich svérázných rysech a formě, ať už vnější projevující se v samotném provedení výprasku či vnitřní, související s myšlenkami a emocemi.

Mějme na paměti, že převážná část dobré spankingové seance se odehrává v naší hlavě, v naší mysli, a to ať už jde o zážitek zacílený výhradně na tělesnou stránku, kdy působení a vnímání určité míry bolesti vyvolává a způsobuje rozkoš, tak o zážitek podporující duševně emocionální pochody, který lze uskutečnit jen na bázi vzájemného vztahu. V prvním případě má spanking blízko k dnes chápanému pojetí sadomasochismu, zatímco druhý případ se blíží dominantně submisívnímu pojetí. Výprask může být cílem a nejvyšším stadiem nějakého dění nebo naopak cílem je prožití určité situace, jejíž součástí je výprask a bez něhož by ona situace ztratila smysl.

Hravý spanking se vyznačuje velmi uvolněnou a přátelskou atmosférou a svým celkovým pojetím se velmi blíží prosté hře. Bývá doprovázen humorem a smíchem a obvykle je postaven na lehkém a nevážném konverzačním tématu, které se vyvine v laškování, v žertování, v dobře míněné provokování. Partneři se stylizují do rolí, kdy jeden je naoko a s velkou mírou nadsázky přísný, dohlížející a vychovávající, zatímco protějšek v submisívním postaveni se mění v milovaného nezbedu, který svým postojem, replikami a hraným vzdorem přímo ponouká a podněcuje k udělení malé výchovné lekce. Nahlíženo zvnějšku, hravý spanking se vyznačuje líbezností a roztomilostí. Z pohledu aktérů jde o příjemnou hru, která symbolicky a svérázným způsobem vyjadřuje vzájemné sympatie a blízkost. Pokud vůbec lze v tomto případě hovořit o výprasku, pak tento bývá svou intenzitou lehký a většinou spočívá v popleskávání a umírněném naplácání dlaní, případně v náznakovém a mírném použití proutku. Náhodné či záměrné ostřejší plesknutí bývá vzápětí zapomenuto a rozpuštěno v další debatě, případně se dotčený partner na chvilku stane hodným, klidným a souhlasícím, aby vzápětí drobnou provokací dal podnět k pokračování. S touto formou vyplácení se lze například setkat u mnoha partnerských párů nacházejících se ve stadiu zamilovanosti a jak už to tak bývá, ani netuší, že jejich aktivita je odstínem spankingu. Tento druh spankingu je díky své umírněnosti často k vidění na spankingových večírcích, které jsou populární v USA.

Ačkoli má spanking jako forma trestu, tedy tzv. trestný výprask, po světě celou řadu příznivců, patří tento druh spankingu k nejobtížněji vysvětlitelným a je prakticky nepochopitelný pro osoby, které samy od sebe necítí jeho přitažlivost. Pod dojmem vážnosti a opravdovosti výjevu bývá také často chybně interpretován. Ano, jedná se o skutečné, nehrané a mnohdy důkladné avšak přiměřené potrestání častokrát nemyslitelné bez navození patřičné atmosféry, která oba aktéry dokonale pohltí. Přirozeně, vše se odehrává po předchozí dohodě a jasném vymezení hranic s tím, že pro obě strany je tento prožitek nějakým, často složitým způsobem zajímavý a vytoužený. Tento druh spankingu bývá založen na schématu „zločin a trest“. Přestože existuje nespočet variant tohoto schématu, lze snadno vypozorovat řadu společných prvků, které vytvářejí rituál.

„Ty víš, co teď bude následovat a také moc dobře víš, proč tomu tak bude. Je mi líto, ale před tím jsme spolu o tom hovořili a tvé rozhodnutí bylo neuposlechnout! Tak si přines řemen a přehni se přes koleno.“ V pokoji je ticho a rituál pokračuje. Svlékají se kalhoty, vyhrnují sukně, provinilec zaujímá stanovenou polohu a výprask začíná. Rána za ranou dopadá na nastavené, někdy obnažené pozadí. Pokud se vyskytují náznaky odporu, trestající má v záloze mnoho způsobů k tomu, aby nemohlo být pochyb o tom, že se výprask uskuteční podle plánu. Zřídka kdy bývá výchovná lekce ukončena bez určitého ponaučení a ubezpečení, že to vše bylo vykonáno z lásky.

Výprask za trest je vážnou věcí a velmi záleží na dominantním partnerovi, který primárně dává celému ději význam a činí jej smysluplným. obvykle si lidé myslí, že vážnost a přitažlivost udělení výprasku tkví v jeho bolestivosti. Bolest nebývá tak důležitou složkou trestu, jak by se mohlo zdát. Daleko významnější bývají pocity pramenící z neodbytnosti a neodkladnosti nastávající situace, pocity strachu a napětí z toho, co bude následovat, ponížení a stud, ale stejně tak vjem přísné atmosféry naplněné řádem, láskou a zájmem, odpuštění a očištění. Účelem trestu bývá otevření očí vedoucí ke skromnosti, pokoře a poslušnosti. Výprask bývá zvláštním způsobem, jak proniknout do mysli a srdce osoby, která je přehnuta přes kolena.

Intenzita trestu se převážně odvíjí od prohřešku a zkušený trestající moc dobře ví, co si v tomto směru může dovolit. Ano, trest bývá nekompromisní a přísný, ale na poli konsensuálního spankingu vždy takový, aby u trestaného nebyly překročeny jeho fyzické limity snesitelnosti. Za tím účelem bývá vhodné mít předem dohodnutý signál či slovo, které decentně upozorní na dosažení hranice. Povětšinou tato dohoda funguje jen jako pojistka. Výprask bývá citelný, ale také je udílen s citem a tak ačkoli je někdy doprovázen prosbami o odpuštění, křikem, slzami či pláčem, trestaná osoba je přesvědčena, že vše, co se odehrává, je jen v jejím zájmu a pro její dobro a tak snáší bolest statečně a snaží se trest vydržet.

Poměrně blízko k trestným výpraskům mají udržovací výprasky. Odlišnost není v provedeni, ale v zavdání příčiny vedoucí k výprasku. Tato příčina zde totiž v pravém slova smyslu není. Spanking tu funguje jako pojítko mezi dominantním a submisívním partnerem a oba cítí, že výprask je oprávněný, správný, a že bez něj by to „nebylo ono“. Dominantní osoba ví, že její protějšek výprask potřebuje a chová se podle toho. Ví, že má na udělení výprasku právo a tak stačí, aby mezi partnery byla správná nálada a nic nebrání k vyslyšení žádosti. Stává se, že submisívní partner ochotně přijde za svým exekutorem a zcela jednoduše jej o výprask požádá a bývá mu vyhověno. Opět, k pochopení této konstelace je nutné si připustit, že spanking není jen o bolesti, ale že třeba zde jde o primární, byť skrytou touhu, o někoho se starat a být opečováván, cítit blízkost a sounáležitost toho druhého.

Smyslný spanking. Zatímco těžiště přitažlivosti předchozích spankingových směrů leželo v oblasti psychických podnětů, tak smyslný spanking se bude daleko více týkat tělesné stránky věci. Smyslný spanking směřuje k libému zážitku spojenému se vzrušením, probuzením a vydrážděním smyslů. Dochází ke stimulaci hmatových čidel, která je vhodně doplněna tím, co vidíme a slyšíme. Hlavní roli hraje dotek. Rozechvělé ruce uvolňují oděv a tělo se přehýbá přes kolena, pokládá na postel či se pohodlně uvelebuje na několika polštářcích. obnažená a nastavená zadnice vnímá chladnější vzduch, aby vzápětí pocítila něžné pohlazení. Přísná ruka ponejprv konejší pokožku, vzápětí následuje několik lehkých plesknutí. Výprask samotný je nápaditou směsí mnoha druhů doteků a působení. Zadnice je střídavě vyplácena hlazena. Doteky chladivé dlaně, přejíždění bříšky prstů, mnutí, škrábání nehty, to vše přispívá ke smyslnosti celé praktiky. častokrát se stimulace neodehrává jen v oblasti hýždí, ale je možné přibrat i sousední partie - stehna či záda. Velmi vzrušivě působí pozvolné prokrvování a s tím související pocit zahřívání, horkosti až rozpálenosti zadnice. Půlky se vlní v rytmu výprasku a zvolna mění barvu. Celý výprask v rámci smyslného spankingu lze dobře připodobnit k lahodné masáži. K dosažení maximálního uvolnění je třeba najít správný rytmus, vhodné nástroje (ty je možné a často žádoucí v průběhu exekuce střídat), ideální poměr mezi zklidňujícím hlazením a stimulujícím vyplácením a mít cit pro intenzitu nářezu.

Nemůžeme si odpustit drobný postřeh, který lze brát jako dobrou radu či varování. Ačkoli je tento druh výprasku ze strany příjemce vnímán jako vzrušující a krásný zážitek a mnohdy lze přímo pozorovat prožívání rozkoše, v žádném případě to neznamená, že dotyčný touží po dotecích jinde nežli v oblasti hýždí a že mu jde o něco jiného nežli pouze o jemné či ostřejší vyplácení kombinované s doteky. Ne všichni berou spanking jako cestu k sexuálnímu uspokojení, což platí napříč spankingovými kategoriemi.

Erotický či sexuální spanking a jeho praktiky se podřizují cíli vzbudit pohlavní vzrušení a celý proces může být vystupňován až k orgasmu a sexuálnímu uspokojení. Spanking může fungovat jako určité novum a zpestření milostných hrátek. V této podobě jej lze použít coby účinnou předehru nebo je přímo součástí milostného aktu. Výprask má spíše nepravidelný nežli rytmický ráz, postupně se zařazují doteky a dráždění na intimních místech. Zatímco smyslný spanking se váže k rozruchům působeným doteky zejména na pokožce zadnice, v případě sexuálního spankingu je tělo drážděno jako celek s využitím nejrůznějších erotogenních zón.

Co říci závěrem? Smyslem článku zcela jistě nebylo rozškatulkování jedinců, neboť ono základní vymezení co je a není příjemné si každý řeší sám v sobě. Chtěli jsme poukázat na to, že svět spankingu není černobílý a že v něm existuje mnoho přístupů. Pokud po přečtení článku přemýšlíte sami o sobě a o svém vztahu ke spankingu, pak jsme si více nemohli přát.

Listopad 1999, inspirováno článkem „Styles of spanking“ od Margaret H. Davis, a na základě vlastních zkušeností a zkušeností účastníků diskusního klubu Spanking na serveru Průvodce.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 141 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 141

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara