DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Tento text je převzat z projektu BDSM.CZ a není tématicky zatříděn. Veškerá autorská práva jsou totožná, jako v uvedeném projektu.  Jeho autorem je Diane Vera, překlad Rider

Abstrakt: Uvnitř SM komunity používají lidé slova "submisiv" a "otrok" a dávají jim mnoho významů. Tady je popsán jeden ze způsobů, jakým je možno tyto významy rozlišit.

Následující text není zamýšlen jako přísná klasifikace. Dostal jsem ho od LadyStar1, napsala ho Diana Vera a byl zveřejněn v Lesbian S/M Safety Manual [Příručka bezpečného lesbického S/M - pozn. R.], napsala Pat Califia, vydalo nakladatelství Alyson Press (stále k dostání).

Uvnitř SM komunity používají lidé slova "submisiv" a "otrok" a dávají jim mnoho významů. Když submisiv řekne "Chci být tvůj otrok", často tím jenom myslí, že chce být přivázán a zbičován. Mnoho profesionálních Domin rutinně nazývá své (ne vždy příliš submisivní) klienty jako "otroky". A na druhou stranu existují lidé, kteří chtějí být stálými osobními otroky a kteří chtějí žit jenom pro to, aby potěšili svého Pána či Paní, či jimi byli "použiti". Mezi těmito dvěma extrémy je mnoho přechodných stupňů.

 

1. THE OUTRIGHT NON-SUBMISSIVE MASOCHIST or KINKY SENSUALIST

(Rozhodně není submisivní, ale je masochista a proč by nezkusil něco zvláštního)

Nezajímá ho otroctví, ponížení nebo ztráta sebekontroly, jenom bolest nebo okořenění sexu zvláštními prožitky, za podmínek stanovených masochistou a pro jeho vlastní okamžité potěšení. Tj. má potěšení z fyzického "týrání", nikoliv z toho, že ho Pán či Paní "použíjí" ke svému uspokojení.

2. PSEUDO-SUBMISSIVE NON-SLAVE
(Částečně submisivní, ale nechce být otrokem)

Provozuje roleplaying, hry, ale nechce být přímo jako otrok, spíše se mu líbí hry na učitelku a žáka, výchovu dítěte, nechá se "donutit" k transvestitismu. Zpravidla vyžaduje ponížení, ale ne skutečné, jenom hrané. Z větší části určuje dění na scéně. [Do této kategorie bych zařadil ponygirls - pozn. R.]

3. PSEUDO-SUBMISSIVE PLAY SLAVE
(Částečně submisivní, hraje si na otroka)

Chce si hrát na otroka, chce být ponížen, v některých případech chce být "použit" pro ukojení partnerova sadismu, může mu dokonce i nějakým způsobem skutečně sloužit, ale pouze podle svých vlastních podmínek. Opět z větší části určuje průběh scény; často se jedná o fetišismus, např. uctívači nohou (foot-worshippers).

4. TRUE SUBMISSIVE NON-SLAVE
(Skutečně submisivní, ale ne otrok)

Skutečně se nechává ovládat (ale jenom dočasně a v předem stanovených mezích), ale hlavní uspokojení čerpá z jiných aspektů podřízenosti, než z toho, sloužit a být "používán" dominantem. Často mu jde o napětí, očekávání, pocit zranitelnosti a bezmoci. Neurčuje průběh scény s vyjímkou velmi všeobecných pravidel, ale stále hledá především své vlastní potěšení, než aby ho získal z pocitu, že těší svého pána.

5. TRUE SUBMISSIVE PLAY SLAVE
(Skutečně submisivní, ale na otroka si jen hraje)

Skutečně se nechává ovládat (jen dočasně, v průběhu krátkých "scének", a v rámci hranic, které nepřestoupí) a získává hlavní uspokojení z toho, sloužit nebo být "používán" dominantem - ale pouze pro zábavu, zpravidla erotické povahy. Může, ale nemusí hledat bolest. Pokud ano, není pro něj bolest tím hlavním, těší ho spíše, že je objektem sadismu svého partnera, kterému submisiv ponechává značnou volností.

6. UNCOMMITTED SHORT-TERM BUT MORE THAN PLAY SEMI-SLAVE
(Dokáže se určitou dobu chovat jako otrok)

Skutečně se nechává ovládat (zpravidla v rámci hranic, které nepřestoupí); chce sloužit a být používán dominantem; chce mu poskytovat nejen erotické ale i praktické služby, ale pouze, pokud má na to "náladu". Může dokonce fungovat jako stálý otrok pro, řekněme, pár dnů v týdnu, ale může toho kdykoli nechat (nebo po domluveném čase, např. několika dnech). Může, ale nemusí mít déletrvající vztah se svým Pánem/Paní, ale nakonec je to "otrok", kdo říká, kdy a jak bude sloužit.

7. PART-TIME CONSENSUAL-BUT REAL SLAVE
(Skutečný otrok, ne však na doživotí)

Má trvalý vztah ke svému Pánovi či Paní a považuje se za všech okolností za jeho majetek. Chce jej poslouchat a působit mu rozkoš, podřídit se mu ve všech aspektech erotického i praktického života. Věnuje většinu času jiným záležitostem (například zaměstnání), ale jeho Pán či Paní je na prvním místě v jeho volném čase.

8. FULL-TIME LIVE IN CONSENSUAL SLAVE
(Dobrovolný otrok na doživotí, vydržovaný Pánem nebo Paní)

S vyjímkou několika velmi všeobecných zásad a požadavků otrok cítí smysl své existence v potěše svého Pána či Paní. Otrok očekává jen jediné - že si Pán či Paní svého majetku budou cenit. Tento vztah není příliš odlišný od klasického manželství, pokud pomineme to, že si otrok zpravidla jako otrok připadá přirozeněji, než jako manžel a je se svou pozicí spokojenější. V SM jde o to, že vstup do takového svazku bývá mnohem lépe zvážen s ohledem na velikost moci, které se otrok vzdává a tato moc je používána mnohem opatrněji, s větším ohledem na možná nebezpečí a s mnohem jasnějšími a specifičtějšími ujednáními, než jaká jsou běžná v tradičním manželství.

9. CONSENSUAL TOTAL SLAVE WITH NO LIMITS
(Dobrovolný úplný otrok bez hranic)

Běžný fantastický ideál, který patrně ve skutečném životě neexistuje (s vyjímkou autoritářských náboženských kultů a obdobných situací, kdy "dobrovolnosti" je dosaženo vymýváním mozků a/nebo sociálním či ekonomickým nátlakem, tudíž se nejedná a skutečnou dobrovolnost). Pár S/M puristů bude tvrdit, že nejste skutečný otrok, dokud pro svého Pána či Paní nebudete chtít udělat absolutně všechno, bez jakýchkoliv hranic. Potkala jsem pár lidí, kdo tvrdili, že jsou úplní otroci, ale ve všech případech jsem měla pochybnosti o pravdivosti těchto prohlášení.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 229 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 229

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin