DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Tento text je převzat z projektu BDSM.CZ a není tématicky zatříděn. Veškerá autorská práva jsou totožná, jako v uvedeném projektu.  Jeho autorem je Marienka(Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).
Aby člověk netloustl, je nutno, aby jeho energetický příjem byl nižší nebo roven energetickému výdeji. Energetický příjem je představován zkonzumovaným jídlem a pitím, vyjádřeným v kJ - kilojoulech (dříve v kcal - kilokaloriích). Energetický výdej sestává jednak z takzvaného bazálního metabolismu, což je klidová spotřeba těla (tím se udržuje tělesná teplota, základní životní funkce těla, dýchání, trávicí proces a podobně) a dále z aktivně vydané energie, tedy energie vydané na pohyb.

Pokud je zvyšování tělesné hmotnosti nežádoucí, je třeba buď ubrat z korýtka (snížit příjem) anebo se více a rychleji hýbat (zvýšit výdej).

Netuším, jak to vědci měří, ale existují docela přesné údaje o tom, jak energeticky bohaté jsou jednotlivé potraviny. Například se tedy dá zjistit, že 100 g hrušek má 240 kJ, stejné množství salámu Vysočina má 1815 kJ a dvoulitrová láhev koly dodá 3800 kJ. Výdej je taky probádán a změřen - bazální metabolismus záleží zejména na hmotnosti těla a pohybuje se okolo 5-8000 kJ na den. Celkem spotřebuje žena průměrně 9000 kJ, muž 10200 kJ. I hodnoty energie vydané při jednotlivých druzích pohybu jsou změřeny a ztabulkovány, což mne inspirovalo k následujícím závěrům:

Akce Energ. náročnost
(průměr kJ/hod)
Domina leží na divanu 250
Domina si vstoje nechá olizovat střevíček furt 250
Bondáž v závěsu (odvozeno od položky věšení prádla) 900
Spanking rákoskou (odvozeno od položky bubnování) 600
Spanking ala PŠ (zde jej odvodíme ze štípání dříví:-) 2000
Trampling (od chůze vycházková) 900
Ponyplay (od jízda na koni v chůzi) 600
Domina popohnala koníka do klusu (počítáno pro dominu) 1250
pro zajímavost to samé, počítáno pro koníka 1700
Sex (kinky, of course) 1700
Piercing bradavek jehlami (odvozeno z šití) 325

Z výše uvedeného principu a tabulek (například zde) lze odvodit, že pokud chce domina bez výčitek svědomí ohledně své linie posvačit pařížský dort a kapučíno (1245 + 300 kJ), měla by předtím dvě a půl hodiny bít subíčka. Po hodinové bondáži si pak tatáž dáma může v pohodě dát dva kopečky zmrzliny. Chce-li sadista povečeřet pivko a porci sekané (700 + 1700 kJ), měl by buď 7 hodin 20 minut propichovat masochistce bradavky (což nelze doporučit) anebo si jít radši na hodinu rychle zakraulovat.

Co z toho vyplývá? Chytrému napověz.. Dámy zpravidla dbají na linii. Submisivové si pořád stěžují, že dominantní dámy nejsou k mání a vanilkové partnerky nemají pochopení pro bdsm. Třeba by to, správně dámě podáno, mohlo fungovat jako motivace k hrátkám:-)

Záhadou zůstává už jen to, proč je člověk po výprasku na vlastní zadek tak ukrutně zpocený, když vlastně nevykonal žádnou práci a nevydal žádnou extra energii? (ale to patří do skupiny podivuhodností typu proč rákosky nejsou z rákosu...:-)

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 533 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 533

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara