DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Druhý díl recenze se poněkud opozdil, čemuž je na vině rudá jízda, která se naštěstí nikterak neopozdila. A nějak se nám s Micinkou zasynchronizoval cyklus, což je nejspíš pro některé členy týmu hodně iritující. Viď, Tormí ? Úvodní popíchnutí máme za sebou, vzhůru k recenzování. V této části se dočtete o zbývajících předdefinovaných módech hračky, zejména o těch, vyžadujících bohatší konfiguraci elektrod, případně externí zdroj signálu. Nejspíš přidáme i krátké zamyšlení k linearitě výstupu, která není úplně ideální.

Audio módy.
Audiomódy jsme posledně vypustily, protože toho na nás jednak bylo docela dost, jednak jde o poměrně obsáhlé téma. Krabička má tři předdefinované režimy, označené jako Audio1, Audio2 a Audio3. Na tyto režimy má ale jen dva vstupy, označené jako Mic a Audio. Ty jsou interně dle všeho spojeny s dvojicí zesilovačů, z nichž první je optimalizován pro přiložený elektretový mikrofon a druhý je linkový. Oba zesilovače mají společně říditelný zisk pomocí ovladače MA. Asi nejvhodnějším způsobem používání je stáhnout MA a výstupní napětí obou kanálů na nulu, připojit zdroj signálu a knoflíkem MA nastavit na svítivkách dobře viditelnou modulaci. Funguje to zhruba následně:

Audio1
Mód Audio1 je určen pro práci s mikrofonním vstupem. Signál z něj je rozmodulováván synchronně do obou kanálů, pokud není aktivní režim Split. To je také jediná možnost, jak dostat mikrofonní signál samostatného kanálu. Tato volba má při hraní vynikající možnost využití jako kladná zpětná vazba nebo nebo - jak to nazval Torm - penalizační kanál. Hlasité nekontrolované zaječení vám udělá v kočce peklo, na tom jsme se shodly obě. Nejspíš bychom se po měsící naučily být zticha, jak myšky při libovolně velké bolesti. Jo, ještě na jednu věc jsme přišly - mikrofonní vstup je míchán pravým audiokanálem. 

Audio2.
Audiomód 2 je, na rozdíl od jedničky, sterofonní. Levému signálu odpovídá kanál A hračky, pravému kanál B, do něhož je přimícháván signál z mikrofonního vstupu. Frekvenční charakteristika je optimalizovaná na normální zvuky, dokonce má na obou koncích odpovídající zesílení skoro podle RIIA (pozn. Brumla: devcata, nebyla to nahodou RIAA?), jak jsme (ze zvídavosti, není to k ničemu) ověřily woblerem. Kolega vývojář nejspíš obšlehnul schémotechniku číslicově řízeného kanálového zesilovače se vším všudy. Ovladač MA i zde řídí zesílení, signál je celkem slušně idikovaný na svítivkách.

Pro módy Audio1 a Audio2 je zajímavá možnost vzdáleného řízení stejnosměrným napětím 0-2V, superponovaným k signálu pravého kanálu. Plus pól je očekáván na kroužku, minus pól řísícího napětí na těle konektoru.

Audio3.
Mód Audio3 je specifický dvojím způsobem. Jeho signálová cesta je optimalizovaná pro generované soubory (typicky WAV, ale hračka dobře pracuje i se Smartstimem) a připojení ke zvukové kartě. Druhou specifikou je zachování fázové věrnosti signálů, které tak lze výhodně využít v třífázovém režimu hračky. V tomto módu hračka funguje jako výborný výstupní stupeň počítačem generovaného signálu a skýtá další nepřeberné možnosti k hraní. Vyzkoušely jsme pár osvědčených micinčiných souborů ze smartstimu a fungují zcela spolehlivě - zejména ty s fázovou modulací v kombinaci v véčkem napříč a vysokointenzitními samolepícími elektrodami 1x1 na poštěváčku a hrázi. Abychom se netrápily, popřály jsme si každá jeden orgasmus za odměnu.



Fázové módy.
Fázové módy jsou specialitou hračky. Jejich efekt je založen na fázovém posunu signálu mezi oběma kanály, čímž vznikají (při vhodně osazených elektrodách) hyperzajímavé zázněje. Lze použít i trojelektrodovou konfiguraci, pro kterou je nutný speciální kablík (oba vodiče s pruhem se spojí a tvoří připojení pro třetí elektrodu. Nějak tak, jako je to na obrázku dole, a nechci slyšet nic o slintách :-) Hračka poskytuje tři fázové módy.

Phase1
Jde o základní fázový režim, ve kterém je fáze signálu řízená ovladačem MA. Režim je docela vhodný pro nalezení optimální polohy elektrod, případně experimentování s jejich topologií, stimulačním se ale nedá nazvat ani trochu.

Phase2.
Tentýž režim, jako Phase1, doplněný ale o náhodně volené (spojité) změny napětí v kanálech. Některé variace jsou hodně vymazlené, ale opět - spíš na trápení, než na užívání si, navíc hrčka produkuje relativně dlouhé pauzy nebo úseky s nízkou intenzitou.

Phase3
Toto je jiné kafe, zařízení v totmo režimu opravdu generuje trojici signálů, optimalizovanou na trojelektrodové připojení. Výborný elefekt dávají topologie s jednou elektrodou na postěváčku a bipolárním véčkem napříč, s jednopólovým véčkem (zapojená hlava v klasickém AH2+1/160) a dvěma elektrodami na pyscích, se třemi elektrodami dokola kolem poštěváčku i kolem kočky. Luxusní. Když Lenka nejdřív slyšela a pak viděla, jak si Líza užívá, neodolala taky. Jen kvůli tomuhle módu by mělo smysl hračku pořídit.

Během testování jsme narazily na věc, která se nám úplně nelíbí - přírůstek výstupního napětí není v žádné solidní relaci s nastavenou hodnotou - jediné, nač se lze spolehnout je to, že monotónně vzrůstá. Obrázek napoví asi nejvíc - žluté křivce odpovídá nastavení PWrLevel na nízkou hodnotu, oranžové na normální, červené na hodnotu vysokou.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 124 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 124

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara