DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

 Prezentovaný přístroj je unikátním přírůstkem do Electrotherapymusea Jeffa Beharyho.jde o jeden z prvních přístrojů, využitelných jako TENS, které byly vyrobeny pro využití v běžné medicíně. Přístroj má na Elefernu vlastní galérii.

Zařízení je kombinací primitivního TENSu, jednotky pro léčbu galvanizačními proudy a přístroje pro elektroléčbu střídavým proudem s modulovaným průběhem (diadyn). Jednotka je napájena ze sítě a je postavena kolem trojice dvojitých triod 6922, výkonový stupeň pokrývá pentoda 6978. Obsluha přístroje je orientována na lékařský personál (osoby poučené z hlediska elektrotechnických znalostí) a je soustředěna na přední panel přístroje.

 

Ten obsahuje (postupně zleva) paketový přepínač režimu provozu,. potenciometr pro řízení frekvence generátoru, pod kterým je umístěn tumbler přepínání rozsahu, uprostřed jednotky nahoře je dále umístěna doutnavka, blikající v rytmu generátoru obálky. Vpravo od ní je umístěn potenciometr řízení frekvence obálky, pod nímž je páčkový vypínač obálky, dále vpravo dvojice zdířek pro připojení elektrod a potenciometr pro řízení výstupního výkonu, spojený mechanicky s vypínačem zařízení. Zařízení za provozu produkuje poměrně značné množství tepla, které je odváděno kovovou skříní, konstrukcí poplatnou době vzniku přístroje (polovina šedesátých let). Podobná skříň by se dnes v nemocnici nemohla objevit ani v garážích sanitek :-) Příčinou je jednak absence dvojí izolace, jednak pohutné větrací odpory a intenzivní proudění vzduchu nad výkonovou pentodou, nasávající do jednotky prach podobně, jako vysavač.

 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 135 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 135

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara