DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

V tomto článku nejsou vyjádřeny mé názory a postoje k BDSM a komunitě okolo. Údaje jsou obecné. Rozdíl mezi úchylnou veřejností a katolickou církví je zřejmý.

Můj průzkum je veden na základě reakcí lidí ve věku 16-78 s těžištěm mezi 20-ti a 30-ti lety.

Informovanost: Zkušenosti se znalostí tématu.

Hrůzná představa: O nejšílenějších představách, které jsem slyšel.

Tolerance: Přístup veřejnosti k dané úchylce. Jde asi o nejdůležitější část informací

SM

Informovanost

V dnešních dobách a v tomto kulturním prostředí asi nalezneme jen málo lidí, kteří nemají ani potuchu o co jde. Slova sadismus a masochismus jsou běžně používána. Většina lidí má o významu těchto slov „naprosto přesnou“ představu. Je vcelku jasné, že jen asi pětina lidí ví, co si pod tím opravdu představit. Většina lidí sáhne ke slovu krutost (obecně).

Hrůzné představy

Sadista je kruťas oblečený v černý kožený plášť postupně pomalu odřezávající „nepotřebné části“ z těla nějakého chudáka, kterého odchytil někde v temné uličce. Tato hra v nějaké polorozpadlé továrně končívá pomalou smrtí nebohé oběti.

Masochista je člověk tak obětavý, že se ve válce vždy přihlásí do první linie. Z čehož samozřejmě vyplývá, že sadista je kriminální živel a masochista hodný obětavý kamarád.

Tolerance

Sadismus a masochismus je jako jako sexuální úchylka tolerován, pokud se dotyčný úchyl na veřejnosti neprojevuje. Nikoho nebude zajímat, co kdo dělá v posteli. Lidé se ještě pořád stydí mluvit o intimních záležitostech. Není však dobré provozovat SM veřejně, neboť jsem se setkal s lidmi, kterým se při pohledu na „násilí“ dělá špatně od žaludku.

D/s

Informovanost

Výňatek z rozhovoru: „O SM jsem věděla, a nijak mě to netáhlo. Teprve nedávno jsem se dozvěděla od kamaráda o existenci něčeho takového. Nechápu, jak může někdo dobrovolně převzít zodpovědnost za druhého člověka a nechápu jak se někdo může dobrovolně vzdát svobody.“

V těchto pár větách je prakticky řečeno všechno. Lidé o SM rovině ví. O Ds nikdy ani nepřemýšleli. O Ds se dá říct tolik, že je nepochopeno a méně známé. Když už se dozvědí o existenci něčeho takového, neví co si pod tím představit.

Hrůzné představy

Neexistuje Ds, který není 24/7.

Sub je otrok a nemá vlastní individualitu. Sub je věc, majetek.

Dominance a submise je jen kompenzace za běžný život.

Je to forma fašismu.

Tolerance

D/s je obecně méně tolerovaný jev v případě, že se o něm někdo dozví. Většinou je D/s vztah považován za oboustraně nemorální a nepřirozený. Problém bych hledal asi v našem vrozeném odporu k podřizování se autoritám a také ve společnosti, která nám dává už tak dost věcí, za které jsme zodpovědní. Svým způsobem je to nepochopení, že misky vah mohou být i bez závaží nevyrovnané. Na druhou stranu můžu říct, že se D/s vcelku dobře před veřejností skrývá. Je zde i možnost, že si ona slepá veřejnost bude myslet, že je to vztah typu hodný tatínek / hodná maminka na jedné straně a milující ochotný druh / družka, který se "řídí dobrou radou svých zkušenějších a moudřejších polovic" na straně druhé. Je to sice pro některé představa odporná, pro okolí však až rozkošná.

Moje sedmdesátiletá babička, aniž by to tušila, řekla velmi moudrou věc: „Když si sdělují svá přání a plní je, když si radí a poslouchají se, je to důkaz, že se mají rádi a důvěřují si.“

BDSM

Informovanost

Při vyřčení zkratky BDSM se lidé dívají mnohdy dost tupě. Někteří si to spletou s OSN, či něčím podobným. Navzdory tomu tu je nějaké procento lidí, kteří vědí o jaký okruh se jedná. Dá se říct, že zkratka sama o sobě něco říká jen málo komu.

Hrůzné představy

Vzhledem k neznalosti této zkratky a obecnosti tématu se nevyskytlo nic.

Tolerance

Jednotlivé části jsou popsány výše. Setkal jsem se však hlavně se zájmem o vysvětlení oč jde a zvědavostí. U lidí znalých pornografických materiálů jsem se zase setkal hlavně se znechucením. Obecně nejsou reakce na takto obecné téma nijak silné. Celé téma má totiž dost široké spektrum podtémat. Člověk se základí sociální inteligencí pozná, co z tématu vytáhnout, aby se nedostal do konfliktu.

Elektro

Informovanost

Pokud se s vanilkou bavíte o elektřině, asi si nebohá vanilka nepředstaví, kolik s elektrikou může být zábavy. Při pokusu dotknout se tématu ES / ET budete pravděpodobně utnuti, pokud se nebude jednat o opravdu zvídavého člověka. Zvědavci ale obecně nemají sklon se pohoršovat.

Hrůzné představy

Dva dráty ze zdi a ušetřim za generátor.

Tolerance

Téma je tak specializované (základy anatomie + elektrotechniky), že průměrný občan stejně neví, o čem se to ksakru bavíte. Z praxe však vím, že člověk radši toleruje, než aby přiznal vlastní blbost. Zde je jistý prostor zvědavé vanilce vysvětlit, jak to funguje (samozřejmě ET zamlčíme).

Výsledné zkušenosti

S odmítáním a jistou formou odporu se člověk setká hlavně díky své vlastní blbosti a zakuklenému exhibicionismu. Pokud nedáme možnost nás napadnout, napadáni nebudeme.

Lidé, se kterými se bavíme o takto citlivých tématech by většinou měli být duševně tak mladí, aby jim to bylo jedno, nebo tak staří, aby to tolerovali. Mlčením neodkryjeme slabiny, ale ani nenavážeme kontakty. Vyberte si. Osvětu bychom měli provádět jen tam, kde je žádána, nikoli tam, kde si chtějí hovět ve svém bahýnku.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 351 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 351

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin