DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Zapochybujete-li v Norsku o existenci trollů, stane se vám během následujujících čtyřiadvaceti hodin něco velmi nepříjemného, obvykle s notnou dávkou černého humoru, který je tamním trollům vlastní. Zapochybujete-li o existenci trollů na českém internetu, zatrollují vám server. Fakt.

Představa o tom, že obsah Eleferna bude komentovatelný bezprostředně pod článkem vznikla už při přechodu na CMS a už tehdy byla předmětem sporu v redakci. Jedním z klíčových argumentů proti (a ty nakonec zvítězily) byly obavy z neplodných flejmů a trollích hrátek pod každým jen trochu kontroverznějším tématem. Komentářový systém jsme nakonec nenasadili, na jeho místo jsme nabídli specializovaná fóra, určená pro diskusi ke konkrétním článkům. Neujalo se to a v rámci rozšíření záběru Eleferna došlo k přehodnocení názoru na spřažené komentáře. Po nadějném začátku bez robotů s komentářovým spamem a bez trollů jsme se nakonec dočkali.

Troll, navštívivší Eleferno patřil k nejzábavnějšímu druhu. Dorazil vybaven běžným arsenálem trollovin, doplněných poměrně slušnou intelektuální kapacitou a slovní zásobou, kterou bych v případě příslušníka lidské rasy nazval excelentní. K flejmu si vybral poměrně nekontroverzní text, z něhož se mu během několika málo okamžiků podařilo vytvořit hořlavé téma, jehož výbušnost podpořil ještě vlastním textem a klasickým trollím útokem proti klíčovému postulátu (trollové na vegetariánských serverech propagují řízky z čivav v trojobalu, na katolických serverech sexuální promiskuitu kněží, ten náš se rozhodl propagovat nekonsenzuální bdsm). To vše doplnil několika obratně umístěnými komentáři k jiným textům s obsahem, pro trolly specifickým - ve zkratce: "můj názor je jediný správný a vy, nuly, pokud máte názor jiný, napadáte mne a nebudu se s vámi o vašich názorech bavit". Kdybych chtěl někdy na Eleferno dát bannerový systém a potřeboval bych u toho zvýšit návštěvnost, najmu si trolla. Možná zrovna tohoto. Další scénář probíhal též dle učebnice - flame, sypání trollího žrádla, diskuse o cenzurování příspěvků a mazání nežádoucích uživatelů, vznik trollhunteří skupiny a konečné odtrollování, které - my respect - zvládla administrační skupina v rekordním čase.

Tolik ukázka aplikace obecné trollogie, nyní kousek trollogie speciální. Po úchylwebu a nejen po něm pobíhá spousta velezajímavých tvorů. Někteří jsou k jídlu, někteří k ochočení a je taky spousta takových, kteří by vás rádi sežrali k večeři s tenkou topinkou, lehce potřenou majonézou. A když si nedáte pozor, udělají to dřív, než vám dojde, že ta majonéza není pro vás, ale k vám. Kromě specializovaných institucí, konstituovaných řádně a v zákonném pořádku, jejichž příslušníci Eleferno navštěvují poměrně regulérně se rozmohla i móda výzkumů, jejichž legálnost se pohybuje na zákonných hranicích, nemluvě už o etické stránce věci. Granty EU jsou mnohdy poskytovány na věci natolik obskurní, že v údivu tuhne nejenom prostý selský rozum, ale i rozum rakouského vidláka. Vsadím některý z méně cenných orgánů na to, že v šupinaté kůži nejednoho z internetových trollů sedí obrýlený aspirantík, žen nepoznavší a z plamenů a popele jím samým rozpoutaných flejmů vybírá drobné slitky faktů a souvislostí, potvrzujících jakési jeho hypotézy.

Nekrmte trolly, nevíte, kdo je platí. A (tady si dovolím zneužít rčení NTPTho) nevypínejte paranoidní koprocesor.  

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 107 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 107

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara