DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

 aneb též Parkinson-Galvaniho jednotka očima redakce. Podotýkám hned z kraje, že dojmy jsou rozporuplné. Výborný technický nápad se zde čínským technikům podařilo zabít odfláknutou realizací a zjevným podhodnocením kapacit, potřeb a možností cílové skupiny uživatelek. Tolik na úvod a nyní podrobněji.

Úvod.
Hračku jsmezískali laskavostí Xdomovou za cenu,  při které mělo smysl o pořízení uvažovat. Běžně se cena tohot zařízení pohybuje mezi 4000 až 5000 korun a mám-li být upřímný, takových peněz je za tento výrobek škoda. I když jde o kombinaci vibrátoru a elektrostimulačního véčka,  výsledkem je zařízení, sdružující nevýhody obou předmětů, aniž by nabízelo nějaký uživatelský bonus. Zařízení jsme otestovali jednak na pravidelném elektroúchylném setkání v BDSM klubu, jednak v redakci a samozřejmě i doma. Hračka se skládá z vaginálního pracovního dílu a řídící jednotky.

Technické řešení véčka.
Véčko je v pracovní části 125 mm dlouhé (nebo hluoké, chcete-li), jeho celková délka činí 138 mm. Příčný průřez je eliptický, či spíše přibližně eliptický, délka delší osy elipsy v oblasti maximálního rozšíření činí 40 mm,  délka kratší osy ve stejném místě je 32 mm, poměr os 5/4 relativně dobře odpovídá anatomickým poměrům v pochvě.Véčko je vyrobeno z přírodně probarveného silikonu plus minus tělové barvy a je doplněno dvěma bočními elektrodovými plochami z vodivého elastomeru ve tvaru elipsy 105x28 mm. Plocha činí tedy zhruba 9.25 cm2, což je pro tento druh hračky neúměrně mnoho.Obě plochy jsou navíc umístěny v předozadní ose pochvy (při anotomické orientaci průřezné elipsy), tedy méně efektivně a méně vjemově zajímavě. Do véčka je vestavěn vibrační člen s excentrem o odhadované hmotnosti do pěti gramů. Véčko je čtyřžilovým zavulkanizovaným kabelem spojeno s řídící jednotkou.

Technické řešení řídící jednotky (MCU).
MCU je simplifikována na nejvyšší možnou míru. Jde o krabičku 53x120x13 mm, nevalné kvality odstříknutí, předělenou tradičně přepážkou. Ta odděluje elektroniku od držáku baterií, krytého hypertenkým víčkem.  Elektronika je postavena kolem jednočipového Atmelu, řídícího jednoduchoučký firmware a sloužícího současně jako paměť natvrdo zadrátovaných "programů". Budič elektrické části pracuje s feritovým transformátorkem, jehož velikost přeurčuje "výkon" celé jednotky. O spínání motorku vibrátoru a budiče se starají výkonové spínače, vzhledem k tomu, že stimulační část běží neustále a spínán je výstup je ale namístě obava o jejich životnost. Komunikaci s uživatelem obstarávají tři tlačítka a jediná LED červené barvy.

Obsluha zařízení.
Zařízení se obsluhuje systémem, který, ač zjevně navržen pro blondýny, vymknul se autorům z rukou. MCU nese tři tlačítka - červené označené Vibration a dvě šedá označená On/Up a Off/Down. Dle manuálu zapínají (a vypínají) stisky červeného tlačítka vibrační část (indikována rychlým kmitáním LED) a šedá tlačítka ve stupních 0(vypnuto) až 7 (maximum) ovládají část stimulační, což je indikováno jiným, než rychlým kmitáním LED. Moc to nefuguje, podle osciloskopu jsou ty regulační stupně spíš tři, než sedm, problémem je ale nestabilita výstupního signálu, jejíž vinou se nepodařilo získat slušné obrázky průběhu výstupu ani na paměťovém Textronixu, určeném pro záznam náhodných neperiodických jevů :-) Hračka má - dle manuálu - měnit v čase rytmus spínání, funkci se ale nepodařilo opakovaně aktivovat stejným způsobem. Pokud je to vlastnost, je její popis zcela nepostačující.

Uživatelské dojmy.
První patří Fronémě: "Ta vaginálka má protismykovou úpravu". Opravdu, bez lubrikace připomíná zavádění hračky spíše nasazování na dřevěný kůl. Materiál je sice dobře omyvatelný, na místě je ale velká opatrnost při jejím čištění, zejména v místech zavulkanizování přívodního vodiče.
Výkon vibrátoru je spíše symbolický. Zapnuté vibrace přehlušují vjem z elektrod, ve výlučně vibračním režimu je to, vinou příliš lehkého excentru a monotónního průběhu "o ničem".
Výkon stimulační části je ... také spíše symbolický, všechny testerky si stěžovaly na "rozmazaný vjem" a nízký výkon. V kombinaci s nespolehlivou regulací a nejasným způsobem řízení změny režimu v čase je hračka neúměrně drahá a v dodané podobě rozhodně nesplňující kladená očekávání. 

Resumé:
Nekupujte to. Nebo jinak, nekupujte to za víc, než tisícovku. Za tu získáte docela slušné véčko, které lze od řídící jednotky odpájet a převést na vlastní (tedy z hlediska hračky cizí) buzení. Véčko je anatomicky dobře tvarované a bez ohledu na nesmyslně nízkou proudovou hustotu elektrod (ty by měly být třetinové) se s ním dá užít spousta zábavy.Předpokladem je základní dovednost v elektronice a alespoň hrubá představa o cílovém použití.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 308 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 308

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara