DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

nebo, v případě náš děvčat skupinářkou, případně skupinistkou. Další díl Eleferna for dummies, i když tahle funkce asi není úplně to pravé ořechové pro lidi, kteří si sem tam chtějí něco přečíst nebo tu hledají materiál, nak kterým by si mohli/y strčit ruku do trenýrek/kalhotek. Tak jo, jdeme na to.

Systém skupin pro Eleferno spravuje komponenta GroupJive, která je poměrně hluboko zarostlá do dalších modulů systému. Díky tomu se umí zaintegrovat do funkcí fóra i správy profilů plus několika dalších užitečných věcí. A k čemu je to dobré?

groups2K čemu je to dobré ?
Eleferno normálně řídí redakce, kterou řídí Torm. Redakce rozhoduje, co a jak se bude na Elefernu dít, co a jak zveřejníme, co a jak zorganizujeme. Abychom uživatelům poskytli i nějakou volnost, vymysleli Torm se Seržou systém samosprávných skupin (prý má něco podobného Gandalf v Mnichově) a já k tomu našla a trochu dodělala software. Prakticky to znamená, že v rámci uživatelů Eleferna nyní existují skupiny (můžou se navzájem překrývat), které sdružují lidi se společným okruhem zájmů. Vysvětlím. Společný okruh zájmů je třeba bydliště v daném regionu. Například lidi z Plzeňska se jistě sejdou někde v hospodě v Plzni snáz, než v klubu v Praze. A aby se mohli dohodnout o tom, kdy a ve které hospodě a nezatěžovali tím Moraváky, poslouží jim k tomu regionální skupina Plzeň a okolí. Stejně tak testerky si o svýc testerčích problémech líp pokecají v rámci uzavřené skupiny Testerky, kam pány ze zásady nebereme, než v nějakém veřejném fóru. Skupiny se dají vytvářet i kolem nějaké akce nebo formátu (BDSM klub, Sluneční tvrz), případně aktivity nebo činnosti (webová skupina, technická skupina).

Jak to funguje?
Základem jsou kategorie skupin - aktuálně máme čtyři. První kategorií jsou technické a testovací skupiny, druhou regionální skupiny a třetí akční skupiny. Čtvrtá kategorie je BDSM klub, kterou potřebujeme z organizačních důvodů. Kategorie vytvářejí jednotící rámec pro skupiny, které do nich jsou zařazeny. Kategorie má svého administrátora, který odpovídá za zařezení skupin, případně jejich schvalování. Každá kategorie má definovanou úroveň přístupu, kterou dědí skupiny, v kateorii zařazené. V rámci kategorie pak lze povolit vytváření skupin různých typů. Ty typy jsou "otevřená skupina", skupina "na pozvání" a skupina "na vyžádání". Otevřená skupina je jasná, členem se smí stát kdokoliv. Pozvání a vyžádání se liší tím, z čí strany vychází aktivita - do skupiny na pozvání musí uživatele někdo pozvat, do skupiny na vyžádání se lze přihlásit z vlastní iniciativy, ale členství je schvalováno.
Každá skupina má svého vlastníka, případně administrátora. Skupina může být zařazena pouze do jediné kategorie. Pro přístup do skupiny lze nastavit pouze takový typ, který je povolen v rámci nastavení kategorie. Pro snažší identifikaci podporujeme na Elefernu loga skupin - každá skupina může mít vlastní obrázek, přispívající k jejímu jednoduššímu rozpoznání - pro regionální skupiny volíme například znaky krajských měst.
Uživatel může být - logicky - členem více skupin. Informaci o uživatelových skupinách poskytne záložka jeho profilu Skupiny, v níž jsou v přehledné tabulce vypsány všechny skupiny, v nichž je uživatel aktivní. Tabulka je interaktivní a lze z ní snadno přistupovat do skupin, případně se lze přímo z ní do skupiny zapojit (požádat o přístup), pokud to její kategorie umožňuje.

groups1Jak se orientovat v obrazovce skupiny?
Obrazovka má tři části - v té nejvrchnější jsou informace o skupině, v tomto případě skupině Sluneční tvrz. Vlevo je logo, vpravo avatar vlastníka / adminstrátora, prolinkovaný do jeho profilu. Uprostřed je popis a něco informací o skupině. Prostřední část tvoří vlastně jen jediný řádek menu, které je rozbalovací a umožňuje další akce v souladu s oprávněními uživatele. Z menu základní fukce lze požádat o členství, případně členství zrušit a pokud to skupina umožňuje, pozvat do ní další členy. Jste-li vlastníkem skupiny, můžete pomocí administrátorských funkcí členy schvalovat nebo vyřazovat, měnit nastavení skupiny nebo skupinu předat někomu jinému. Menu Skupina pak umožňuje přejít přímo do fóra skupiny nebo na bulletiny skupiny. Poslední příspěvky do fóra a poslední bulletin jsou pak zobrazeny ve spodní části obrazovky, spolu s avatary posledně aktivovaných členů.

Co je to fórum skupiny?
Fórum skupiny je izolovaná část velkého fóra Eleferna, která je ve správě vlastníka skupiny a umožňuje značnou samosprávu nad svým obsahem bez zásahu administrátorů Eleferna. Poslední příspěvky do tohoto fóra se pak vypisují ve spodní čáti skupinové obrazovky.

Co je bulletin skupiny?
Bulletin je specifická forma obsahu, která není přístupná jinému, než členům skupiny (není-li skupina nastavena jako veřejná). Bulletiny jsou archivovány, je tedy možno přečíst si i ty starší. Každý bulletin má autora a titulek, archivuje se i datum jeho vytvoření. Typicky se to používá pro avíza, informace o akcích skupiny, případně pro krátké zprávy členům, které nevyžadují jejich odezvu (v opačném případě je lepší fórum).

Pro koho to je?
Pro ty aktivnější z vás. Pomocí mechanismu skupin si zjistíte, kdo z členů Eleferna má podobné zájmy či bydliště, jako vy, případně si najdete, kde se ve vašem okolí něco eleferního děje. Možná se vám zachce založit si skupinu vlastní - nic vám v tom nebrání, ale zohledněte, prosím, charakter Eleferna - ne každá skupina bude zachována po kontrole administrátory.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 311 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 311

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara