DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Místo tradičního přípondělníku je zde tentokrát o něco závažnější text, věnovaný převážně změnám na Elefernu.

Vážení uživatelé, jak jste si zajisté všimli, na Elefernu probíhá plíživý redesign, v jehož rámci se vyskytuje několik změn a novinek. Vzhledem k tomu, že v rámci BDSM komunity (pokud něco takového vůbec existuje) představuje Eleferno poměrně specifický jev a že z původně zamýšleného úzce specializovaného technologického serveru jsme se (vinou i zásluhou možností, které nám skýtá náš CVS, nás milovaný provider i naše odborné zázemí) ocitli v pozici, blízké spíše komunitnímu portálu. Bereme to jako fakt a dohodli jsme se,  že tento trend nebudeme potlačovat, a to i za cenu určitého obsahového  rozšíření příspěvků. Přeloženo z manažerštiny do češtiny, nepovedeme další diskusi o tom, jestli jsou Renčiny vzpomínky příliš explicitní a málo odborně zaměřené a naopak, jestli není popis mammografických projekcí příliš odborný pro tento typ serveru. 

V souvislosti s tím se do systému funkcionalit postupně začlenují i další, umožňující široké úchylné obci najít potřebné informace na jednom místě, byť v ne zcela přehledném a konzistentním systému interaktivit (chat, kalendář, fórum, systém skupin, blogy, poradna, deviopedie, koneckonců i galérie a uživatelské galérie v profilech, systém PMS a další). Jistým problémem je, že jak na straně redakční a  technické skupiny, tak na straně uživatelů se kolem každé z interaktivit vytvořilo jádro, intenzivně tuto aktivitu užívající  a ostatní přehlížející. Budeme se snažit postupnou propagací a popisem možností jednotlivých funkcionalit tuto situaci vylepšit. Souběžně s tím bude pokračovat rozšiřování Deviopedie v této části.

Několik novinek, kterým byste měli věnovat pozornost je již zprovozněno, další jsou ve stadiu alfa testů.  Jistě jste zaregistrovali nový systém novinek, který běží na "yellow paperu" v záhlaví titulky. Je navázaný na komponentu flashnews a aktuality do něj můžete doplňovat sami, pomocí dosud nepoužívané položky menu Poslat novinku z vašeho Menu uživatele. Pokud máte oprávnění autora a vyšší, bude novinka aktivována automaticky, v opačném případě se zařadí do fronty zpracování. 

Další novinkou je aktivace komentářového systému. V této oblasti nebyla redakce jednotná, nicméně nakonec zvítězil Tormův názor, že bez relevantní zpětné vazby se psát nedá a že i pro autory jsou komentáře cenným materiálem. Komentáře jsou aktuálně povoleny pouze pro registrované uživatele, captchu máme připravenou, ale aktivujeme ji pouze v případě problémů s komentářovým spamem. Přehled nejnovějších komentářů najdete na titulce v pravém sloupci dole.

Poslední viditelnou změnou je těsnější spolupráce s BDSM klubem, projevující se zejména propojením datového interface. Již v této chvíli lze sledovat rezervační systém, další připravovanou funkcionalitou je možnost online rezervace a společný uživatelský účet.  Interface zatím najdete jako poslední položku vašeho uživatelského menu s tím, že se časem pravděpodobně přesune do menu Komunita.

Na závěr obligátní výzva  - nenechávejte v šuplíku své zajímavé technické nápady, postřehy, články (a to nejen odborné), reportáže, fotky, videa. Každý, kdo by se chtěl jakoukoliv formou podílet na chodu Eleferna je vítán.   

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 100 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 100

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin