DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Milí úchylové, tento web jsme ještě jednou vzkřísili z nebytí.  Chtěl bych využít této příležitosti a poděkovat všem, kdo se mnou Eleferno dělali ať už autorsky, vizuálně nebo v pozadí při technické podpoře a implementaci systému.  Díky! Torm.
1.10.2022 Najeli jsme na obnovu základních funkcionalit a návrat k - řekněme - provoznímu módu  
6.10.2022 Přechod na zcela novou instalaci J3.6.4 ->3.10.11, aktuální Community builder
6.12.2022 - Filnlizace upgrade na J3.10.11

Prosím pozor! Tomuto textu věnujte pozornost

Toto už je převážně muzejní exponát, nikoliv úplně živý komunitní web. Může být kdykoliv bez upozornění - a to zdůrazňujeme -  nahrazen uloženou verzí z metastatické zálohy, kterou sice budeme udržovat v minimálně denních cyklech, ale ztrátu denního obsahu vyloučit neumíme. Nemá proto smysl příliš využívat jeho komunitní funkce výrazně více, než jako zajímavou ukázku toho, jak na přelomu tisíciletí fungovala česká BDSM scéna.  O web se po návratu z "mateřské" stará Lizz, technické zabezpečení je na web4ce, zastoupeném hlavně Sleepem. Aktuálně jedeme na sedmičkovém php a - konečně - na HTTPS a poslední trojkové Joomle.

Uvítáme spolupracovníky - pokud byste se chtěli na Elefernu podílet technicky či autorsky, jste vítáni. Redakce má za to, že zde prezentovaný obsah zaslouží to, aby byl prezentován, ať už pro svou historickou, edukativní i prostě zábavnou hodnotu.

A slovo majitelovo

Tento web prošel za dlouhé roky svého života složitou a členitou genezí. Od původně striktně technického a technicistního webu, specializovaného na ES, ET, vacuum a technické aspekty BDSM praxe se postupně rozrostl o zdravotnickou tématiku, otázky bezpečnosti BDSM hrátek, pubklicistiku, beletrii a nakonec i o blogy čleů redakce i vás, našich čtenářů. Dvě předchozí iterace rozvoje vnesly do orientace Eleferna prvky interaktivity a pokusily se přiblížit jej komunitnímu portálu. Praxe ovšem ukázala, že "velké" sociální sítě jsou mocnější snah skupinky nadšenců, realizující tento projekt ve svém volném čase bez náhrady na odměnu. Z pohledu financí táhneme projekt s Nenu  a Sleepem z vlastních peněz a ano, děláme to rádi. Tato iterace vrací projekt do racionálnějších končin, diskusák ani chat opravdu neplánujeme :) Všichni jste ovšem upřímně vítáni. Takže - HAPPY ELECTRODES!

soutezni_013.png.jpg

Naší redakci byl poskytnut vývojový vzorek ebonitového izolátoru EI410. Před sebou máte jeho první recenzi.

Ebonitový izolátor je zatím poloprovozním výrobkem Závodů elektroizolačních zařízení, do výroby je plánován (vinou dočasně deficitního ebonitu) koncem následující pětiletky. Seznamme se s tímto inovativním výrobkem podrobněji.

Izolátor je 410 mm dlouhý, jeho průměr činí 140 milimetrů v oblasti křídla a 95 milimetrů v oblasti dříku. Izolátor je podvěsného typu s vyvinutým profilem křídla, přispívajícím k jeho zlepšenému očišťování větrem, zejména v oblastech s vyšším průmyslovým znečištěním polétavým vodivým či polovodivým prachem. Tak praví podklady z katalogového listu a passportu, poněkud k našemu údivu kolidující s požadavkem na instalaci v uzavřených prostorách s vyloučením atmosférické vlhkosti. Rozpor přikládáme na vrub nedostačující pečlivosti při přípravě technické dokumentace a věříme, že k tomu určené orgány navedou pořádek ještě před provozním nasazením izolátoru do masové výroby.

Záběr z testování Izolační pevnost jsme zkoušeli v doporučené poloze izolátoru, tedy s izolátorem svisle zavěšeným na zkušební stolici, žebra křídel orientována dolů. Zkušební napětí bylo získáno zařízením LVV 2800 (Lysica vysokovoltnaja 2800) s osazenou ebonitovou tyčí číslo 5 o průměru 38 mm a délce 210 mm. K tření byla použita laboratorní liška ev.č. 716, chovaná v našem laboratorním chovu a certifikovaná Státní zkušebnou pod číslem ElEf817. Rychlost tření byla zvolena 48 rázů za minutu, jako časový etalon posloužila standardní metronomická kazeta firmy Rocco Sigfredi. Vysoké napětí bylo přiváděno na izolátor a paralelně připojený registrační akustický voltmetr Peno2. Intenzita řevu byla zaznamenávána na voskový váleček registračního voltmetru (registrační prvek ev. 2132243) a vyhodnocena měřením amplitudy posuvným měřičem registrační číslo ev. 21377632. Testování bylo prováděno až do probití izolátoru.

Zkouškami bylo zjištěno, že izolační pevnost izolátoru přesahuje izolační pevnost registračního voltmetru, proto bylo v první fázi zkoušky nutno vyměnit vyhodnocující prvek voltmetru za vězně číslo ev. 2132244 s vyšší izolační pevností. Zjištěná izolační pevnost činí v suchém vzduchu 2468 V stejnosměrné složky, izolační pevnost ve skokově se měnícím napěťovém rázu s rychlostí nabíhající vlny 500 kV/ms byla zjištěna 1888 V.

Povrchová úprava izolátoru vcelku odpovídá výrobním podmínkám. Ovalita izolátoru v globálu nepřesahuje přijatelné meze, byť u finálního výrobku bychom ocenili přechod na náhradu stávající technologie pilování modernější technologií soustružení. Taktéž drobné nerovnoměrnosti v zaleštění jsou dány spíše dočasnou nedostupností brusných papírů jemnějšího zrnění, při jejichž nasazení budou dozajista nyní místy velmi výrazné povrchové rýhy redukovány na přijatelnou míru, snad alespoň u části výrobků, určené k expedici do spřátelených zemí. Celková ambaláž z dřevité vlny je v kvalitě, odpovídající možnostem výrobního závodu a její nahrazení dlouho slibovanou vato-buničitou ambaláží bude jistě možné po vyřešení sporů s výrobcem dámských hygienických vložek, nárokujícím už patnáctý rok stejný deficitní materiál.

Resumé.
Izolátor EI410 se dobře hodí k deklarovanému účelu, tedy zabránění průchodu elektrického proudu a nezbývá než s napětím očekávat, kdy bude naším průmyslem dodáván v dostatečných objemech.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 185 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 185

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin