DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Biftek - jak mnoho se skrývá v tom slově. I brutální jednodušení původního beef steak, tedy kravský stejk (tady zase pro změnu brutálně zjednodušuji já a nemálo se těším, jak zase budou jazykystky vřískat - ahoj Modroočko), i pastva pro oči, nos i jazyk, i nespočet variací na téma přípravy. A také nespočet variací, jak z krásného kusu svíčkové, vysokého roštěnce nebo i zadního z mladého býčka udělat obtížně poživatelný šedý, do konzistence gumové rohože utrápený plát bílkoviny, nepřeživší brutální mučení pacholkem [Paroubkovým] kdesi v hloubi temné, umaštěné, přepáleným sprostým tukem matně se lesknoucí kuchyně.

 

Mletý biftek - jak mnoho se skrývá v tom slovním spojení. Lahodné zlehka osmahnuté biftečky z jemné svíčkové, decentně spojené vajíčkem a dochucené jemňounce sekanou šalotkou, düsseldorfskou hořčicí a hrubě drceným pepřem, i cosi obalené ve strouhance z týdenních rohlíků, spojené ze směsi nedefinovaných mas, zbytků mas i masy, maso jen vzdáleně připomínající, cosi doplněné strouhankou a moukou do konzistence a formy své vlastní přílohy, upražené do kůrkovitosti a suchosti dřevních pilin, podávané s kydancem plnotučné, vodou (dozajista pro zlepšení dietních vlastností oné plnotučnosti) doředěné hořčice a několika kolečky světem znavené cibule, v doprovodu bohatě okmínovaných margarínem omaštěných brambor, které už nešly rozdrtit do bramborového "salátu".

Tatarský biftek... Bábovička z třikrát nožem naškrábané výběrové svíčkové, s očkem syrového žloutku, čekajícím na zapracování, obložené kupičkami mletého koření, s couvertem omáček ostrých i nasládlých, dozlatova opečenými topinkami, dostatkem stroužků česneku a závějí jemně nakrájené mladé cibulky. Svátek žráčovy úchylné tvořivosti, možnost projevit svoji kreativitu a z předložených ingrediencí dát dokupy (s pečlivým odstraněním všech stop kmínu) v dané chvíli nejlahodnější mix. Ne nadarmo rudoch podávání tatarských bifteků potlačoval jakožto projev buržoazní individuality :-)

Potrefená husa má mezi žracími podniky specifickou image - vlastní a mnohdy velmi nekonvenční přístup ke klasickým receptům. Neodolal jsem a při posezení s mladým kočičím pánem jsem si dal tataráček, u kterého se skvěla nenápadná poznámka "podáváme již dochucený". Balsamicový ocet by mne do směsi nikdy nenapadlo přidat, nicméně výsledná kompozice z poměrně nahrubo nakutrované svíčkové, červené šalotky a decentně pojatého okořenění se šesti notně silnými, na olivovém oleji opečenými topinkami, doplněnými česnekem čerstvým i ogrilovaným mne uchvátila. Ten česnek pak uchvátil i příslušníky PČR, střežící perimetr letiště Ruzyň, když jsem v očekávání příletu Lenky zastavil na svém oblíbeném místě kousek před prahem dráhy 06/24 a následně i Lenku.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 325 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 325

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara