DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Neděle odpoledne, Tvrz ztichla po odjezdu posledních účastníků a na chvíli jakoby se na Tvrzi zastavil život. Je to však pocit pouze relativní, protože jen co si na chvíli s Anet oddychneme, už jdeme sundávat na pokoje povlečení, dávat prát, aby bylo připraveno na další sraz, uvádět do pořádku to, co je srazy narušeno, stěhovat štěňata a pod. Takže ono je pořád co dělat, ač to jsou věci, které nejdou až tak vidět.

Ale zpět k tématu...:-) Třetí Jiskření na Tvrzi bylo v naprosto jiném duchu než dva předchozí díly. Už jen tím, že bylo vyhlášeno jako akční s poměrně striktně stanovenými podmínkami pro registraci. Tento krok vnímám jako velmi pozitivní, jelikož se opravdu přihlásili pouze lidé, kteří o elektro mají zájem a chtěli si jej vyzkoušet v praxi pod vedením guru českého úchylného elektra samotného mistra Milkova..:-)

Ovšem největší pikantností na tomto Jiskření byl nakonec fakt (který se ovšem nedal předpokládat a ani naplánovat), že zcela v duchu Murphyho fungujících zákonů proběhlo třetí Jiskření přesně v okamžiku, kdy přes naši republiku procházela vichřice Ema a většina území měla problémy s dodávkou elektrické energie...:-) Nás se tato skutečnost naštěstí dotkla jen okrajově a to v podobě asi hodinové odstávky elektřiny až v sobotu večer (snad díky známostem Vaška na ČEZu jen hodinové..:-))), hele Vašku, v neděli ráno mi dokonce z ČEZu ještě volali a že prý, jestli je všechno v pořádku a kdy nám prý obnovili tu dodávku elektřiny a zda-li jsme spokojeni...:-))) ) Bohužel situace v republice zapříčinila pád databáze u Milkovova chlebodárce, tudíž musel právě v sobotu večer naši společnost velmi narychlo opustit. Naštěstí toho do té doby stačil projiskřit až až...:-))

Nebudu tady po Vás házet odbornými pojmy (ty by se měly objevit v reportáži psané pro Eleferno někým z elektro-týmu), zhodnotím akci jako takovou z mého subjektivního pohledu..:-) Ten byl poněkud zastřen neúčastí naší fenky Dasky, kdy já jsem se těšil, jak si na ní zajiskřím a vyřádím a ona se snad těšila ještě víc, soukromé okolnosti jí nakonec, bohužel, nedovolily zúčastnit se...:-((

V pátek v podvečer jako první účastníci dorazili Nenufer s Vaškem, což byla po delší době opět velmi příjemná návštěva. Pak dorazili Rexec s Evou, sympatický to pár a nakonec hlavní osoba Milkov, dovezivší Raftíčka (svého vizuálního syna..:-) ) s potvorou a další milou osobu, kterou jsem znal sice již rok, nicméně stále a pouze virtuálně, a tou osobou byl Grimm. Dozvěděli jsme se, že Silver.blue s Frodem, bohužel, z jistých soukromých důvodů nedorazí, navečeřeli se a začali společnými silami připravovat prostory v mučírně pro potřeby jiskření....-)

Prvním krokem bylo přestěhování gynekologického křesla do mučírny, které v ní sice se svým růžovým polstrováním působilo poměrně perverzně, což ovšem úchylům až tak nevadí a počali jsme přemisťovat obsah zavazadlového prostoru Milkovovy felicie také do mučírny. V okamžiku vznikla přímo uprostřed mučírny vnořená růžová elektro ordinace, kterou si ihned po zapojení a připojení všech přístrojů, včetně čtrnáctikilové jednotky Interdyn a dvacetikového osciloskopu do sítě musela vyzkoušet zcela evidentně nadr..., ne.., vlastně chci napsat... natěšená potvora a prohlásila, že jí z toho křesla budou muset sundat násilím a že do něj nikoho dalšího nepustí...:-))

Každopádně po nátlaku musela rezignovat a pustit na své místo Evu, která si přijela vyzkoušet zejména violet wand. Ztlumili jsme tedy světla a po nějakou dobu se nechali uklidňovat fialovými jiskrami, které dodaly pravého naplnění názvu celé akce – jiskření...:-) Pravdou je, že jiskření violet wandu, charakteristický zvuk praskajících jisker dopadajích na nahou kůži a typická vůně ozónu, který u toho vzniká, ve mně vždy vybudí trošku nostalgickou náladu se vzpomínkou na Postřižiny s nepřekonatelnou Magdou Vašáryovou...:-))

Já s Vaškem a Grimmem jsme se přesunuli do výčepu, kde jsme se prokecali do poměrně pozdních nočních nebo chcete-li časných ranních hodin.

V sobotu v očekávání příjezdu dalších dvou párů, Adama a Evy a Rocca s Vlaďkou, se potvora rozhodla strhat Milkova i Interdyn, jakožto i rozvodnou síť Tvrze již od časných dopoledních hodin. Jak se nakonec ukázalo, dobře udělala...:-))

Výše zmínené dva páry přijely ještě předtím než se Nenufer pustila do předem domluvené výroby pravých a naprosto nefalšovaných slovenských halušek s brynzou a slaninou. Docela aktivně se zapojili do akčního dění a jiskření, takže jak Interdyn, tak violet wandy zcela jistě nezahálely.

Nenufer naštěstí stihla halušky ještě před tím, než na Tvrzi vypnuli na chvíli elektrický proud, avšak trávení halušek již probíhalo za mihotání svíček. Bohužel za stejného mihotání se musel v tu chvíli narychlo zbalit šéf akce Milkov a odcestovat spravovat spadlou a ztracenou databázi, což se mu nakonec zřejmě stejně příliš nepodařilo, nicméně mu to nedovolilo v klidu ztrávit v klidu ty naprosto bezchybné a vynikající halušky s kefírem...:-)

Pár minut po jeho odjezdu nám proud opět pustili a páry unavené jídlem si po skupinkách jiskřili a hráli s ampéry v mučírně, zatímco Anet a já spolu s Grimmem jsme trestali (a také ztrestali) společně láhev slivovice, zčásti na počest našeho shledání, zčásti také z radosti Anet z Grimmova zásahu do jejího PC a odstranění závady..:-)

V neděli se již neakčnilo, ani nejiskřilo, někteří odjeli brzy (nevím, jak jsi byl na tom ty, Grimme, ale já se pořádně probral až odpoledne), někteří ještě stačili shlédnout pár tématických filmů.

A tím jsme se dostali znova k úvodu této reportáže... je neděle odpoledne, Tvrz ztichla po odjezdu posledních účastníků a na chvíli jakoby se na Tvrzi zastavil život....

Snad se všichni opět sejdeme při dalším Jiskření minimálně ve stejné sestavě... vichřici Emu a další přírodní úkazy bychom však příště klidně oželeli...:-)

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 347 uživatelů
MKrtek online 8
Členů: 1 / Hostí: 346

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin