DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Všeobecně přijatá klasifikace stadií rozvoje prsů u pubescentek a adolescentek se ustálila na klasifikace podle Jamese Tannera (*1920, přední kapacita v oblasti pediatrie, emeritní profesor kliniky dětského lékařství Londýnské university). Tanner specifikoval pět stupňů rozvoje prsu v závislosti na věku od prepubescentního až po dospělý.

Jednotlivá stadia rozvoje jsou klasifikována podle struktury bradavky, reliéfu aureoly, reliéfu a struktury prsní žlázy a obrysu prsu. V evropské kiteratuře jsou označována postupně M1-M5, v anglosaské jazykové oblasti pak B1-B5.

 

 Stadium M1 - předpubertální.

První stadium je charakterisováno změnou hmatnosti bradavky. Bradavka začíná vystupovat z profilu hrudního koše a její struktura mění ve výrazně hmatnou, se vzrůstající pohmatovou citlivostí. Zabarvení bradavky je světlé, pigmentace dvorců odpovídá okolní kůži

Stadium M2 - pubertální.

Prs se začíná vyzvedávat z hrudního koše, probíhá depigmentace aureoly, která nabývá světle růžové barvy. Současně se vyzvedává bradavka z dvorce. V tkáni prsu jsou hmatné základní uzliny mléčné žlázy. Toto stadium nastupuje kolem 11 roku, krátce před prvním pubickým ochlupením.

 Stadium M3 - preadolescentní.

Probíhá elevace prsu nad hrudník. Charakteristickým rysem je souběžně postupující obrys prsu a dvorce bradavky, přičemž dvorec se začíná pigmentovat. V tkáni prsu jsou výrazně hmatné struktury mléčné žlázy, prs je v tomto stadiu citlivý a palpačně bolestivý. Stadium se překrývá s nástupem pravidelné menstruace.
 Stadium M4 - adolescentní

Elevace dvorce nad obrysem prsu. Pro pány údajně nejzajímavější stadium vývoje prsu, který v tomto stadiu vypadá jako trvale excitovaný.Charakteristické je pseudozduření dvorc, který přebírá hlavní vizuální markantu prsu, pradavky (a to i v plolongovaném stavu) ustupují do hloubi dvorce. Prs v tomto stadiu je pružný, vystupující vpřed, spodní profilová křivka stoupá, horní je konkávní.
 Stadium M5 - finální

Prs je plně vyvinut a nabývá travu, běžného u dospělé ženy. Aureola ustupuje zpět do profilu prsu, pozice bradavky se fixuje. V prsu jsou hmatné všechny struktury, včetně duktů, tuková tkáň ztrácí část pružnosti a spodní profilová křivka prsu začíná postupně klesat. Stadium nastupuje v cca 16 letech.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 167 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 167

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara