DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Své umělecké (a i erotické) cítění člověk vyjadřuje slovem a obrazem. O obrazech a grafikách se tento server zmiňuje, avšak o knihách nikoliv. Knihy obecně považuji za něco téměř magického, mají v sobě vůni filosofie, nádech neoddiskutovatelnosti a romantiky.

Při četbě literatury s nádechem BDSM je třeba mít na paměti, že knihy nejsou realita, ale fikce a popisované situace nejsou „safe, sane, consensual“ ani omylem. Přesto je někdy příjemné se začíst a zasnít.

Tento článek si neklade za cíl utvořit kompletní seznam literatury, která se jenom trochu dotýká BDSM (to kdyby někdo chtěl třeba pokračovat). Jsou zde uvedeny pouze ty knihy, které znám osobně a o kterých si zároveň myslím, že stojí za to si je přečíst.

Justina, Julietta a další

Donatien-Alphonse-François, markýz de Sade

Tato díla uvádím souborně, jelikož jsou si svým stylem navzájem určitým způsobem velmi podobná. Přiznám se, že mě osobně žádná z těchto knih nezaujala natolik, abych ji přečetla více než jednou. Pro mě se jedná o klasiku v tom smyslu, že je velmi známé jméno autora.

V těchto knihách je kladen mnohem větší důraz na fyzickou SM rovinu než na spíše duševní D/s stránku. Popisy situací jsou někdy dost obhroublé, až přisprostlé (znám tedy pouze český překlad), zároveň však velmi detailní a odtažité. Nedoporučuji těm, kteří nemají rádi skupinový sex a mužské homosexuální scény.

Jedenáct tisíc prutů

Guillaume Apollinaire

Apollinaire chtěl, aby tato kniha „předčila ve své otevřenosti a nechutnosti vše dříve napsané“, tím myslel staré francouzské erotické texty a celého markýza de Sade.

Proto je této v knize hlavně „obyčejný“ sex, bičování a krev. Avšak protože mělo jít o dílo, které bude opravdu šokovat, nesmí chybět ani homosexualita (v té době trestná), kaviár, zoofilie, nekrofilie a další.

Hrdinské činy mladého donchuana

Guillaume Apollinaire

Toto není nijak závažné dílo, jedná se o útlý sešitek, který se stylisticky velmi podobá dnešním internetovým erotickým povídkám. Mladý chlapec (spíš ještě puberťák) popisuje sexuální život svých rodičů, svých sester a služebnictva. Lehounká záležitost co do textu i na váhu (do kapsy na cestu metrem).

Irena

Louis Aragon

Automatický surrealistický text, často stylem podoben básni v próze. V tomto díle BDSM vystupuje jen jako jeden z mnoha možných aspektů sexuálního života, ale vzhledem k tomu, že kniha jako celek vyznává estetiku ošklivosti a chce především šokovat, není zde pro tápajícího člověka pohled na BDSM nijak lichotivý.

Příběh O

Pauline Réage

Tuto knihu osobně považuji za tu nejklasičtější klasiku BDSM literatury. Psala ji žena a je to znát, protože „jen žena ví, jak moc může být žena krutá“.

Hlavní hrdinka (slečna O) je svým milencem odvezena do neznámého zámku (Roissy), kde je bičována, mučena a znásilňována. Avšak pozor, není to nijak brutální a krvavé vyprávění, celá kniha je velmi citová, něžná, krajkově jemná.

O postupně nalézá radost ze submisivity a rozkoš z bolesti. Už nepatří sama sobě, O je věc, O je nástroj rozkoše. Jméno O je symbolem jakéhokoliv jejího tělesného otvoru, který může kdykoliv kdokoliv ze zasvěcených použít.

Tato dříve často zakazovaná a ilegálně šířená kniha má i několik filmových zpracování.

Obraz

Jean de Berg

Autorka (opravdu, tuto knihu napsala žena, Jean de Berg je pseudonym) přiznává, že obdivuje Příběh O, kterým se jistě z velké části inspirovala.

Vypráví o ženě, která nabídne svému příteli spoluúčast na ponižování a mučení své submisivní přítelkyně. Zasazení děje do obyčejného městského prostředí dnešní doby, do „obyčejných“ situací dělá z tohoto příběhu živoucí skutečnost.

Mandle

Nadžma

Kniha muslimské spisovatelky je spíš vanilkově erotická, ale přesto ji zde uvádím. Je velmi naturalistická a přímočará v popisu erotických scén, zároveň však velmi decentní. Je zde patrná jistá D/s rovina.

 

Text je dokumentován v galerii

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 307 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 307

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara