DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Je to tu zase. Co vím, spousta úchylů vede při (a taky vím o dvou sázkách), zda na letošním Elefernu bude vánoční přání, takže odpověď máte před sebou. Myslím ale, že si obvyklý patetický projev majitele serveru letos odpustím a omezím se jen na pár z mého pohledu klíčových věcí.

 

Takže, vážení a duši milí úchylové, úchylky (ty zvlášť) i osoby zcela vanilkové, kumštům vazačským, mrskačským či mluno využívajícím neholdující! Dovolte mi, abych vám - bez ohledu na formu, jakou vánoce, yule, diválí, slunovrat či chanuku slavíte, případně neslavíte - popřál změnu do (ještě) lepších a zajímavějších časů. Chtěl bych vám popřát více světla, více tepla, delší dny a (ještě) hezčí a zábavnější noci. Chtěl bych vám popřát tolik volného času, kolik jen dokážete zaplnit svými oblíbenými činnostmi, ať už jsou to koníčky rozšířené, obskurní nebo náš společný úchylný zájem. Chtěl bych vám popřát, aby vás vaši partneři chápali a pokud momentálně partnera nemáte, aby tento stav byl přechodný a vbrzku pominul. Chtěl bych vám popřát, abyste měli pochopení pro své partnery a aby tento stav nepomíjel. Chtěl bych vám popřát hezký a veselý konec roku a (ještě) hezčí a veselejší rok příští.

 tejně to vyšlo pateticky... Co nadělám.
Tak dál už civilněji. Ten minulý rok se stalo na a kolem Eleferna hodně věcí, některé se povedly, některé ne tak úplně. Nový engine si dal vcelku říct a rok 2007 proběhnul bez významnějších výpadků a třenic ať již v dostupnosti, v obsahu nebo behind the scene. Za to patří ohromný dík všem, kdo přiložili ruku k dílu, od luxusního hostingu přes neméně luxusního velikého správce serveru, tlupu administrátorů všech ranků až po každého, kdo přispěl obsahem, fotkou, nápadem. Jmenovat nemohu, neb jednak neznám osobně všech 4k7++ registrovaných uživatelů (a někdy je mi to i líto), jednak by to nebylo ke čtení. Klikněte si vlevo na uživatele, dík je určen všem :-)

Tak drastickou změnu, jaká proběhla letos v příštím roce nechystáme. Engine považujeme za ustálený a změny, pokud již budou probíhat budou spíše evoluční, než revoluční. Začátkem prosince proběhlo několik jednání s představiteli zajímavých komunit jak za louží, tak i na obou koncích Evropy a první výsledky budou k vidění poměrně brzy, pravděpodobně už mezi svátky. Eleferno bude v příštím roce zaměřené výrazně více na komunitní funkci, i když funkci edukativní i nadále považujeme za mimořádně důležitou a potřebnou. Začátkem prosince nastartovaný systém skupin bychom rádi dovedli do stavu, kdy jej začnete používat a bude vám pomáhat. Proběhne i více akcí, ať už uzavřeného či veřejného rázu - první z nich je admin sraz, na kterém by se měla sejít jak starší, tak i nová garnitura lidí, s Elefernem spojených. Další akce již budou mít nějakou periodicitu - Elektroalcatraz pro veřejnost zřejmě dvojměsíční, schůzky konstrukční skupiny měsíční, testovací a webová skupina pravděpodobně též. Proběhnou další dvě Jiskření na Tvrzi, prvé pro začínající elektroúchyly a zájemce, druhé pak zaměřené na speciality pro starší a pokročilé a v plánu je i dosud neperiodizovaný Domeček.

Přípondělník vyšel notně eklektický ... Co nadělám.
Už aby ty svátky skončily :-) Vám ale přeji, aby se vám líbily nebo aby vás alespoň otravovaly co možná nejméně.

 

Tormans Elefernus

 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 80 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 80

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara