DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Jak uz jsem predeslal, smrdim zrovna v cizine, konkretne v Recku, jeste presneji ve meste Thessaloniki. Ano, ano, mile deti, je to ta Solun, o ktere vam vtloukali do hlavicek ze nam odtamtud prisla vzdelanost v podobe Konstantina [pro nas katoliky Cyrila] a Metodeje. Ono o pravdivosti tohole vyroku by se dalo pochybovat, ale budiz.

Proc jsem si Recko vybral? Zakerna otazka. Prvotni impuls byl clanek v nasem fakultnim toaletnim papiru...pardon, fakultnim casopisu. Napsala ho jakasi holcina z IKSZ [Institut komunikacnich studii a zurnalistiky, zkratka mrdky medialni, jestli mi teda rozumis, Ivanku] a pojednaval o jejim Erasmaceni na ostrove Lesbos. Ve zkratce, zadne zkousky, spousta chlastu, a manana celej tyden, celej mesic, celyho pul roku. Prirozene me to jakozto zaryteho lenocha a nefachcenka oslovilo a zacal jsem cenichat, co ze se to da v tom Recku studovat.

Zjistil jsem ze kupodivu tu maji i katedru balkanskych studii [coz zas nebyva uplne pravidlem, spis naopak, vetsinou je specializovana fakulta ci tak neco az na druhym konci sveta. Kuprikladu nejlepsi rusky studia jsou asi v Anglii.], coz me jen potesilo. Balkan je holt fenomen, nojo, Ustase vojanicar jesam, jer vjerujem...eee, co to zas kecam, to uz trochu odbiham Laughing Navic, na Balkanu se fakt uzivi milion lidi, to mate Turky, ustasovce, Italy, Srby, ustasovce, Bulhary, ustasovce, Chorvaty, ustasovce, ustasovce...sakra, co ja porad s tou Ustasou mam??? No nic.

Pomineme aportovani prihlasky fakultnimu koordinatorovi na posledni chvili, stejne jako [dost komedialni] vyberove rizeni, na ktery jsem sel s horeckou a toho vymaza co tam mel jet se mnou, pak nejel, pak jel a nakonec stejne nejal, takze jsem tu sam jak kul v plote, a beru tristatricetdevet, soudruzi, a stejne protestuju. No, preskocme tedy k tomu, ze mi oznamili ze teda do Recka pojedu. Radost mi celkem rychle vystridaly chmury...precejen jsem, jak rika moje matka, zkostnatelej clovek a nerad cokoliv menim, hlavne prostredi. Takze logicky nastoupily obavy typu: Pet mesicu bez Zviratka [to mluvime o mem Zviratku, nikoliv o Wacovu...a ujistuju vas ze v okamziku kdy jsem zacal Hance rikat Zviratko, tak jsem netusil ze Waco a Zviratko existujou, cili jsem fakt neopisoval, prisahamSmile]? Pet mesicu takhle daleko od domova? V zemi kde mluvej pro me [doted] nesrozumitelnou hatmatilstinou? Takze jsem logicky jako prvni napad chtel prihlasku zrusit a zustat se Zviratkem doma, kdyz bude mit takovejch starosti s nastupem do skoly a na koleje v Praze. Zviratko nicmene tyhle uvahy rezolutne odmitlo a reklo mi [zhruba]: "Panecku, jen do toho Recka jed. Naucis se novou hatmatilstinu, budes tam studovat a ono nam to pri tech studiich utece." Pravdu melo samozrejme jen v jednom ze 3 bodu. Ono to fakt docela utika. Jinak, hatmatilstinu jsem se samozrejme nenaucil, takze recky mluvim jako mentalne retardovana opice a ohledne studia mi bylo nepokryte naznaceno, at vymaznu a neobtezuju profesory a napisu nejaky prace na zadany temata.

Tak uz se skoro dostavam k tomu, o cem jsem to chtel psat...docela uspech, ne?Laughing Tak prvni co me tu po prijezdu dostalo, bylo fantasticky mnozstvi psu a kocek potulneho charakteru. Zanedlouho jsem se dozvedel, ze je tomu tak proto, ze Rekove si zvire poridi, kdyz je maly a pak, kdyz zacne pro byt byt moc velky, tak ho vyhodi na ulici. Utulky sice existujou, ale jsou davno preplneny a novy uz neni kde stavet. Psi se ale rozhodne nemaji tak zle, pac studenti jdouci z menzy jim vetsinou aspon chleba hodi [za tim ucelem se par psu vzdycky povaluje u leschi [menzy], u Kamary a na podobnych mistech shluku studentiku]. Kocky se pak nejak obsluhujou samy. Dalsim fantastickym znakem zivota v tomhle meste, ktery se snazi nacpat 363 000 lidi na 17 ctverecnich kilometru [coz znamena hustotu asi 20 lidi na km ctverecni - pro srovnani, Praha ma hustotu 2 lidi na kilometr ctverecni ] je permanentni do[ravni zacpa. Ale o tom az nekdy jindy, ted se me pozornosti dozaduje jedna subi na netu.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 141 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 141

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara