DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Recenzovaná hračka pochází z inventáře Sluneční tvrze, kde jsme ji s Fronémou objevili a promptně i vyzkoušeli. Výsledek zkoušky na první pohled herně nezáživného zařízení mne donutil k zapůjčení hračky domů a jejímu podrobení obsáhlejším testům.

recenzovaná hračkaHračka je svým designem zcela jednoznačně určena pro ženskou ruku, čemuž odpovídá i zvolené nepříliš praktické bílofialové barevné řešení. Dodávána je v bílé koženkové taštičce a zdálky budí dojem vibrátoru. Dojem je natolik silný, že si testerka hračku s vibrátorem na první pohled spletla.

Hračka je napájena devítivoltovou destičkovou bateriíí, celkem šikovně umístěnou pod víčkem rukojeti. Nakolik je umístění baterie praktické, natolik nešikovná je vizuální orientace baterie - místo běžných korunkových kontaktů jsou k dispozici dvě zcela identické ploché pružinky bez jakékoliv nápavědy polarity. Ta je vylisována do plastu krytu a není nijak kontrastní. Konstruktér se proti přepólování pojistil osazením plastového rámečku, zabraňujícíco vložení článku obráceně, feature je ale natolik nepostřehnutelná, že uživatele v první fázi poněkud zarazí.

Obsluha zařízení je triviální - přístrojek se kontaktním polem z příjemně zatupených jehlových kontaktů přiloží ke stimulovanému místu a palcem se pootáčí regulátor, spojený s vypínačem tak dlouho, než dojde o očekávanému efektu nebo konfliktu s koncem dráhy a nechápavým pohledem subinky to je celé ? Frekvence generovaných pulsů není stavitelná a pohybuje se kolem 28 Hz, intenzitu hrubě ukazuje poloha regulačního kolečka a jen o něco jemněji intenzita svitu indikační LED. Za hrubý nedostek považuji to, že při malých intenzitách dioda ani nežhne a není problém odložit ne zcela vypnutý přístroj.

Generovaný výstup má příjemně stabilní charakter s nulovou stejnosměrnou složkou a pravidelnými obdélníkovými pulsy 8 ms. Jehlové pole je zapojené "do řad na střídačku" a asi nejzajímavější vlastnost se skrývá v jeho prostředních kontaktech - hračka si průběžně měří vodivost v dráze a podle ní si stabilizuje proud v impulsu. Výsledkem je neočekávaně účinný vjem při nalezení akupunkturního bodu či jiného místa, účinného v požadovaném směru.

Mechanické provedení je svéráznou ukázkou německé konstrukční školy v kombinaci s čínskou elektronikou - preciszně navržené pouzdro s promyšlenou soustavou žeber a ergonomickým tvarováním hrubě kontrastuje s ručně osazovaným plošným spojem s podivnou zelenou maskou a neméně podivným zřejmě voduodpuzujícím apretem. Kvalitu pájení raději nekomentuji, z přiložených snímkůje dobře patrná.

Resumé

S ohledem na užitné vlastnosti a cenu, pohybující se kolem dvou tisíc korun asi nelze hračku doporučit jako primární zdroj zábavy a potěšení, nemluvě o problematickém využití k původnímu účelu. Pokud se ale naskytne příležitost výhodné koupě (a tím myslím cenu do pěti set korun), může hračka výrazně obohatit elektroúchylův kufřík. Pozitivem jsou precizní kontakty uspořádané do vhodného a šikovného obrazce plus dobře zvolený průběh signálu. Nevýhodou je pak nulová konfigurovatelnost a elektronika poněkud svérázné konstrukce.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 170 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 170

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin