DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Tahle konstrukce vznikla velice narychlo pro kamaráda, který to v sobě taky objevil. Je ale, myslím si, tak jednoduchá, že zaslouží zveřejnění. třeba se někdo inspiruje. Až konečně dodělám ty zkoušky, postavím něco podobného Helče a vyfotím to v chodu.

Vystačíte s tím, co je doma - kus instalačního drátu, páječka, pár fitinek z rekonstrukce topení a nějaký vulkanizovatelný silikon nebo modurit. Zbyl mi doma balíček semiplastického silikonu, tvrditelného teplem, uplácal jsem to z něj. Vše, co potřebujete je tady:

 

potřebné díly

 

Z obrázku je zrovna vidět i filosofie konstrukce. Drát tvoří kostru, která nese elektrody a armuje tvar. Začněte tím, že si tu fitinku vyleštíte a provrtáte. Budeme pájet, spoj se stejně schová pod silikon.

 

sestava nanečisto

 

Z drátu si naohýbejte přibližný tvar, sesaďte to dokupy a oplácejte silikonem.

 

hrubý tvar

 

Na finalizaci si namočte prst do separátoru (olej, voda, mydlinky, podle použité hmoty), vytvarujte to podle sebe a dobře zaleštěte povrch. jednak se zatáhnou póry, druhak to chytne lesk. Póry by vadily při desinfekci, drsnost při zastrkávání.

 

finál

 

Tvar si zvolte podle sebe, podle miláčka nebo podle klienta. Kam tohle bude Jarda strkat, je jeho věc :-) Mě to nakonec nedalo a postavil jsem narychlo Heleně bipolárku:

 

bipolárka

 


Potřebuje doladit, nechal jsem moc materiálu a blbě sedí. Ale do hlavičky takhle půjde krásně osadit vrnítko.

Toť vše - ať vám to hraje a dávejte si přitom pozor :-) A nezapomínejte, že hračka je měděná - pucovat, pucovat, pucovat a radši postříbřit :-)

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 167 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 167

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara