DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Moudré hlavy tvrdí, že pojem elita (eligere, jak praví latiník, značí vybírati, též vyvoliti z masy) označuje kategorii osob, zaujímajících významnou či přímo vedoucí roli ve vztaženém systému či jeho části. Ona role je dána postavením (zpravidla sociálním), kvalitami (profesními, dovednostními, komunikačními) a individuálními vlastnostmi. Pojem je využíván i jako zobecneěné označení vysoce postavené společenské skupiny. Teorie Moscovy, Paretovy, Lasswellovy a Millsovy si čtenář dozajista dohledá sám :-)

Elita, dle moudrých hlav, označuje cosi jako prastaré antické shromáždění moudrých starců, vyjadřujících se ke klíčovým otázkám společenského uspořádání, postupu při obětování božstvům, principiálním problémům všehomíra a pohybu vesmírných těles. V praxi to může vypadat třeba takto:
- Jo a mozna jsem sezral salamounovo hovno, ale tys nenapsal jedinou vetu, ktera by popirala to co jsem napsal ja :D 
- jooo jsem debil :D
- nebudu s tebou soulozit, fuj!
- určitě kupuješ draze a ještě ke všemu podvrh. jedinej, kdo má patent na šalamounovo lejno jsem já.
- eh, vypadla mi tam čárka.
- patnáct piv a dest rumů? nějaká tajná ingredience?
- nemám důvod ti to vysvětlovat. prostě meleš sračky, vševěde. lol
- kdybych ti to odhalil, tak to nebude tajný, to dá rozum...
- jéééé, člověk ti tu řiťolezí o sto šest a stejně z toho nic nekápne? kam ten svět spěje....
Ehm, pardon, to jsem předběhl. Debatu starců nad principiálními otázkami všehomíra si dozajisté čtenář představí sám, uvedený záznam je záznamem diskuse tak trochu jiných elit.
Ten server není vymyšlený špatně a mohl by být vskutku elitním, jak se ostatně rád sám označuje. Schází se na něm lidé, jejichž komunikační (i jiné) schopnosti jsou v lecčemž vskutku nad průměrem a najde se mnoho míst, kde se diskutuje o skutečně zajímavých věcech. Engine je dobře napsaný a server samotný má spoustu zábavných i užitečných funkcionalit. Co ale zarazí, je převládající dojem z arogance a vidláctví nejhrubšího zrna nemalé části uživatelů.  Elitu si opravdu nepředstavuji jako společenství nevychovaných fracků, nacházejících potěšení ve vzájemných urážkách. V kombinaci s téměř zednářskou procedurou přijímaní nových členů a vznosnými řečmi o přínosech a obohacení živoucí doklad kouzla nechtěného ...

Aniž bych se chtěl kohokoliv dotknout, nebo měl na mysli někoho konkrétního - jsem rád, že na světě jsou i normální lidé.

 


 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 243 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 243

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara