DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Jako podnikatel jsem podnikatel na baterky. Ano, běží mi na živnosťák celkem prosperující firmička s rozličnou velmi specializovanou elektronikou, s kamarádkou a dvěma kamarády vylepšujeme mammografy o pár vychytávek kolem automatizovaného rozpoznávání obrazu, ale neumím se dokopat k dotažení projektu. Rád se považuju za dobrého konstruktéra, mám nápady, neotřelá řešení, elegantní vychytávky. Jsem schopný udělat (a když se mi nelíbí, tak i zahodit) desítky maket, prototypů, předvýrobních vzorků. Problém je, že v okamžiku, když projekt začne fungovat, přestane fungovat zájem o něj. Když jde o hračku, udělám kousek pro sebe, sem tam jestě pro kamarády/kamarádky a řeším něco jiného.

Přítel a kolega z konzorcia Tomáš je řemeslník, nad kterého není. Taky fotí úžasné krajinky a pěstuje sukulenty. Z výkresu nebo taky i kusu nahrubo pilníkem opracovaného moduritu je schopen zrealizovat do detailu dotažený kus a je jedno, jestli na soustruhu, brusce nebo CNC frézce. Má to jediný problém, ten díl bude obsahovat veškeré boty, které jsem ve výkresu udělal, takže občas bude připomínat nějkou složitou Escherovu abstrakci. Ale od okamžiku, kdy se chyby odladí bude Tom fungovat jako automat, na vyžádání z něj bude pravidelně vypadávat potřebný počet kusů výrobku. Potíž je jen v tom, že Tom je polostátní a kontakt s úchyly by mu mohl zničit nejen kariéru. Modří pochopí.
V pátek jsem narazil na svého dvojníka. Ne ve smyslu úchylném, zde se krom jedné (zato obrovsky rozlehlé) oblasti vcelku míjíme, ale ve smyslu polarity rozjížděč/dotahovač. Přečtete si o tom reportáž. Narazil jsem na člověka s úžasným tvůrčím potenciálem, velezručnýma rukama a hromadou realizovaných hraček, nad kterými se rozzářilo oko úchylovo, oko fotografovo i oko úchylčino. Testerku jsme asi vinou časového deficitu rozladili nejvíc, když jsme jí do hrací nálady namísto blbnutí do ztráty pulsu nabídli pár naaranžovaných konfigurací a ozkoušení hrstečky hraček, použitelných v tlupě přihlížejícího úchylstva a bez fixace. Ten člověk má úžasný drajv, úžasné nápady, úžasné odborné znalosti, ale je rozjížděč. No, notovali jsme si za uzenými žebry dlouho a vedle smutně na své uzené žebírko mžikala řasami úchylečka :-)

Neznáte nějakého dobrého dotahovače ?

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 353 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 353

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara