DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Standa - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Milkov
podklady s laskavým autorovým svolením převzaty z http://www.elektronika.kvalitne.cz

 

 Množící se dotazy na konstrukci sekundáru TC mne vedly k dalšímu zneužití Standovy a RayeRovy studnice hotových realizací. Opět je třeba zdůraznit, že popisované konstrukce nejsou bdsm hračky ! Pro představu o konstrukci nejprve Standovy realizace:

primar_1 125 mm, 9 závitů
Vinuto lankem z běžného instalačního vodiče na odřezek trubky, konce proti rozmotání zajištěny špagetou
primar_2 125 mm, 14 závitů Volněji vinutá konstrukce na podobné trubce, konce vinutí fixovány oboustranně lepící páskou, stejně jako je fixována vzájemná rozteč závitů.
primar_3 125 mm, 23,75 závitu Těsně na doraz vinutá primární cívka, konce provlečeny vrtanými otvory v trubce, jako materiál vinutí použito lanko.
primar_4 140 mm, 24,75 závitu Větší konstrukce pro vyšší výkon, fixace oboustranně lepící páskou se vcelku osvědčila.

 

 

Primární cívky TC mají řádově desítky závitů, proto se dají poměrně snadno realizovat i jako samonosné. Je třeba si uvědomit, že mezi primárem a sekundárem existuje rozdíl potenciálů, vyžadující striktní a pečlivou izolaci. Samonosné cívky je dobré vinout na větší průměr, zajišťující dostatečnou izolační vzdálenost, pro cívky vinuté na jádro je třeba volit nenasákavé materiály, vhodné pro vn (silon, pertinax, PVC). Primární cívka by měla mít co nejmenší odpor a musí se dobře chladit, není proto vhodné šetřit na průřezu vodice - možno je použít měděnou trubičku nebo i páskovinu či instalační vodič 3,5 mm. Jako navíjecí trn poslouží například zavařovací sklenice :-).

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 279 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 279

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin