DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Já jsem vlastně blondýna, i když - když pánbůh dá - budu v létě už možná slečna inženýrka. Elektrotechniky. No ale ovládání číňanova přístroje je i na mne trochu moc simplifikované. Obsluha působí dojmem, že inženýr dostal za úkol uživatele co nejvíc odstínit od jakýchkoliv technických prvků a činností, aby si nedejbože Helmut nemyslel, že je to nur für den Specialist :-)

Základní řídící prvky.

129-2994_img

Ovládání je tlačítkové a postrádá vypínač, jednotka se místo toho vypíná sama. Pokud neběží program, vypne se po dvou minutách nečinnosti (tedy bez dotyku klávesnice), pokud program běží, tak za dvě minuty po jeho ukončení. Fiosofie obsluhy spočívá v tom, že uživatel by si dle manuálu měl vybrat program, který potřebuje, nastavit si jeho intenzitu v jednom nebo obou kanálech (ve škále 1-50) a dále už nedělat nic, což ne zcela pasuje k námi plánovanému bdsm nasazení přístrojku. Displej sice vypadá bohatě a vcelku i ergonomicky, použití přístroje ovšem moc nezjednodušuje.

Prvky displeje.
Displej není podsvícený, ale jeho kontrast není špatný,byť opět poněkud ruší kontrast mezi předtištěnou šablonou a vlastními segmenty displeje. Těch je celkem 6, byť na obrázku je označeno osm pozic. Pod číslem 1 se nachází poměrně zábavná věc ukazatele "aktuálního režimu". Jde o jakési animované ikonky tří různých masážních technik - poklepu, mnutí a úderu, které odpovídají rychlé pulsaci TENS (od 60 Hz výše), EMS se stejnosměrnou složkou a krátkým intenzivním pomalým EMS pulsům bez stejnosměrné složky. Průběhy budou uvedeny ve třetí, technicky orientované části recenze. Skladba a frekvence jednotlivých aktuálních režimů se volí tlačítky 13 jako číslo programu, bohužel ani v manuálu není dostupný technický popis parametrů. Aktuální číslo programu se na displeji zobrazuje na indikátoru 2. Každý program má přednastavenu vlastní individuální dobu běhu, indikovanou v pozici 3 count-down čítačem.
Šablona 4 ukazuje mnemotechnicky možné umístění elektrod na těle pro zadaný aktuální program. Pomůcka není špatná, poněkud vadí pouze nízký kontrast jednotlivých segmentů a jejich slabá vazba na dráhy - laikovi není zcela jasné, které páry elektrod patří k sobě. Původní domněnka, že jednotka umí aktivně vyhledávat citlivé body se bohužel nepotvrdila, byť původní verze letáčku o podobné funkcionalitě hovořila. Indikátory 5 a 6 ukazují momentálně nastavenou intenzitu signálu v levém a pravém kanálu. Škála řízení je lineární, tedy z hlediska jemnosti nastavení nevyhovující. Pod položkami 7 a 8 se skrývají poněkud nepochopitelné indikátory - číslo 7 je jakási kruhová úseč s pěti postupně rostoucími segmenty, indikující zřejmě běh programu, ovšem bez jakékoliv vazby na jeho parametry, položka 8 je klasický páskový indikátor intenzity, pulsující v prvních pěti segmentech, opět bez zřetelné vazby na intenzitu signálu v dráze. Funkci těchto prvků možná odhalí přesnější měření, zatím je považujeme za zbytečnou libůstku konstruktérů, či spíše důkaz jejich realizační bezradnosti.

Tlačítka.
Jak již bylo řečeno, jednotka nemá síťový vypínač. Její zapnutí zajišťuje tlačítko START (10), sloužící současně i ke spuštění navoleného programu. Červené tlačítko STOP (11) pak přístroj v kterémkoliv okamžiku uvede do stavu s nulovým signálem v obou kanálech. Řízení doplňují dva voliče intenzity 12 a 14 s poměrně solidně odvedenou řídící funkcí (tlačítko pro zvyšování intenzity nemá automatické opakování, tlačítko pro snížení ano), volič druhu programu 13 a korektor doby běhu programu 9. Povrch tlačítek klouže a klik je poměrně nepříjemný - velmi tuhý počáteční odpor s následným blátivým promáčknutím.

 

Programy
Jednotlivé pevně nastavené programy přístrojku jsou charakterisovány slovně, bez uvedení průběhu pulsu, jeho délky a frekvence. Dle manuálu jde o následující programy:

  1. Program k zahřátí před sportováním. Slouží k aktivní stimulaci různých svalových vláken (pomalu, rychle, středně rychle, rychle a explozivně)
  2. Program k vypnutí a odvodnění svalu. Užitečný pro rychlé opětovné dosažení svalové formy po nečinnosti nebo po době redukované tělesné aktivity.
  3. Základní tréninkový program. Tento program byl vyvinut pro zlepšení vypnutí, síly a pružnosti svalu.
  4. Pokročilý program fitness. Vhodný pro zanedbané a trénované svaly.
  5. Program pro zvýšení vytrvalosti svalu. Slouží ke zlepšení síly svalu ve spodních extrémech bez nadměrného zatížení kloubů a torza.
  6. Program tvorby svalu. Byl speciálně vyvinut pro zlepšení vytrvalosti a stimulaci tvorby svalu.
  7. Program pro kosmetickou definici a k ošetření lokálního uložení tuku. Tento program stimuluje svalové kontrakce. (Lizz podotýká - houbeles)
  8. Program pro kapilární systém. Byl vyvinut pro sportovce a zcela využívá kapilární systém.
  9. Program k uvolnění. Urychluje znovu obnovení optimálního stavu svalu.
  10. Analgézní konstantní program T.E.N.S. uvolňující svaly. Program k uvolnění svalů pomocí cílené aktivace různých skupin svalů.
  11. Programová intenzita a rychlost. Tento program je používán v konečné fázi přípravy, ve fázi odpočinku jako zvýšení rchlosti odporu.
  12. BBG-program napínání (nohy-břicho-hýždě). Tento program slouží k napínání určitých oblastí těla.
  13. Použití v obličeji. Tento program byl vyvinut pro osoby, které chtějí napnout svaly v obličeji, zvláště žvýkací svaly a mimocké svaly, které obličeji propůjčují výraz.

Nejste z toho moudří ? My také ne. Více snad napoví nasazení na umělou zátěž a paměťový osciloskop.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 75 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 75

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara