DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Kolem popisovaného zařízení se na české elektroúchylné scéně rozhořel poněkud nezdravý humbuk ještě před jeho uvedením na trh - jako lákavá se jevila především jeho cena (799,- Kč v akci sítě Plus) a tradičně zavádějící propagační obrázek, vzbuzující dojem, že zařízení je signálově programovatelné (pravá část "sinusovky" je zřetelně doretušována). Cílem této recenze je poskytnout objektivní pohled na vlastnosti výrobku, dle Líziných slov vyráběného pro Němce v Číně s ovládáním pro blondýny :-) První část recenze je zaměřena na technické řešení a vzhled výrobku.

Obsah dodávky:

129-2990_img

Zařízení je dodáváno v kartonové krabičce a je uloženo do předformovaného blisteru - obal je zjevně pouze prodejní, pro uložení výrobku ani pro jeho další transport se absolutně nehodí. Ocenit je třeba reálnou fotku výrobku na obalu, naopak absence jakýchkoliv údajů o jeho vlastnostech nutno považovat za zdařilý obchodní trik. Dodávka obsahuje samotný generátor, dvojici propojovacích kablíků (jak jinak, než s proprietárním řešením konektorů), čtveřici klasických gelových elektrod 30x30 mm (opět s technologicky nevhodným textilním krytím, majícím za cíl redukovat počet použití a zabránit jejich čištění), startovací sadu baterií AAA a nečekaně obsáhlý a polygraficky solidně zpracovaný manuál.

Mechanická konstrukce.
Jednotka o rozměrech 134x64x18 mm (zhruba kalkulačka staršího provedení) a váze 200 q včetně baterií padne vcelku příjemně do ruky. Pouzdro je metalizované, kvalitu prověří čas, rozhodně však nejde o klasický čínský šunt, cílovým zákazníkem je německý trh a výrobek je tudíž navržen s ohledem na jeho požadavky. Designérovým cílem bylo vytvořit zdání luxusu, které ovšem použité materiály poněkud shazují a některé vysoce lesklé části budou brzy dojem kazit. Techologicky nepochopitelná a provozně zcela nevhodná je pak drážka, oddělující obslužnou část s displejem od prostoru pro články.Konektory jsou osazeny z přední části, jejich provedení je opět nezáměnné s výrobky jiných dodavatelů. Ovládání je soustředěno, či spíše rozděleno do tří ne zcela logických bloků - zleva a zprava od displeje a ve střední části přístroje. Tlačítka mají poněkud nepříjemný proklik a jejich ovládání vyžaduje nepřiměřené úsilí. Výsledný dojem opět shazuje jejich silně metalizovaný vysoce lesklý povrch. Displej nemá dle očekávání podsvícení a jeho kvalitu lze ohodnotit jako lepší průměr.

Napájení a provedení elektrické části.
Jednotka je napájena trojicí článků AAA s provozní dobou v řádu desítek hodin - lze tedy očekávat vyšší provozní náklady. Mám za to, že jejich náhrada články AA by zařízení jenoom prospěla, i za cenu větší tloušťky pouzdra. Všechny články jsou umístěny velmi těsně, prostor pro ně je dobře vyřešen a ani při silném zmítání subjektu nehrozí ztráta kontaktu. I u této jednotky bude velkým problémem vyřešit alternativní konektory, neboť celá konstrukce je velmi stísněná. Kladem je naopak dobře čitelný a vcelku rozumně rozvržený displej.

Elektrody
Dodány jsou čtyři základní elektrody v provedení s textilní krycí vrstvou, pryžovým nosičem a gelovou pracovní částí. Kontaktní plocha má vynikající vlastnosti, ani po oschnutí se neprojevuje významná ztráta lepivosti, proudové rozložení lze označit jako excelentní. Vodiče přívodního kablíku jsou do plochy elektrody rozloženy fólií, jejich individuální úprava je prakticky vyloučena vzhledem k tloušťce fólie. Pro odkládání elektrod je určen PE plátek, usnadňující opakované snímaní elektrod a zabraňující vyschnutí gelové vrstvy, výrobce navíc doporučuje skladovat elektrody v přiloženém těsném obalu. Hodnotíme velmi kladně. Délka přívodního kablíku je poněkud spartánská, při komplikovanějším vzorci osazení elektrod již mohou překážet kolíčky. Přívodní kablík je slučitelný se všemi běžnými kolíčkovými systémy, můžete tedy použít takřka libovolné elektrody z vlastních zásob.

Předběžné resumé pro méně trpělivé.
Předběžný závěr je skeptický - přes velmi výhodnou cenu a solidní zpracování jsou uživatelské vlastnosti jednotky na hranici použitelnosti. Technicky ani bádavě zaměřeným jedincům nemůže přinést takřka nic - programy jsou natvrdo nastaveny ve firmware jednotky a nejsou dokumentovány, displej přes svoji velikost a relativně zajímavý návrh uživatele informacemi o frekvenci, šíři pulsu ani výstupním napětím nezatěžuje. Jediným regulovatelným prvkem je intenzita, v absurdní škále 0-50, ačkoliv hodnoty kolem 20 jsou již na hranici snesitelnosti i hodně otrlých testerek. Krok regulace je navíc lineární, tedy projevuje se v něm stejná nectnost, jako u digitálního tensu od Conradů. Kladně lze naopak ocenit, že ani v případě ztráty kontaktu elektrod nedojde k vynulování regulátoru intenzity. Cílovou skupinou uživatelů by tak mohly být osoby, netrvající na široké variabilitě použití a používající elektrohračky spíše pro ET techniky - výkon je pro ně víc, než postačující. Použitelnost pro ES bude diskutována v části o programech.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 141 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 141

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara