DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

WACO (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.), převzato včetně fotografie s laskavým svolením z Wacova doupěte, práva vyhrazena tamtéž.

wacoAsi málokomu je neznámý český film Postřižiny s Magdou Vašáryovou v roli rozpustilé ale oddané manželky správce malého českého venkovského pivovaru. Mnohý si vybaví trampoty pana správce s vlastním motocyklem, někdo scénu koupele paní správcové s nádherně dlouhými vlasy a někdo si pamatuje Pepinovo „panoptikum o pohlavní zdravovědě“, kde v hlavní roli vystupují fialově světélkující jiskřivky, kterými pan správce odhání od své ženy různé zlé myšlenky. Někteří dokonce pečlivě ochraňují jeden či více lepenkových či dřevěných kufříků vyrobených v první polovině minulého století, obsahujících elektrizační přístroj spolu s několika dochovanými skleněnými elektrodami. Přístroj má kombinované působení - lokální stimulace slabým vysokofrekvenčním proudem, mírné prohřívání a dezinfekce ozonem, vznikajícím v okolí vysokonapěťové výbojky. Potěchou oka je pak hra fialového výboje uvnitř elektrody, indikující intenzitu procházejícího proudu. Klasické provedení přístroje užívá přerušovač s jiskřištěm a laděný transformátor s velkým převodním poměrem, násobícím napětí v jiskřišti. Tedy klasický Teslův transformátor, připojený přímo na síť. Problematická bezpečnost, širokopásmové rušení okolí a omezený rozsah regulace výkonu jsou nepříjemné průvodní jevy této klasické konstrukce.



Velmi mě potěšila existence obdobného zařízení v moderním bezpečném provedení. Podle údajů výrobce má přístroj dokonce atesty a schválení SÜZ, SÚKL, TESTCOM a EZÚ. Lehký plastový kufřík o rozměrech 23x22x8 centimetrů skrývá válcové pouzdro o průměru necelých pěti centimetrů, dvacet centimetrů dlouhé. Na jednom konci je kužel a otvor pro zasunutí elektrody, na druhém jsou dvě zdířky pro připojení zdroje a zpětné elektrody a plynulý regulátor výstupního výkonu od nuly do maxima. Přístroj váží necelých 300 gramů a není pochyb že v nitru se skrývá moderní elektronika. Napájení zabezpečuje čtyřiadvacetivoltový transformátor k zasunutí do zásuvky v bezpečném provedení s dvojitou izolací. Kapacitní vazba se sítí a potažmo s uzeměním tedy není nijak velká. Právě z tohoto důvodu je přístroj vybaven zpětnou elektrodou – osm centimetrů dlouhým dutým kovovým válečkem o průměru necelých dvou centimetrů. S přístrojem je propojena téměř dvoumetrovým kablíkem s banánkem a lze ji tedy snadno zaměnit za elektrodu jiného, oblíbenějšího provedení. S přístrojem je rovněž dodávána základní plochá diskové elektroda o průměru necelých tří centimetrů. Volitelně lze získat hřebenovou, bodovou, krční a rovnou elektrodu, zesilovací elektroda s vloženým vodičem je rovněž k dispozici. Všechny elektrody však, na rozdíl od těch klasických, vydávají jasně oranžové světlo.

Leták který mám k dispozici uvádí jako příklady aplikací podpůrné kosmetické zásahy, zlepšené vstřebávání preparátů, ošetření zánětů a bolestí svalů, kloubů, modřin, regeneraci kůže a úlevu od migrén. Mě však zajímalo využití poněkud dále za těmito představami. Pokud přístroj aplikujeme sami na sobě, držíme jej v ruce a díky tomu zpětná elektroda není nezbytná. Při přímém přejíždění po kůži jsou pocity docela příjemné, elektrodu není třeba vysloveně přitlačovat. Mírné oddálení vyvolá celý roj jisker přeskakujících mezi elektrodou a kůži, které při zvyšování výkonu a vzdálenosti přecházejí od velmi příjemného mravenčení až po docela nepříjemné bodání. Kdo chce jít ještě dále, použije bodovou elektrodu. Pokud se trefíte do některého akupunkturního bodu, dojde i na ET. Fialové blesky přeskakují do vzdálenosti pěti milimetrů a místnost se plní pachem ozónu, který je ve větších koncentracích nebo při delší expozici nebezpečný.

Díky zanedbatelné hmotnosti a nízkému napájecímu napětí lze přístroj snadno provozovat na baterii v místech, kde není elektrický proud. Jediným slabým místem je uzávěr kufříku, který má tendenci se samovolně otevírat.

Cena přístroje v základní sestavě lehce přes čtyři tisíce jej sice posouvá do kategorie „jen pro vážné zájemce“, rozhodně však není přemrštěná vzhledem k jeho možnému využití a cenám obdobných produktů v zahraničí. A cena elektrody – 350 korun je také akceptovatelná, uvědomíme-li si, že skleněná výbojka je při opatrném používání prakticky věčná.

V případě zájmu o předvedení či další informace kontaktujte v Praze Alderona, na jižní Moravě pak přímo

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 212 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 212

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara