DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Nehledě na vpravdě miniaturní rozměry, produkuje zařízení vcelku kvalitní signál. Měření výstupu probíhala ve třech úrovních, nejprve do náhradní zátěže 500 Ohm (pro udržení podmínek, srovnatelných s testem analogové jednotky), následně pak metodou "luquid cunt" s již referenčním véčkem 2Ax140/32 a poslední sada měření proběhla za běžného provozu. Pro připojení náhradní zátěže byly použity stejné samolepící elektrody, jako v testu analogového přístroje. Měření ukázalo velmi dobrou stabilizaci výstupního proudu v impulsu, ukazatel výstupní intenzity skutečně indikuje impulsní proud. Pro měření byl použit jednak paměťový (a velmi snadno přenosný) osciloskop Textronix TDS1000, jednak osvědčený ruský čtyřkanál C1-103.

mereni_img

Co tedy zařízení produkuje

vlevo pulsy volně běžícího generátoru, vpravo EMS burst

pulse1_imgems1_img

vlevo režim TENS s modulací, vpravo EMS s modulací

tensmod_imgemsmod_img

vlevo cyklující režim TENS, vpravo reciproký režim EMS

tenscyc_imgemsrecip_img

Výsledné dojmy nejsou špatné - zařízení je prosto základního problému běžných sexshopových hraček - impulsů v jedné polaritě. V režimech EMS jsou důsledně generovány pulsy obou polarit s nevýznamnou stejnosměrnou složkou. V režimech TENS je tvar impulsu horší, zejména na sestupné hraně je patrný překmit. Není jasné, proč je některých burstech generován třetí impuls - možnou příčinou je neošetřená chyba ve firmware jednotky. Zákonitost v jeho výskytu se nalézt nepodařilo.

Resumé.
Koupit či nekoupit ? Základním problémem je cena - něco přes čtyři tisíce je vcelku dost peněz. Zařízení se rozhodně vyplatí pro profesionální praxi, což ale zjevně není kontingent přátel Eleferna. Pro domácí hraní má jednotka opodstatnění u osob se smyslem pro metodiku a pořádek, jimž zajistí potřebnou opakovatelnost výsledků. Přesnost nastavení frekvence i intenzity je v obou kanálech výborná. Výkonově je jednotka postačující i pro značně odolné jedince, možnost dalších úprav bude předmětem dalšího testování. Závěr testovacího týmu - koupit, nebo sdružit prostředky ve větší tlupě a koupit :-)

Aktualizace (08.10.2007)
Zařízení v modifikované úpravě (a cenu proto vyšší, než odpovídá rabatu) lze zakoupit i zde na Elefernu - recenze vznikla v dobách, kdy jsme o jeho prodeji neuvažovali, považujeme ale za poctivé nechat ji v původní podobě. Zájemce zároveň prosíme, aby nepřihlížel k poslednímu odstavci. Namísto toho zájemcům umožníme zařízení otestovat ještě před uzavřením objednávky :-)

 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 67 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 67

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara