DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Popisované zařízení je na českém trhu vcelku horkou novinkou, v katalogu dodavatele se objevilo těsně před loňskými Vánocemi a recenzovaný exemplář má výrobní číslo 508, lze tedy předpokládat, že nejde o zcela sériový kus. Designem a užitnou hodnotou ale může být výrobek zajímavý nejem pro začínajíc elektroúchyly. Funkcionalita do jisté míry nahrazuje jednotku Rejnok, byť za Rejnokem zaostává v programovatelnosti a kroku nastavení výstupní intenzity, frekvence i činitele plnění. Test je rozsáhlý, proto bude rozdělen do tří částí. V této části bude rozebrána celková konstrukce zařízení, druhá část bude věnována obsluze a firmware jednotky, třetí část pak bude zaměřena na elektrické parametry výstupu.

Obal a dodávka.

112_1212_img

 

Zařízení je dodáváno v praktické v praktickém plastovém pouzdře velikosti knihy. Pouzdro je vystláno středně tuhým molitanem s výřezy pro samotný generátor, klip na opasek a spojovací materiál. Elektrody a manuál jsou poněkud neohrabaně volně uloženy do víčka. Samo provedení molitanového lože připomíná spíše dílo zručného amatéra, lze ale předpokládat, že zběhlý přítel ES/ET si výrobek finalizuje v souladu se svými potřebami a zvyklostmi. Součástí dodávky je samotný generátor, čtveřice samolepících elektrod 40x40 mm, dva propojovací kablíky s klasickým proprietárním konektorem na straně jednotky a normalizovanými kolíčky pro EKG/EEG elektrody na uživatelské straně a konečně nepříliš použitelný návod k použití. Všichni testující se shodli na tom, že ambaláž ceně zařízení příliš neodpovídá.

Mechanická konstrukce.
Jednotka má poněkud atypickou konstrukci véčkového mobilního telefonu, pouzdro se skládá ze dvou částí spojených kloubem. Konstrukce u testujících vyvolávala rozporné reakce, část testujích byla provedením nadšena, druhá část (převážně z řad mužů) vyjadřovala pochybnosti o spolehlivosti a trvanlivosti tohoto technického řešení. Nespornou výhodou jednotky je její kompaktnost, zařízení má ve složeném stavu rozměr 94x65x31 mm, na výšce se ale ještě podepisuje vyčnívající prostor pro konektory, přidávající na výšce 8 mm. Jednotka se tedy snadno vejde i do kapsy i košile a díky možnosti osazení klipu ji lze elegantně umístit i na lem kalhotek subjektu, neboť hmotnost bez baterií nepřesahuje 90 g. Prostor pro baterie je tradičně umístěn na spodní straně a vkládání i vyjímání dvou článků AA je vyřešeno výrazně lépe, než u jednotek 402/804 S. Konektory jsou proprietární a pro jejich umístění je na spodní stěně jednotky vytvořen výstupek, umožňující současně i rozevření véčka do plochého tvaru. Z obrázku je i dobře patrné provedení kloubu. Další nerovnost pouzdra je na horní ploše modulu klávesnice, kam se promítá spodní část bateriového prostoru. V důsledku tohoto řešení a poměrně velkého průměru kloubu jsou tak tlačítka poněkud utopena, což snižuje riziko jejich nechtěného stisknutí.
Klávesnice je tvořena šesticí tlačítek s vcelku příjemným stiskem, okamžik sepnutí není, bohužel, dobře indikován - velmi pravděpodobně jde o stejný druh kláves, jako u dálkových ovladačů, tedy o gumovou membránu s vodivými ploškami, spínající proti hřebínkům na plošném spoji. Ehm, popisky klávesnice jsou v němčině. Displej je nepodsvícený, leč vcelku dobře čitelný, vyráběný zřejmě na zakázku.

Napájení a provedení elektrické části.
Jednotka je napájena dvojicí článků AA s provozní dobou v řádu stovek hodin - odběr přístrojku je i při vysokých hodnotách výstupního proudu nepatrný. V souvislosti s tím zamrzí chybějící podsvícení displeje. Oba články jsou umístěny velmi těsně, prostor pro ně je dobře vyřešen a ani při silném zmítání subjektu nehrozí ztráta kontaktu. Pro snazší vyjímání je dno prostoru pro baterie opatřeno tkanicí, kontakty jsou robustní. Naopak kontakty pro připojení elektrod zůstávají v kvalitě, nedosahující úrovně náročnějších požadavků. U této jednotky navíc bude velkým problémem vyřešit alternativní konektory, neboť celá konstrukce je velmi stísněná. Kladem je naopak dobře čitelný a vcelku rozumně rozvržený displej.

 

Elektrody
Dodány jsou čtyři základní elektrody v provedení s textilní krycí vrstvou, pryžovým nosičem a gelovou pracovní částí. Kontaktní plocha má vynikající vlastnosti, ani po oschnutí se neprojevuje významná ztráta lepivosti, proudové rozložení lze označit jako excelentní. Vodiče přívodního kablíku jsou do plochy elektrody rozloženy stromečkovým rastrem, takže individuální úprava tvaru není (při jisté oparnosti) vyloučena. Pro odkládání elektrod je určen PE plátek, usnadňující opakované snímaní elektrod a zabraňující vyschnutí gelové vrstvy. Délka přívodního kablíku je poněkud spartánská, při komplikovanějším vzorci osazení elektrod již mohou překážet kolíčky. Přívodní kablík je slučitelný se všemi běžnými kolíčkovými systémy, můžete tedy použít takřka libovolné elektrody z vlastních zásob.

Předběžné resumé pro méně trpělivé.
Vysokému ohodnocení jednotky brání její cena, blížící se čtyřem tisícům korun. Z hlediska užitných vlastnosti tak, jak budou popsány dále je zařízení velmi vhodné pro středně zkušené uživatele bez ambic experimentování s programováním a průběhy. Za vynikající nápad lze v tomto pohledu považovat plně digitální řízení (byť s ne vždy zcela vhodně zvoleným krokem) a množinu přednastavených průběhů. Ze problematické považujeme způsob připojení elektrod a v neposlední řadě i mechanické provedení jednotky.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 124 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 124

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin