DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Dovoluji si nabídnout široké eleferní obci funglovou hračku z vlastní dílny, teda spíš bastlírny - trojpólové véčko. Upozorňuju předem - potřebujete soustruh, vrtačku a celkem dost zkušeností s obráběním. Dál už je to jednoduché - kovovou kulatinu, nejlépe materiál, který jde pájet, i když konstrukce snese i šroubované spoje a teflonovou nebo silonovou tyč. Postup je triviální - vystružíte si segmenty (hlavu, kroužek na G-bod a segment pro poševní vchod, z izolační tyčoviny uříznete dva izolační mezikousky a v čelech je upíchněte, aby bylo místo pro hlavičky šroubků, co budou držet vodiče. Rozměry neuvádím, počítám, že je máte každý u partnerky v oku nebo v ukazováku. Průměr zvolte radši větší, kočka se přizpůsobí a je to lepší, než aby mrmlala, že je jí hračka volně a štípe z nadproudu. Je vystruženo a budeme montovat.

Do hlavy přijde vyvrtat díra a závit pro svorný šroub. Čtyřka by byla postačující, měl jsem po ruce dlouhou šestku, což se mi docela hodilo - vyvrtal jsem do něj souose závit pro zdířku. Pro humanitáře uvádím, že díra je slepá :-) Mimo osu pak ještě jednu dírku se závitem M3 pro přívodní drát.

Přední izolační mezikus - osová díra pro svorný šroub.

Střední segment - osová díra pro svorný šroub, M3 pro šroubek přívodu.

Zadní izolační mezikus - osová díra pro svorný šroub, průchozí díra pro vodič.

Vchodový segment - tady je práce o něco víc, ve dnu (tedy v tom místě, co zůstane venku) je upíchnutí pro izolační talířek, já použil jakousi hotovou teflonovou podložku, jinak osová díra pro svorný šroub, průchozí díra pro vodič - nic nepochopitelného. A ještě jedna díra po straně pro banánek.

Sesadit to dohromady je celkem jednoduché, když nezapomenete ve správném pořadí navlékat vodiče. Konec vodiče středního segmentu má na sobě očko a přes něj je trojkou šroubkem chycený k segmentu, druhý konec je pájený ke zdířce. Celek se opatrně, ale ppevně stáhne k sobě středovým šroubem.

Výhodou téhle konstrukce je, že je rozebíratelná a dobře se čistí. Když vám někdo maže tak, jak Helena, je to dost užitečná funkcionalita :-)

Celkový pohled

trojpol_1

Zešikma:

trojpol_2

Zezadu
Utekla mi hloubka ostrosti, ale ono je to z kamery, neměl jsem digitál, tak podle toho ty obrázky vypadají.

trojpol_3

A to je vše. Hrajte si opatrně a hlavně neblbněte. Ať vám dobře funguje. Serža serge@eleferno.cz

 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 252 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 252

Nejnovější uživatelé

  • 11591159altara
  • monk
  • Nicoletta02
  • G45HRLE5 www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  • IvaVin