DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Popisovaná konstrukce snad ani konstrukcí není - pochází z eleferní autorské dílny a představuje trochu jiný směr v konstrukci bicích nástrojů. Nemá úplně švih rákosky a je tvrdší, než laminát. Torm jí říká spankovka. Bužírka na dobře sehnatelném nosiči přidá hračce omyvatelnost, pevnost a vyloučí zranění třískou, pokud to přeženete. Při výrobě je třeba pamatovat na to, že při použití silnějšího druhu bužírky nástroj hodně ztuhne proti nepovlečenému stavu.

 

Co potřebujete:

Tyčovinu na nábytkové kolíčky v metráži - průměr podle potřeby od čtyř do osmi milimetrů. Tenčí už se lámou, silnější už nejsou hračka. Metrovou tyč pořídíte za pár korun, dobrým zdrojem je osvědčené železářství Svoboda v Horkách u Staré Paky.
Smršťovací bužírku. K mání je dvojí - ta použitá na obrázku má koeficient smrštění 1:2 a je lesklá, poměrně silná, druhá má k=2,3, je výrazně tenčí, s matovým povrchem a elektrotechnickým potiskem. Obě jsou k sehnání v černé, modré, červené, hnědé a žlutozelené barvě. První druh stojí okolo 10 Kč za metr, druhý je dražší.
Smirkové plátno. Zobrazená hrubost 320 je zbytečně jemná, může být i hrubozrnější. Aršík stojí tak desetikorunu.

124-2484_img

Postup:
Kolíčkovina je rýhovaná - toho se s výhodou dá využít na jemné zbroušení do kužele, aby hračka měla švih. Smirkem brousíme od jednoho konce až do zhruba 2/3 délky, kuželovitost kontrolujeme podle hloubky drážek. Na koncích srazíme hranku. Brousit lze poměrně dost. Při kontrole švihu pamatujte na tuhost bužírky - švih polotovaru dříku by měl být vyšší, než požadovaný švih hračky.

124-2485_img

Finiš.
Navlečeme bužírku s mírným přesahem a horkovzdušnou pistolí smrštíme. Během smršťování hračkou otáčíme, aby smrštění bylo rovnoměrné.

124-2486_img

A to je vše. Na spodním obrázku jsou hotové dvě, jedna z tyčky 4 mm, druhá z průměru 7. Ať vám dobře fungujou. Hrajte si opatrně a hlavně neblbněte.

124-2487_img

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 132 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 132

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara