DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Dále popsaný motorek objevil Waco. Jako akční člen pro jednotku Vibra má ideální rozměry i charakteristiky. Motorek je velmi plochý, rovina rotace excentru odpovídá tvaru disku, vektor vibrace tudíž obíhá v rovině disku. Motorek má obě čela rovná, vhodná k přilepení, které je ostatně i doporučeným způsobem jeho zabudování do konstrukce - žádné další montážní prvky motorek nemá. Lepit je ovšem třeba s rozmyslem, na spodní straně motorku je jeho hřídel vyvedena ven. Poněkud nešikovné je připojovací místo - jde o vynesené pady pružného plošného spoje s pochybnou pájitelností, byť plošky jsou ocínované. Kvalitní připojení vodiče vyžaduje mikropáječku a jistou zkušenost. Během pájení je třeba šetřit tavidlem ! Motorek není těsný ! Po připájení přívodních vodičů lze pouze doporučit překrytí spoje smršťovací bužírkou, jak kvůli mechanické ochraně, tak i pro zlepšení těsnosti.

Výhodou je to, že motorek je navržen jako třívoltový, velmi dobře si proto rozumí s Vibrou a i po delším provozu jeho teplota nedosahuje nepřijatelných hodnot. Vibrační efekt není tak výrazný, jako u motorků s rotujícím závažím (u 1E120 slouží jako excentr samotný rotor), při vhodném umístění na konec delšího ramene lze ale dosáhnout uspokojivého efektu. Příznivá je i cena, pohybující se podle dodavatele v okolí sta korun.

Parametry motorku 1E120 (výrobce Sanko-Yokyo Japan):
Celek:
Průměr 0.55" = 14 mm
Výška 0.13" =3,3 mm

Rychlost otáčení při nominálním napětí 3,0 V - 4500 ot/min.

Napětí/odběr naprázdno/odběr jmenovitý/odběr nakrátko
1,5/-/18/117
3/-/45/134
4,5/-/90/280
Maximální povolené napětí motorku je 3,8 V.

1e120

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 35 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 35

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara