DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Za prvé bych se chtěl omluvit těm z několika mála přítomných, které to zajímalo, za svůj krátký a zmatený úvod na Poště. Milkov je v hodnocení příliš velkorysý a já se na nic jako úvodní slovo nijak nepřipravoval. Takže jsem se opravdu snažil využít ty čtyři vteřiny po okamžiku, kdy mi - zcela nečekaně - Milkov s úsměvem řekl: "Tak, Frodo předávám ti slovo a zahaj si to." Sice mě napadlo, že bude třeba vysvětlit skupině nějaká fakta a něco málo teorie, netušil jsem ale, že tak budu činit do tváří s mírně nedůvěřivým a mírně pobaveným úsměvem a sledovat uhýbavé pohledy, jaké asi vídává každý kantor před výběrem žáka na zkoušení. Takže jsem řekl to nejnutnější, zřejmě vynechal hlavu a patu a kdyby to Lotta nezachránila, opravdu nevím, jak bych agitoval dál.



Sám jsem si od Elektropošty sliboval jediné - potřeboval jsem v praxi otestovat, zda je výkon jednotky TENS dostatečný a ovládání i pro laiky snesitelné. Předpokládal jsem, že reakce subjektů na účinky elektrostimulace bude silně individuální a tudíž je třeba praktických testů. Předpoklad se potvrdil. A navíc se ukázalo, že coby konstruktér jsem příliš ohleduplný :o) Ve výsledku byla mez napětí a proudu, v mém prototypu přednastavená jako maximální, nedostatečná. Jinými slovy, k tomu, abych uvěřil, že pochva "snese" 20x vyšší proud než bříško ukazováku a výsledný vjem je přitom na ukazováku téměř bolestivý, zatímco v pochvě sotva citelný, jsem to musel vidět na vlastní oči. Verdikt je jasný: 100V nestačí, stejně jako schopnost dodat ve špičkách max. 30mA. Teď mám ovšem dilema, protože vyrobit podstatně výkonnější zdroj při zachování jeho napájení z baterek nebude (alespoň pro mě) triviální záležitost.

K průběhu měření bych ještě rád podotknul, že ačkoliv se mi docela dařilo odfiltrovávat okolní ruch ryze hospodské povahy, nešlo přeslechnout časté a hlasité pokusy několika jedinců o obscénní vtípky. Vzhledem k této atmosféře obdivuji obě dobrovolnice, že to nevzdaly. Předpokládám, že opatření konspirativního charakteru, která budou propříště přijata, umožní v komornější náladě dodatková měření, protože kdybych v ten pátek připojil k elektrodám ještě multimetr (který jsem za tím účelem měl s sebou) a osciloskop, proměnila by se akce zřejmě v ZOO. Další semináře si představuji tak, že jak v úvodu, tak během vlastních praktických zkoušek budu rámcově vysvětlovat, co a proč právě činím(e) a uvítám dotazy. Jsem toho názoru, že masovému rozšíření elektrostimulace na poli erotiky brání obecně technická neznalost a množství předsudků. V praxi mi to mj. beze zbytku potvrdily debaty na toto téma na x chatu, i když směsice arogance a ignorace, se kterou jsem se tam setkal, bude spíše extrémem :o)  Každopádně nebudu odsuzovat laické dotazy a pokusím se poskytnout srozumitelné odpovědi. Tenhle systém postupného objasňování problematiky TENS jsem chtěl zavést už na proběhnuvším semináři. Vzhledem k situaci jsem se místo toho jen snažil zbavit oba měřené subjekty nervozity, pomoci jim seznámit se s prozatimními ovládacími prvky a ověřit základní funkce.

Poslední věc k semináři 2: Všiml jsem si šeptaných dohadů na téma vzhledu mého prototypu TENS. Vážení, je to PROTOTYP. Výsledný výrobek bude samozřejmě v krabici s úhlednými ovládacími tlačítky s popisem, bude k tomu manuál a pravděpodobně to bude o polovinu menší než bastl, který jste viděli na semináři. Prototyp vypadá tak jak vypadá z toho důvodu, že se pokouším vyrobit "cosi, co tady ještě nebylo". Takže se v konstrukci nemohu opřít o něco, co už někdo jiný vyrobil/publikoval a cesta vývoje je plná hledání, odboček do slepých uliček a zkoušení jiných variant řešení jednotlivých částí zapojení. Konstrukce na univerzálním plošném spoji mi umožňuje rychlejší změny a úpravy.

S pozdravem  Frodo
mailto:
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 128 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 128

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara