DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

obr2obr3Rád bych také přispěl "svojí troškou do mlýna" a možná se někomu návod bude hodit. V Hornbachu (možná i v jiném, stejně orientovaném (sortimentem) obchodě) si koupíte dřevěnou tyč o průměru 23mm (35mm) a dlouhou 900mm. Cena je za slabší tyč cca 47,- Kč (97,- Kč). U nás je ve stejném regálu jako jsou polotovary na schodiště, hned u hoblovaných smrkových latí a lišt. Když budete dobře vybírat, najdete opravdu kvalitní kousky (barvou i stavem povrchu). Pak navštívíte regál se spojovacím materiálem a koupíte si dvě lešenářská oka (vybírejte pečlivě, občas na nich zůstane kapka po svařování a ta by mohla působit problémy).
Doporučuji ta nejkratší, i tak bude potřeba vyvrtat díru celou délkou vrtáku. Oka jsou na váhu a dva kousky přijdou dohromady bratru tak na 55,- Kč. Pak už stačí jenom tyč z obou stran v ose navrtattady doporučuju na dvakrát a to 2/3 hloubky vrtákem 8mm (stejně jako oko) a zbývající 1/3 vrtákem 6mm. Oko totiž nemá úplně typický závit do dřeva a takhle bude lépe držet. Zavrutujte (šroubují se šrouby, že) obě oka (oči jsou životné(?)) a rozporka je hotová. Tedy, pro někoho pouze polotovar, protože fantazii pro povrchovou úpravu se meze nekladou (nalakovat, ovinout pruhem kůže či koženky....), ale já mám radši přírodní materiály. Pokud nepočítám cenu vrtáků do dřeva a vrtačky (předpokládám, že tyhle věci má každý kutil doma nebo na chalupě, nebo u tchána, dědečka, strýčka?.) pohybuje se cena slabší verze někde lehce na 100,- Kč (155,-Kč). Tak ať Vám slouží stejně dobře jako tahle:.
obr4

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 275 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 275

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara