DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Pravidelní návštěvníci Eleferna zajisté zjistili, že se ztrátou Staré pošty (mimochodem, ono místo se teď nazývá Nová pošta, čímž se noví majitelé pokoušejí zamést i poslední stopy po úchylstvu) silně utrpěla i společenská a odborná eleferní aktivita. Přece jen není jednoduché zorganizovat seminář - a to zejména seminář akčnější - na kterém najdou své jak příznivci teoretické a konstruktérské stránky tématu, tak i akčně založené kusy, pro něž je elektrotéma jenom třešničkou na bdsm dortu. Pokusy s projektem Bílá hora skončily velmi rozpačitě (v důvodů obecně známých - do úchylné hospody na mýtince začali hospodskému chodit úchylové) a polosemináře v rozličných pražských doupatech též nepřinesly žádoucí stabilitu a pokrok. Poptávka ale dala objektivně vzniknouti nabídce a na provázkovacím semináři na Tvrzi nabyl projekt Jiskření I. reálných obrysů ve spojení s termínem - seminář bude na Tvrzi, bude vícedenní a vyzkoušíme, jak to bude fungovat.

 

Pro nedočkavé mohu uvést hned z kraje, že všichni chtěli, aby to bylo co nejlepší a skončilo to, jako vždycky :-) Co se jednoznačně nepovedlo a za co se upřímně kaji, byla nabídka materiálu - vymstila se mi lenost při kompletování zavazadel a jedna z tašek skončila v radiovoze někde v okolí Černé v Pošumaví. Nevydařil se ani time management, což je ale s majitelkami lokálního zloděje času celkem běžné.

Na Tvrz dorazila eleferní skupina v kombinaci antropomorfní kočky Darkness a mé maličkosti v pátek kolem osmé večerní, abychom na místě zjistili, že nemoc sklátila Maxe a Bitchinku spolu s další částí tvrdého úchylného jádra. Složení přítomných se tak velmi přiblížilo původně plánovanému semináři pro elektrozačátečníky, komplikovanému ovšem absencí zkušené testerky a chybějící taškou. Ač ateista, pokřižoval jsem se, nechal si nalít kafe do skoropůllitru a pustil se do stručného úvodu problematiky. Publikum se projevilo jako dostatečně zvídavé a disciplinované, takže plynulý přechod od kafe k pivu a od obecné problematiky k bezpečnosti a následnému výkladu fyziologie působení proběhnul vcelku úspěšné. Namísto ochořevší testerky nakonec zaskočila En, pro kterou první zkušenost s elektřinou nakonec vyšla ve velmi neočekávané roli. Více napoví obrázky v členské sekci.

Po jedenácté hodině večerní pozornost publika poněkud upadla a výklad se změnil spíše v besedu, prokládanou stále častějšími praktickými ukázkami. Bez ohledu na opakované ujišťování, že chlapy nedělám si nakonec hračky vyzkoušeli i mnozí přítomní pánové. Někteří ze zúčastněných projevili přání vyzkoušet si hračky ne zcela na veřejnosti (boom testování v soukromí ovšem vypuknul až v během sobotního večera) a další se rozhodli věnovat se tradičnějším formám hraní. V důsledku toho se seminář vcelku plynule změnil na běžný sraz s elektrotématikou, pivem, špílci a nápady - v mém případě únava z minulé (pracovní) noci zvítězila někdy kolem jedné hodiny popůlnoční, nicméně mnozí z úchylů setrvali výrazně déle. Východočeská sekce v doprovodu vanilkového manžela opouštěla vozem seminář nad ránem se slovy, že doma pláčou hladové děti a bučí nedojený dobytek.

Sobotní den proběhnul ve znamení volného programu a spánku, takže seminář se podařilo obnovit relativně pozdě, s mírně obměněnou akční skupinou, zato ovšem v mnohem méně formální atmosféře. Výklad přecházel spíše do diskuse a množství nápadů (biologickým elektrodám z mrkve, banánu a zázvoru bude věnován samostatný text) by zasloužilo diktafon a pilnou sténografistku. Pozornost vyvolávaly i kolující pomůcky, mimo jiné i elektroda s absolutní proudovou hustotou a tradiční generátor z polního telefonu, který si i přes všechna varování neopomněli někteří vyzkoušet na vlastním či vlastněném těle. Někdy kolem deváté došlo ke kondenzaci dosud homogenní tlupy účastníků kolem jednotlivých pomůcek a následnému masovému ověřování jejich uživatelských vlastností ať již ve veřejném prostoru nebo v soukromí.

Něco postřehů k prostorám a dění obecně - Tvrz je, nehledě na obskurní lokaci, místem k akčnímu dění přívětivým a dostupným pro moravské a slovenské účastníku. V důsledku toho je zde možnost potkat nové příjemné lidi a přiřadit si k osobám, známým dosud pouze pod nicky tváře a jiné atributy. Z umístění Tvrze profituje i východočeská sekce, nám ostatním do značné míry ulehčuje přístup nový úsek D11, byť kličkování po okreskách mezi sjezdem před Pardubicemi a Holicemi či Vysokým Mýtem vrací časový bonus k nule. (Zpáteční cesta proběhla po silnici 35 přes Hradec a Obědovice se zhruba stejnou potřebou času). Ale zpět k Tvrzi. Akční prostor byl prohlášen za nekuřácký a jak se přítomní shodli, ku prospěchu věci. Doporučuji zachovat i pro jiné akce. Co se topologie místa týká, pro účely výkladu s ukázkami poněkud chybí dobře viditelný prostor s fixací a možnosti pohybu kolem - předěl akční a společenské části je pro tento účel příliš striktní, jak je dobře patrné z obrázku :-) Pes není součástí akčního dění - během semináře nebylo poškozeno žádné zvíře.

IMG_1389072_r

K organizaci - zvolená forma se ukázala jako životaschopná, poměr pouze zainteresovaných a zainteresovaných až do chuti zkoušet se ukázal jako (téměř) ideální. Doladění bude vyžadovat časový management a pravděpodobně i nějaký druh ankety, spojené s registrací pro jemnější plánování aktivit. Bydlení, kuchyně i další logistické záležitosti Tvrze byly probírány již mnohokráte a dodávat k nim již není co, snad s výjimkou konstatování neustálého vylepšování :-)

Další elektroseminář na Tvrzi bude věnován violet wandům a proběhne v dubnu.

 

Ohodnocení akce ? **** 1/2

IMG_3691

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 117 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 117

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara