DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Konstrukce: Kraftt (kraftt@eleferno.cz) Testování: Milkov (milkov@eleferno.cz) Subjekt: Vřesinka (heather@eleferno.cz)

Obr1


Tento text v podstatě neměl být zveřejněn, nicméně trvající dotazy po elektrifikovaných přísavkách pro řadu Savec 1 / Zvíře 1 mne donutily k jeho zplození :-)

Přísavky pocházejí z osvědčené konstrukční dílny Josefa Kraftta. Na rozdíl od bázové řady s těsněním O-kroužky v bázi mají rozvinutý okraj, usnadňující zatažení tkáně do celého objemu přísavky, těsnící element není aplikován, sama tkáň jej nahradí velmi dobře. Přísavky jsou navrženy s ohledem na snadné doplnění dvojice axiálních elektrod a případné využití přívodní olivky coby třetího pólu. Přísavky jsou formovány z akrylátu a objemově jsou určeny pro horní objem prsu, tedy bradavku, dvorec a případně první přilehlou zónu - dle individuální dispozice. Testovali jsme dvě provedení - nízké s objemem cca 30 ml a vysoké s objemem kolem 60 ml, k dispozici byla dvojice elektrifikovaná / neelektrifikovaná přísavka. Coby generátor posloužil modifikovaný Conrad 804S, o podtlak se staral Savec 1. Celá akce proběhla nadvakrát, nejprve za účasti Kraftta a nepřítomnosti vhodného digitálu pro focení, podruhé pak ve vymrzlém sklepě v opačné konfiguraci - pro účely tohoto textu jsem obě akce sloučil do podoby jediné.

Tolik na úvod - akce probíhala v osvědčeném podzemí Staré pošty, jako obvykle nepříliš vytopeném. Testování proběhlo ve dvou fázích - při osazení na sucho a s aplikovaným sonogelem coby lubrikantem / konduktivem. Pro každou sadu testů byl nejprve aplikován podtlak až do dosažení maximální míry snesitelnosti či zaplnění objemu přísavky a následně na druhém prsu byla ověřena elektrifikovaná verze při frekvenci generátoru cca 65 Hz (pro vyloučení fantomových vjemů) opět až do stopky. V rámci ověření byl testován kontakt elektrod s tkání (díky průzračnosti materiálu dobře viditelný), pocitový vjem a pevnost přisátí i při prudších pohybech subjektu.Testovací pracoviště vidíte před sebou.

Obr2

Dojmy z testu nízké verze.
Obr3Nízká verze se dobře hodí pro lehké formy ES/ET. Tvarově je určena spíš pro objemnější prsy, něžná dívčí ňadra subjektu v poloze M-Y na zádech nezaručují dostatečně pevné přisátí, těsnost navíc v ß-verzi zhoršuje i provedení elektrod. Při fixaci subjektu vestoje nebyl problém přisátí natolik výrazný. Objem přísavky zajišťuje vynikající natažení tkáně, díky malé výšce není problém zajistit dobrý mechanický i elektrický kontakt hrotu bradavky s přívodní olivkou. Elektrody jsou umístěny relativně nízko, při menším průměru dvorce a větším zatažení vybíhají z oblasti nejefektivnějšího působení na hranici dvorce. Rozvinuté zakončení přísavky je praktické jak z pohledu dominujícího, tak i z pohledu subjektu - zcela chybí pocit tahu či napětí, charakteristický pro savice s těsnícím elementem, zhmožďující efekt přísavné plochy je výrazně nižší, charakter stresujícího působení je tak dán převážně působícím podtlakem, což dává savici "technologicky čistý" charakter. Z elektrického hlediska je cenná možnost využití olivky coby třetího pólu - při správném nasazení je hrot bradavky zatažen v optimální poloze proti elektrodě. Experimentálně bylo ověřeno dosažení stopky při ET dvěma spodními elektrodami proti sobě (ve zobrazené poloze) a při ET mezi jednou z elektrod a olivkou. Při stejné frekvenci (65 Hz) bylo pro dosažení stopky zapotřebí pouze cca 40% výkonu generátoru ve srovnání s ET dvěma spodními elektrodami. V rámci objektivity je třeba zdůraznit, že obě spodní elektrody během ověření nebyly v optimální poloze, jak je ostatně z obrázku patrné. Výkon testované konfigurace ovšem bez problémů postačil na odezvu, končící rozhozením testovacího pracoviště - při této příležitosti byla ověřena i pádová odolnost jednotlivých komponent, čímž nemám na mysli Vřesinku :-)

Dojmy z testu vyšší verze.
 
Obr4Vyšší verze přísavek je tvarově odvozena z válce s vrcholem ve tvaru komolého kužele a pracovní plochou shodnou s nízkým provedením. Elektrody jsou výrazně delší a těsnicí efekt je i pro polohu vleže optimální. Větší objem dovoluje výrazně větší zatažení tkáně, přičemž ani v tomto případě nevycházejí elektrody z optimální polohy (na obrázku je zatažena bradavka s dvorcem po hranici snesitelnosti, dobře patrná je rezerva objemu i plochy elektrod). Zdá se, že u tohoto provedení bude poněkud problematické využití olivky coby třetího pólu. Byť si lze podobnou konfiguraci představit, bude realizovatelná patrně pouze u výrazně protažených bradavek, jaké v testovacím týmu nejsou zastoupeny. V porovnání s nízkým provedením tato savice představuje těžší kalibr co do působení i co do mechanického efektu. Díky větším elektrodám ale pracuje s nižší proudovou hustotou. Přísavka výborně drží za všech okolností, rozvinutý kraj pak dobře usnadňuje zavzdušnění pracovního prostoru, pokud tato funkce není implementována ve zdroji podtlaku (Savec 1 ještě stále bojuje s vhodným zavzdušňovacím elementem). U finalního provedení savice bude nutno poněkud změnit způsob přívodu proudu na zdířky, testovaná provedení mají zatím pouze pólové makety, proto ty krokosvorky a zmije na obrázcích.


Vybavení je v permanentním vývoji - toto je jedna z hlavních deviz Eleferna. Pokud máte zajímavé konstrukce, nápady, podněty pro realizaci, kontaktujte nás, třeba na tomto mailu: konstrukce@eleferno.cz Pokud vás zaujaly testované savice či jiné vybavení a chcete si je vyzkoušet nebo vás láká možnost stát se členy (ehm, členkami) testovacího týmu, použijte adresu zvire_team@eleferno.cz. Pánečkům garantujeme navrácení subinky v nikoliv horším stavu, než před testováním, ssc a přítomnost během testů je samozřejmostí.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 139 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 139

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara