DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Většina žen při silnějším rozdráždění mimovolně stahuje svaly zadnice tak, že jejich rozkrok se zřetelně pohybuje nahoru a dolů; mnoho žen si tímto způsobem úmyslně stupňuje požitek, resp. kvalitu své pohlavní rozkoše. Pokud žena leží, pohybuje vlastně rozkrokem nahoru a dolů, ovšem úplně jinak, než když přiráží - což v posici vleže vypadá velmi efektně a dráždivě.

   Při sebepřemáhacích praktikách však musí nahá otrokyně během dráždění vleže či onanie na povel vlnit mohutně rozevřeným rozkrokem vědomě, a to podle povelu Pána ve třech variantách co do intenzity:

- jednotlivé nepravidelné stahy nahoru a dolů, kdy zřetelně rozdrážděná otrokyně vědomě zesiluje přirozené mimovolní stahy svého těla a před začátkem dráždění či onanie, přímo během něho (ní) i bezprostředně po jeho (jejím) rázném přerušení občas vlní vzepnutým rozkrokem nahoru a dolů (při onanii často dopředu a dozadu), většinou v souladu s mimovolními stahy těla, pokud možno nejlépe současně se stahem;

- vědomé souvislé, pomalé, přirozeně rozdrážděné vlnění přerušované jen na rozkaz, kdy silněji vydrážděná otrokyně před začátkem dráždění či onanie nebo po nečekaném rázném přerušení stimulace na poštěváčku vědomě zdůrazňuje a zesiluje přirozené stahy, které jí většinou již naprosto pravidelně rytmicky projíždějí rozkrokem (celým tělem) v důsledku stoupajícího vzrušení; nepřikáže-li jí Pán něco jiného, musí intenzita a rychlost těchto stahů odpovídat stupni jejího momentálního tělesného rozdráždění. Tyto stahy ovšem musí nahá otrokyně na povel Pána kdykoli přerušit a zůstat až do dalšího povelu poslušně ležet vzepnutá na stole!

- vědomě mohutně až prudce (i tyto své stahy může po předchozím rozkazu Pána občas sama nakrátko poslušně přerušovat) a pohlavně rozdrážděná otrokyně vášnivě vlní úplně rozevřeným rozkrokem a vědomě zesiluje přirozené stahy svého vzrušeného rozkroku až do maxima.

   Tyto vzrušené, někdy i částečně mimovolné vlny rozkrokem musí být dobře viditelné, musí mít zřetelný "emoční náboj" a mělo by se v nich jasně zračit ženino otroctví a její z toho plynoucí slast; někdy může otrokyně vlnit rozkrokem stále rychleji, postupně až jakoby v extasi.

   Jindy může Pán své nahé otrokyni nařídit vleže na stole souvislé vlnění rozkrokem při dráždění nebo onanii a vědomé ovládání těchto stahů. Pán je potom dokonce může libovolně usměrňovat přísnými povely; například otrokyni nařídit, aby je vystupňovala až do maxima a zapojila do nich další partie svého těla, nebo aby je naopak zcela zastavila - a to vždy až do chvíle, kdy jí dá povel, aby intenzitu rozdrážděných stahů opět upravila na přirozenou úroveň.

   Jde o to, aby tyto vzrušené vlny rozkrokem byly dobře viditelné a měly onen "emoční náboj".

   Při sebepřemáhacích praktikách musí otrokyně vleže na povel plynule a přitom smyslně "vlnit rozkrokem" i před začátkem dráždění nebo onanie a v přestávkách po náhlém přerušení, kdy jinak zcela nehybná, roztažená a vypnutá čeká na další rozkazy. Jde o rychlé prudké pohyby roztaženým rozkrokem v posici vleže směrem nahoru a dolů, v dalších posicích zpravidla dopředu a dozadu. Intenzita a rychlost těchto přirozených mimovolních pohybů samozřejmě závisí na stupni pohlavního rozdráždění otrokyně.

   Nahá otrokyně se tedy musí naučit "vlnit" úplně rozevřeným rozkrokem zcela přirozeně, rychle nebo pomalu, vždy však naprosto plynule a přitom smyslně, především pod prsty svého Pána přímo během dráždění; své pohlavní rozdráždění však musí umět dávat efektně najevo (zejména na stole) stahy hýžďových svalů i ve chvílích, kdy drážděna není, například před začátkem dráždění, když nehybně roztažená poslušně čeká, až k ní Pán přistoupí, nebo v přestávkách po náhlém přerušení dráždění, ve chvíli, kdy jinak úplně nehybná, roztažená a vypnutá čeká (v pozici "Pozor!") na další rozkazy a přitom vlní před zraky Pána rozevřeným rozkrokem. Na jeho povel se mu přitom pohlavně rozdrážděná otrokyně upřeně dívá do očí.

Během praktik bývají podrobnosti postupu otrokyně většinou přesně určeny programem.    

   Od samého počátku musí Pán od nahé otrokyně vyžadovat, aby se snažila vědomě tyto mimovolní pohyby svého rozkroku poněkud zdůrazňovat, aby se za ně - jako za naprosto viditelné projevy svého pohlavního vzrušení - vůbec nestyděla, beze studu je dávala jasně najevo a postupně Pán ji vede k tomu, aby se naučila tyto rozdrážděné stahy své zadnice cílevědomě ovládat, stupňovat a vyjadřovat jimi okamžitý stupeň svého sexuálního vydráždění.

   Zkušenější otrokyni může Pán přikázat, aby uprostřed usilovného vlnění vždy určitý, např. každý pátý stah vynechala a zůstala v takto vzniklé pauze zcela nehybná, což je pro ni zejména po prudkém rozdráždění psychicky nesmírně namáhavé…

   Při onanii sice není vlnění rozkrokem zdaleka tak efektní jako při manuálním dráždění, přesto je docela zajímavým projevem oddanosti otrokyně a důkazem jejího sebeodevzdání. Přichází v úvahu zejména při nepředstírané onanii roztažené otrokyně v pozici vleže (na stole i na zemi u nohou Pána), jak přímo během onanie, tak těsně před jejím začátkem (kdy má otrokyně ruku, popř. určenou pomůcku již připravenou přímo na klitorisu) nebo v pauzách při jejím přerušení.

     Při onanii vstoje či vkleče má "vlnění rozkrokem" pouze doplňkový význam, při onanii vsedě prakticky nevyužívá vůbec.

Kroužení rozkrokem

   Vědomé kroužení rozkrokem je variací "vlnění" rozkrokem, které však provádí nahá otrokyně na povel Pána vždy úmyslně. Přichází v úvahu většinou po přerušení dráždění nebo před jeho začátkem: Pán nařídí rozdrážděné otrokyni, aby před ním kroužila rozkrokem skutečně silně, stále intenzivněji a dlouho - někdy až do značného tělesného vyčerpání. Pán musí důsledně dbát, aby nahá otrokyně byla stále dráždivě vypnutá, měla oči nehybně upřené vzhůru nebo na něho, úplně roztažené nohy a "vyceněné" přirození! Nahá otrokyně pak vzrušeně opisuje před Pánem na stole úplně rozevřeným rozkrokem větší či menší kruhy nebo kroužky.

   Toto kroužení rozkrokem by mělo být vždy velice smyslné a tedy pomalé; rozdrážděná otrokyně si na tom musí pokaždé dát velmi záležet - a bez ohledu na značnou fysickou námahu, kterou to od ní vyžaduje, musí na stole na důkaz své naprosté oddanosti úplně nahá stále poslušně smyslně kroužit svým vypnutým rozkrokem před svým Pánem a často i dalšími pozorně přihlížejícími přítomnými…

   Při onanii přichází kroužení rozkrokem v úvahu v pozici vleže na stole nebo na zemi u nohou Pána, a to jak přímo během onanie, tak před jejím začátkem, kdy už má nahá otrokyně ruku či určenou pomůcku připravenou na klitorisu, případně v pauzách po přerušení.

   Je poměrně efektní, když nahá otrokyně dává během onanie vleže na stole nebo na zemi pod Pánovýma nohama najevo svou odevzdanost Pánovi pomalým vzrušeným "kroužením" oddaně vypnutým rozkrokem.

   Při onanii vstoje a vkleče má kroužení rozkrokem rovněž jen doplňkový význam, při onanii vsedě se stejně jako vlnění prakticky nevyužívá vůbec.

   Při náročnějších praktikách musí ovšem zřetelně vzrušená nahá otrokyně "rozvášněně" kroužit rozkrokem i při onanii vstoje a vkleče, kdy se uprostřed náruživé onanie před Pánem současně smyslně prohýbá v bocích; což je jistě nesmírně efektní už samo o sobě, natož jestliže Pán vášnivě onanující otrokyni přikáže, aby mu přitom nehybně upřela pohled do očí!

Přirážení podle povelů

   Jde o pravidelné rozdrážděné pohyby ženina těla jako poměrně obvyklý a přirozený projev jejího silnějšího pohlavního vzrušení. Klasickým přirážením se rozumí pravidelné rytmické pohyby dolní části ženina těla vstříc muži; při klasickém styku proti pohybům jeho těla (penisu).

   Při manuálním dráždění vleže na stole nahá otrokyně tyto pohyby na povel Pána napodobuje a rytmickými rázy rozevřeného rozkroku proti jeho ruce (která ji dráždí) dává působivě najevo jak úroveň svého pohlavního rozdráždění, tak svou absolutní odevzdanost do jeho rukou.

   Nahá otrokyně může provádět tyto vstřícné pohyby rozkrokem i během onanie a podle povelů usilovně "přirážet" nejen vleže, ale prakticky ve všech posicích: vstoje, vkleče a vsedě, samozřejmě bez přímého kontaktu se svým Pánem. Na rozkaz "Přirážet!", popřípadě "Přirážej!", začne onanující otrokyně před svým Pánem sama pravidelně a rytmicky přirážet rozkrokem v rytmu nepředstírané onanie, aniž by se jejího těla Pán jakkoli dotkl.

   Podíváme-li se ovšem na onanující ženu, je možné při onanii spíš než o přirážení mluvit o bezděčném cukání, resp. trhání či škubání rozkrokem. Toto provádí většina žen naprosto samovolně a Pán proto může před ním poslušně onanující otrokyni pouze nařídit, aby tyto reflexivní projevy svého vzrušení zřetelně vystupňovala nebo naopak úplně utlumila.

   Skutečné přirážení, tedy rytmické pohyby rozkrokem během onanie nahoru a dolů nebo dopředu a dozadu (jakoby proti pohybům partnerova penisu při souloži) je třeba nejprve dokonale nacvičit a teprve pak je nahé otrokyni přikazovat - buď přímo při onanii nebo po jejím přerušení, kdy je před Pánem většinou poslušně vypnutá v určité pozici do Pozoru.

   V sebepřemáhacím sexu rozlišujeme tři způsoby přirážení, které může Pán nařídit povelem (nebo stanovit programem praktiky) ležící nahé otrokyni:

   I. Přirážení rozkrokem (klasické přirážení)

   II. Přirážení celou dolní polovinou těla, kdy rozdrážděná otrokyně vědomě zapojí do pravidelných vstřícných pohybů celou dolní část těla a vleže před Pánem na stole rytmicky přiráží nejen rozkrokem, ale i břichem a boky s dopomocí úplně roztažených nohou

   Přirážení dolní polovinou těla je neobyčejně efektní i v mnoha dalších posicích (zejména v souvislosti s onanií), Pán ho ovšem od otrokyně občas vyžaduje i během manuálního dráždění nejen vleže, ale např. vstoje, vkleče a vsedě.

III. Přirážení celým tělem: mimořádně namáhavé a dráždivé přirážení (zejména vleže), kdy nahá otrokyně mohutně přiráží rytmickými rázy skutečně úplně celým nahým tělem až po špičky nohou včetně trhavých pohybů hlavou - a v základní posici na stole přitom se široce otevřenýma očima před Pánem doslova nadskakuje tělem vzhůru…

   Stejně jako při manuálním dráždění může Pán i při onanii přikazovat nahé otrokyni přirážení pouze rozkrokem, celou dolní polovinou těla nebo úplně celým tělem. Pokud Pán svůj povel neupřesní, mělo by platit pravidlo, že otrokyně bude přirážet jen rozkrokem.

   POZOR! Od vlnění rozkrokem se přirážení liší tím, že při něm rozdrážděná otrokyně pohybuje rozkrokem nahoru a dolů naprosto cílevědomě - a mnohdy nejen rozkrokem, ale celým nahým tělem!

Přirážení rozkrokem

   Přirážení rozkrokem je možné nařizovat otrokyni od samého počátku během dráždění i onanie a klást důraz na soulad kmitání jejích prstů přes poštěváček s pohyby jejího rozkroku.

   Pán může nařídit nahé otrokyni přirážení (a jeho způsob) jak během dráždění nebo onanie, tak po přerušení; stejně tak může přerušit její dráždění, resp. jí dát povel k přerušení onanie v době, kdy rozdrážděná otrokyně už před ním vášnivě přiráží - a ta pak musí bez nejmenšího zaváhání poslušně přirážet dál…

   Obdobně jí Pán může stroze přikazovat i změny způsobu přirážení nebo přísnými povely průběžně měnit rychlost (intenzitu) jejího přirážení a nařizovat otrokyni, aby přirážela pomalu a smyslně, jindy naopak rychle, vášnivě a jako by v extasi. Nahá otrokyně pak před ním na stole zřetelně zrychlí a přiráží co nejrychleji, zjevně vášnivě - a na případný další povel vystupňuje intenzitu svého přirážení téměř až do extase; jindy naopak na příkaz Pána přirážení výrazně zpomalí a přiráží pomalu, jakoby odevzdaně a přitom naprosto smyslně, někdy až "vilně".

Přirážení celou dolní polovinou těla

   Na rozkaz musí nahá otrokyně během dráždění i při onanii před Pánem přirážet celou dolní polovinou svého těla; samozřejmě v souladu s intenzitou dráždění nebo v rytmu usilovné intenzivní onanie. Toto přirážení lze otrokyni nařídit nejen uprostřed dráždění, ale i při onanii vleže na stole nebo na zemi a v mnoha dalších posicích, například při onanii vstoje, vkleče a vsedě, kdy může otrokyně přirážet i celým tělem; velmi efektní je rytmické přirážení rychle onanující otrokyně celou dolní polovinou těla s očima nehybně upřenýma na Pána, kdy často bývá v rozšířených zorničkách jejích očí zřetelně vidět její otrocká touha spolu s jejím stoupajícím pohlavním rozdrážděním…

Přirážení celým tělem (velmi namáhavé! - mohutné, musí "pracovat" skutečně celé tělo!)

   Obzvláštní pozornost je třeba věnovat "přirážení celým tělem", které je sice mimořádně efektní, ale pro většinu žen velice náročné. Jde o nesmírně namáhavý a vzrušující způsob přirážení, kdy nahá otrokyně chodí mohutnými pohyby rytmicky vstříc Pánově ruce skutečně celým tělem od ramen až po nohy včetně pohybů hlavy; oči přitom musí mít stále úplně rozevřené. Při tomto způsobu přirážení, které vždy musí být velice vášnivé, mohutné a náruživé, musí nahé otrokyni "pracovat" skutečně celé tělo! Přirážet celým tělem může nahá otrokyně i během onanie v posici vstoje, vkleče a do jisté míry i vsedě.

   Přirážení úplně celým tělem je při onanii velice efektní, ale zároveň pro otrokyni obzvlášť namáhavé. Při onanii totiž otrokyně není omezována nutností udržovat soustavný kontakt svého poštěváčku s rukou Pána a je tedy úplně "volná" - proto musí být její přirážení celým tělem velice mohutné a musí jí přitom před Pánem a případnými dalšími přihlížejícími "pracovat" skutečně celé tělo včetně hlavy, krku a ramen až po konečky prstů volné ruky, vzrušením napjatých stehen – a v posici vstoje též lýtek, případně i kotníků a chodidel!

   Dostane-li povel k přirážení celým tělem otrokyně roztažená vsedě v křesle s nohama přehozenýma přes postranní opěradla, musí uprostřed intenzivní onanie začít ze všech sil "pracovat" jak hlavou, krkem, rameny, rukama a celou hořejší polovinou těla, tak nohama visícíma jí koleny přes opěradla křesla dolů - tedy lýtky, kotníky až po konečky prstů na nohou!

   Pán by jí proto měl nařizovat toto krajně namáhavé přirážení teprve po silnějším rozdráždění, nejlépe až tehdy, když se nahá otrokyně zjevně blíží k předorgastické extasi.    

   Ukončení přirážení musí Pán otrokyni nařídit pokud možno nečekaným - a přiráží-li otrokyně skutečně intenzivně, vždy rázným - hlasitým povelem "DOST!"

   Nahá otrokyně musí v posici vleže (bez ohledu na to, zda ji Pán v tomto momentě manuálně dráždí nebo ne) bleskově rozhodit nohy do maxima, vzepnout se v rozkroku a pak před ním na stole na několik okamžiků úplně roztažená, s očima pokud možno upřenýma vzhůru, absolutně znehybnět - a teprve potom se opět začít přirozeně poddávat své rozkoši.          

   Vášnivé přirážení mohutně rozdrážděné otrokyně podle povelů Pána je zejména před náročnějším úkonem (mučením) velmi efektním projevem skutečné odevzdanosti a způsobem, kterým může svému Pánovi přesvědčivě demonstrovat opravdu otrocké fungování svého těla a tak svou absolutní oddanost.

"Vynechávané" přirážení

   Pán může rozdrážděné otrokyni nařídit, aby během rytmického přirážení rozkrokem, dolní polovinou těla, případně celým tělem vždy určitý (např. třetí, pátý, sedmý atd) pravidelný "příraz" vynechala, zůstala místo něho po celou dobu absolutně nehybná, a pak zase naplno přirazila…

   Zkušenější otrokyni lze přikázat, aby si své "přírazy" navíc před Pánem a případnými dalšími přihlížejícími přítomnými - vždy od začátku - sama hlasitě počítala…

   Při onanii je záměrné vynechání jinak pravidelného rytmického pohybu ve stavu prudšího rozdráždění pro otrokyni velice obtížné a krajně nepříjemné. Tento způsob přirážení je proto vhodné jí nařizovat až tehdy, když si onanující otrokyně přirážející vstříc vlastní ruce po jisté době zvykne na určitý „rytmus“; pak jí třeba přikázat, aby vynechala každý třetí "příraz"…

   Otrokyni je přitom možné zadat určitý kód, třeba datum jejího narození - otrokyně narozená např. 25. července 1986 pak začne na Pánův povel "Vynechávej!" během dráždění či onanie uprostřed usilovného přirážení v duchu počítat své přírazy - a v první desítce (tedy hned) vynechá druhé přiražení, pak páté, sedmé, první atd.

Přirážení "naprázdno"

   Další poměrně jednoduchý, ale velice dráždivý způsob, kterým může nahá otrokyně dávat najevo svou skutečnou odevzdanost Pánovi, a tedy efektní projev její úplné oddanosti do rukou Pána jsou pravidelné rozdrážděné pohyby rozkrokem - dolní polovinou těla - celým tělem, bez přímého kontaktu s rukou Pána; po nečekaném rázném přerušení dráždění - tedy "naprázdno".

   Během sebepřemáhacích praktik totiž musí otrokyně, které Pán během manuálního dráždění či onanie jednou nařídil, aby přirážela, plynule přirážet dál, i když Pán její dráždění či onanii z jakýchkoli důvodů přeruší. Zachování pravidelného rytmu přirážení je pro otrokyni mnohdy velice psychicky náročné, zejména když Pán přeruší její dráždění (ucukne rukou) náhle nebo jí dá povel k přerušení onanie zcela nečekaně a přitom hlasitě.

   Při onanii jde o plynulé pokračování rytmických pohybů rozkrokem, dolní částí těla či celým tělem po nečekaném přerušení tření vlastního poštěváčku, kdy nahá otrokyně na povel bleskově vzpaží ruce nad hlavu, celá se dráždivě vypne a bez jakéhokoli znatelného "zaváhání" zřetelně rozdrážděná před Pánem plynule pokračuje v rytmických pohybech rozkroku, případně celého nahého těla, jakoby onanovala dál.

   Přirážení "naprázdno" je možné nahé otrokyni nařídit nejen během dráždění nebo onanie, ale je možné to od ní vyžadovat i po přerušení aktivní excitace, kdy je před zraky Pána a příp. dalšími přítomnými poslušně vypnutá v určené posici. Pán ji musí předtím (nejlépe v době, kdy zřetelně vzrušená otrokyně už před ním vášnivě přiráží) upozornit, případně přikázat, že po přerušení dráždění (resp. povelu k přerušení onanie) musí usilovně přirážet dál. Když otrokyně přisvědčí, krátce před vydáním příkazu (stačí i ústní informace) Pán pozvolna zrychlí její dráždění nebo ji rázně vyzve k vystupňování onanie a vzápětí jí nařídí, aby před ním začala přirážet ještě prudčeji (rozkrokem - dolní polovinou těla - celým tělem). Jakmile nahá otrokyně uposlechne a začne přirážet ze všech sil, Pán ji upozorní, co bude následovat, pak najednou odtáhne ruku a odstoupí (onanující otrokyni rázně zavelí "STOP!" a ta bleskově hodí ruce nad hlavu) - a přísně kontroluje, zda rozdrážděná otrokyně před ním bez sebemenšího zaváhání nadále bezmocně přiráží, jako kdyby ji dráždil dál…

   Onanující otrokyni je též možné stanovit, po kolikátém přiražení musí onanii sama přerušit, vypnout se a dále před Pánem naplno přirážet dráždivě vypnutá v určené posici. Vhodné povely si Pán pro tento účel s otrokyní předem závazně domluví (stanoví).

   Po určité době Pán znenadání vykřikne "Dost!" - a když rozdrážděná otrokyně uposlechne (bleskově rozhodí ruce nad hlavu a vypne se), přísně sleduje, jak před ním nahá nadále usilovně přiráží, jako by stále náruživě onanovala…

   Sledovat bezmocnou otrokyni, jak po nečekaném přerušení dráždění nebo onanie celým nahým tělem stále poslušně naplno přiráží, je pro Pána i všechny další případné přihlížející přítomné bezesporu nesmírně zajímavé a vzrušující; zejména, když prudce rozdrážděná otrokyně vypnutá před nimi vstoje usilovně "přiráží" celým tělem!

   Nahá otrokyně přitom musí být před Pánem a dalšími přítomnými opravdu úplně vypnutá v určené posici. Zachování pravidelného rytmu přirážení však je pro otrokyni mnohdy velice psychicky náročné, zejména když Pán přeruší její dráždění (ucukne rukou) náhle nebo jí dá povel k přerušení onanie naprosto nečekaně a přitom hlasitě. Jinak lze otrokyni opět přikázat, aby uprostřed usilovné onanie a vášnivého přirážení podle předem zadaného "kódu" po určitém přiražení najednou bleskově hodila ruce za hlavu, vypnula se vstříc Pánovi, jednou nebo několikrát přirazila "naprázdno" a pak znova pokračovala v náruživé onanii…

   Velice efektní rovněž je dráždit nahou otrokyni několika prsty v pochvě, pravidelně zajíždět hluboko do jejího těla a pak ruku pozvolna vytáhnout ven, vteřinku posečkat a zase jí rázně proniknout co nejhlouběji do těla. Pán přitom otrokyni přikáže, aby mu při prudkém pohybu jeho ruky dovnitř pochvy vycházela vždy stejně prudkým pohybem těla poslušně naproti a pak se zase pomalu odtahovala současně s tím, jak jeho ruka zvolna vychází z její pochvy ven.  

   Jakmile si na to otrokyně zvykne a její vstřícné a "odtažné" pohyby se stanou více méně pravidelné, Pán jí náhle rukou do pochvy nezajede a rozdrážděná otrokyně před jeho zraky na stole stále ze všech sil přiráží, jakoby Pán do ní pronikal dál - a při každém prudkém "přiražení" vstříc jeho neexistující ruce si pomáhá vášnivými steny nebo dokonce hlasitými výkřiky.

   I při dráždění pohyby prstů v pochvě dovnitř a ven lze využít tzv. "vynechávané" přirážení, a rytmicky přirážející otrokyni nařídit, aby určitý příraz (třetí, pátý atd) úplně vynechala a zůstala místo něho naprosto nehybná…

   Jinak Pán může kdykoli uprostřed dráždění, když nahá otrokyně před ním mohutně přiráží, najednou nečekaně jeden nebo několik pohybů rukou vynechat - a sledovat, zda otrokyně i pak vždy správně "přirazí". Mezitím ji samozřejmě musí stále jakoby nic intenzivně dráždit.

--- Předchozí kapitola   Následující kapitola ---

Tento text pochází z knihy Rozkoš bez hranic autora Aristo. Autora můžete kontaktovat mailem na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 294 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 294

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara