DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Práce kravaťákova spočívá v tom, že sedí za stolem, kouká důležitě do diáře a nechává si nosit po troškách kávu, jejíž upíjení doplňuje posloucháním dobrých zpráv od zajebaných podřízených. Námitky řeší poukazem na to, že vedoucí je tady on a ostatní tudíž mohou maximálně pracovat tak, jak je požadováno, tedy mlčky s  tempem a hbitostí  spermatozoidů mladého Róma.  Za to kravaťáci berou těžké peníze a kromě výše konta jim roste i pupek,  pleš a krevní tlak. Opravdu ortodoxní kravaťáci s tím bojují ve fitcích a na squashi či golfu, jiní si pořizují dlouhonohé dlouhovlasé blondýny (jednoho takového zajíčka, byť ne zcela přesně ve jmenované konfiguraci jsem nedávno shlédnul v RIAPSu) a já prostě rád lezu po výškách. Nejlépe uměle vytvořených - fabrické komíny, stožáry, vysílače. Je to tak trochu dáno tím, že v jedné směně mám technika telekomunikačních zařízení, který se bojí výšek. A tramvají, takže služební cesty do Prahy, Brna, Olomouce či Liberce řeším přesedáním za volant ještě před první tramvajovou točnou.

 

Práce kravaťákova se vyznačuje periodicitou. Kravaťáci periodicitu milují, neboť se jim dobře spravuje v Microsoft Projectu či Outlooku pomocí položek typu opakovaný výskyt události. I nepříliš praxí ošlehaný kravaťák si snadno zapamatuje, že porada vyššího vedení se opakuje v sudé úterý po druhém novoluní v kvartále, v nejhorším případě mu to připomene asistentka, oslovovaná obvykle jako Marcelka nebo Renátka. Porušení periodicity kravaťák vnímá jako jednu z nejstrašlivějších věcí na světě, nebo´t nemá jasnou představu, jak naložit s okénkem, cyklickou činností obvykle zaplněným.

Práce kravaťákova je vědomě stereotypní. Změna je kravaťákovým nepřítelem a měnitel (tedy racionalizátor, zlepšovatel či vynálezce, říkejme tomu tvorovi, jak je libo) je kravaťákovým úhlavním nepřítelem.  Změnu kravaťák pociťuje v prvé řadě jako újmu na svých právech a posuzuje ji především priznatem možného ohrožení své funkce.

Omlouvám se čtenářům za poměrně obsáhlý a pravděpodobně vleklý úvod, spojený s etologií manažerstva. Nyní již mohou přijít slíbené výpadky.

Byl jednou jeden kravaťák a ten si choval zajíčka. Ve zlaté klícce. Zajíček byl vysoký, štíhlý, dlouhonohý, s naivním čumáčkem sedmnáctiletého mláďátka a chůzí a postavou modelky. Zajíčkovi se nejdřív ve zlaté klícce líbilo a pak se začal nudit. Kravaťák si toho všimnul a začal na zajíčka žárlit. Nakonec zajíčka vzal, naložil mu věci do auta a vysadil zajíčka ve městě, že když si zajíček neváží dobrého bydla, plného krmítka a zámků s brilianty na zlaté klícce, může vypadnout. Blackout.

Shodou okolností se ten samý týden dostal do troublů jiný kravaťák s jiným zajíčkem, tentokrát forem kanonických, architektury dekoltu vpravdě slovanské až starogermánské  a blonďatosti přímo oslnivé. Zajíčkovi vypadla perioda nájezdů rudé jízdy a drahý soukromý gynekolog v matičce Praze potvrdil zajíčkovu graviditu. Slečně se myšlenka povít kravaťákovi vrh mláďat zalíbila, na rozdíl od zděšeného kravaťáka, navrhujícího dosud nenarozená mláďata neprodleně usmrtit, dokud je čas. Blackout.

Na podzim jsem pojal úmysl psát dle možností pravidelně útvar, nazvaný pracovně přípondělník, jako jakousi formu relaxace při začátku týdne.  Interakce s realitou přivedla k výsledku, viditelném v indexu nových nezařaditelných textů - svátky učinily své a své taktéž vykonal i nadmíru zdařilý elektroseminář na Tvrzi z minulého víkednu, odstínivší potřebu napsat přípondělník do pozadí. Blackout.

Finální blackout nastal v pátek. Větry nad 100 km/hod nebývají na území republiky příliš běžné a telekomunikační zařízení se proto počítají na mnohem nižší větrnou zátěž. Co udělá stopadesátikilometrový vichr s vcelku nemalou parabolou si lze snadno představit. Těch parabol má penězodárce po celé republice hezkou várku a dokud ještě šel proud, byla snaha udržovat je v provozu. Pak na dvou místech vypadlo napájení na dobu, kterou nepokryly ani hodně naddimenzované UPS na sálech. Po zhruba dvaasedmdesátihodinové šichtě s krátkými pauzami na schrupnutí jsem dorazil na havarijní dispečink penězodárce  zrovna ve chvíli, kdy z firemní dodávky vylézal nažehlený mládenec od PPL  s dodákem v ruce a otázkou:  "Kde bych tu našel nějakého kravaťáka s razítkem ?"

T.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 240 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 240

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara