DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

V jednom téměř zapomenutém pravdolásečnictví žili, byli pravdolásečníci. Tedy, pravdolásečníky jich byla jenom část, ale zato ta nejhlasitější, takže to někdy vypadalo, že pravdolásečníků je většina a že mluví za všechny. A aby si ostatní  moc nevyskakovali, schválilo pár pravdolásečníků, kteří si v té zemi říkali poslanci prvního ledna 2004 (v té zemi počítají roky od narození kohosi, komu říkají Ježíš a  dnes už je to dva tisíce a skoro sedm let, co se narodil) novelu předpisu, kterému říkají Trestní zákon a kde se popisuje, co všechno se nesmí a co udělají tomu, kdo to přesto dělat bude. On ten předpis není úplně blbý, mimo jiné se tam píše, že by se lidi neměli zabíjet, okrádat, že by se při vydělávání peněz neměly používat zbraně a taky že neposkytnutí pomoci je trestným činem. Je to docela poutavé čtení, zejména pro úchyly, ale to, o čem chci psát se poněkud vymyká zdravému rozumu.

V té zemi říkají mláďatům děti a sami nemají jasno, co že to vlastně to dítě je. Proto si zavedli ještě pojem mládež, aby si pojmově oddělili mládě do patnácti let od mláděte do osmnácti let. A i když v té zemi šoustají jako všude jinde,  mláďatům do patnácti let to zakazují. Od patnácti do osmnácti let sice mláďata šoustat smějí, ale nikdo starší osmnácti let je k tomu nesmí vybídnout, ani jim to - striktně řečeno - umožnit, protože v reguli (v té zemi jim říkají paragrafy) dvousté sedmnácté artikulu prvém pod bukvami ac stojí psáno

 

§ 217 Ohrožování výchovy mládeže

(1) Kdo vydá, byť i z nedbalosti, osobu mladší než osmnáct let nebezpečí zpustnutí tím, že

  1. svádí ji k zahálčivému nebo nemravnému životu,
  2. umožní ji vést zahálčivý nebo nemravný život, nebo
  3. závažným způsobem poruší svou povinnost pečovat o osobu mladší než osmnáct let, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

a aby to bylo každému jasné, mají ještě reguli dvoustou sedmnáctou a, kde píší

§ 217a Svádění k pohlavnímu styku

(1) Kdo nabídne, slíbí nebo poskytne osobě mladší osmnácti let za pohlavní styk s ní, nebo za její pohlavní sebeukájení, obnažování nebo jiné srovnatelné chování úplatu nebo jinou výhodu či prospěch, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.

(2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let bude pachatel potrestán,

  1. spáchal-li čin uvedený v odstavci 1 ze zavrženíhodné pohnutky,
  2. pokračuje-li v páchání takového činu po delší dobu, nebo
  3. spáchal-li takový čin opětovně.

Co je zahálčivý nebo nemravný život si zjistěte sami, je to taky docela poutavé. Kombinací těchto dvou artikulů lze, při troše snahy, nechat zavřít kohokoliv. Rodiče podle §217, odst. (1) v písmeni b) za to, že dceři (synovi) neznemožnili skočit si za školu, dospělým za to, že si sice zkontrolovali občanku, že slečně už bylo patnáct, nicméně ji pozvali na večeři a tudíž jsou vinni tím, nabídli osobě mladší osmnácti let za pohlavní styk jiný prospěch (odlišný od úplaty  nebo výhody). V písmeni c) je sazba až pět let za to, pokud to udělají opakovaně, například podruhé.

Včera jsem se vracel z jiné země, říkejme jí třeba Helmutenland a po přejezdu hranic pravdolásečnictví mne zaujaly mladičké, notně ušmudlané  dívenky národnosti, která je v onom pravdolásečnictví  označována za menšinovou a problémovou, i když to ti opravdoví pravdolásečníci neradi slyší a nechávají hlasitě rozeznít své hlasivky, když něco takového slyší. Ty dívenky v kratičkých sukénkách postávaly kolem silnic, u pump, na odpočívadlech, posedávaly v hospodách a spousta jich trénovala na kariéru modelek, když se nechávaly okukovat v takových prosklených výkladních skříních. Některé z nich se pokoušely přifouknout nebo vysát (tak podrobně jsem to nestudoval) turecké a bulharské řidiče kamiónů pod Božím darem (což asi v tomto případě nebude nomen-omen, ledaže by oni řidiči byly vskutku velikými hříšníky). Nejsem natolik obeznámen s biologií onoho etnika, abych dokázal odhadnout skutečný věk, ale - soudě dle vlastních znalostí biologie homo sapiens se speciálním přihlédnutím k rozvoji postavy a sekundárních pohlavních znaků - troufnu si tvrdit, že patnáct let zdaleka všem nebylo (byť, pravda, na druhé straně byly ku spatření exempláře mnohem starší, ve vysokém stupni amortizace provozem).

A tak si budeme navzájem prohlížet občanské průkazy, abychom se vyvinili z něčeho, z čeho se vyvinit v podstatě ani nejde, aby náhodou státní moc nezačala konat v případě prvém a na straně druhé státní moc snaživě zavírá oči, aby náhodou konat nemusela v případě druhém. Asi nejhorší variantou pak je, že statní moc si to zjednoduší tím, že v případě konáním v případě prvém bude státní moc maskovat pasivitu v případě druhém. Všem stejným metrem ? Tůhle. Leda tak ocelovým pravítkem přes prsty, nebo - z hlediska některých mláďat - v lepším případě přes prdel.

Já mohu tak maximálně apelovat na všechny, kterých se to týká  - dávejte si na to pozor a neznesnadňujte život lidem, kteří na dodržování pravidel dbají. Dixi.

T.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 426 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 426

Nejnovější uživatelé

  • Frfafel
  • PragueMate
  • 5Z28BA7 Thank you for signing up - it was amazing and delightful, wishing you all the best and much success. www.apple.com dsaqwrqw
  • Jiří
  • 11591159altara